Beräknad förlossning idag (enligt ultraljudet)!

Idag är Sparkikus beräknad att titta ut till oss! Men än verkar h*n inte vara riktigt färdigväxt där inne, så än så länge är bebis kvar i min mage:)

Familjelivs beräkningar:
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


När kommer du ut till oss?:)

Dagens händelser

Här hemma har vi på nåt vis vänt på dygnet. Jag sover som allra bäst runt morgontimmarna och långt fram på förmiddagen av någon anledning. Så nu har det blivit att vi somnar runt 2-3 och vaknar runt 11... men varför inte passa på att sova nu när vi kan?:) Dessutom sover jag hellre då än får de där dåliga timmarna sömn mellan 23-4 som jag haft tidigare. Så nu har jag haft hela 3 nätter med riktigt god sömn! Det vill säga, vaknar bara 2 gånger per natt för toabesök samt slipper mina nattliga svettningar! Har svettats någe kopiöst hela sommaren, särskilt på nätterna och jag kan lova att man inte sover bra då!! Humöret blir ju inte det bästa med för lite sömn heller... men som sagt, 3 bra nätter nu i rad, hoppas att det håller i sig:)

Idag skjutsade vi mamma till båten, hon är på ön nu när hon är ledig. Då har vi turen att få låna hennes bil:) Hon slipper risken att få inbrott i den och vi får känna oss lite friare. Dessutom är det ju guld värt om förlossningen skulle sätta igång! Även om taxi skulle funka till förlossningen så är det ju inte alla gånger man får stanna och sitta och åka fram och tillbaka kanske flera gånger i en taxi blir ju lite dyrt... Nä, som sagt, bra för alla parter:)

Idag blev det en tur till Erikslund där vi shoppade en taklampa till vardagsrummet samt sovrumslampor ovanför sängen. Hittade också ett par byxor till Sparkikus i storlek 60 för 59 kr i riktigt bra kvalitéet (märket heter Walking), allt på Billiga Nisses! Sen blev det tacos när vi kom hem och 1 liter jordgubbar till efterrätt!:)


Vardagsrumslampan!


Sänglamporna. Syns nog bättre sen hur snygga de är när de har kommit upp på väggen:)


Byxorna! Rött och vitt passar både pojkar och flickor tycker vi:)

Nä, nu ska jag gå och stryka klart alla bebis sängkläder som blivande farmor och farfar skickade förra veckan!
Kram kram!

Magbild vecka 40 (39+4)!

Här kommer veckans magbild och förhoppningsvis den sista innan Sparkikus väljer att komma ut till oss! *Hoppas, hoppas*


♥ Vecka 40 (39+4)! ♥


Framifrån:)

Idag är det bara 2 dagar kvar till BF! Men som det känns nu kommer jag väl gå 14 dagar över tiden... Är helt lugnt på förvärksfronten. Men den som väntar på nåt gott:)
Nu ska jag aktivera mig med att få ordning i lgh, tiden går ju som bekant fortare om man har nåt att göra.

Helgen på ön!

I fredags fyllde mamma som sagt år och det firades med smörgåstårtor, hallontårta, dragspelsmusik och goda vänner!


Jag, Gurra och mamma!


Det gick att spela med en stor bebismage under dragspelet!:)

Roberts och mitt examensfirande som i juni fick skjutas upp, firades också! Av familjen Inge och Rosa fick vi en jätte fin flaggstång från Skultuna mässingsbruk och av Monica och Gurra och Martin och Camilla fick vi 3 st Margaretheskålar i olika storlekar! Jätte bra och fina presenter! Tack så mycket:)


Skålarna och flaggstången!

På lördagen var det den årliga Grillfesten! Folk blev förvånade när jag berättade att vi har beräknad födelse på fredag och tyckte det var häftigt att jag orkade mig dit! Men det var inga problem:) Trevligt och gott var det, men det blev en ganska tidig kväll, kvällen innan blev ju desto senare;)

Syns att grillningen är ett riktigt karlgöra!


Mycket folk vid dansbanan!


Robert och jag:)

Robert fick agera plattsättare i helgen också! Mamma ville ha hjälp att gräva ut gräsmattan lite då det var lite svårt att öppna grinden. Men här görs inget halvdant! Så Robert grävde upp MYCKET gräsmatta och la sen stenplattorna från den gamla kökstrappen där. Blev väldigt snyggt och praktiskt!


Robert plattar till.


Utgrävt och tillplattat.


Robert med sitt färdiga verk! Och min nymålade snygga grind;)


Den nya "entrén":)

Igår, söndag, kom mammas f.d jobbarkompis Annika med karl ut och hälsade på! De hade med presenter till mamma, blomma till oss alla och presenter till oss och bebis! Vi fick blöjor, salva, nappar, tvättlappar, olja till min mage, boken "Meningen med livet", ett jätte fint kort med en stork som grattis till bebisen och ett kort som grattis till våra examen! Fina och praktiska presenter! Vi bjöd på rabarberpaj, väldigt trevligt!


Alla presenter från dem:)

Nu börjar alla bär dessutom bli klara där ute. På mindre än 20 minuter plockade jag 1 liter röda vinbär, 1 liter vita vinbär och 1 liter svarta vinbär. Mer varken hann eller orkade jag plocka. 


Skörden:)

Nej, nu är det dax att laga middag! På återseende!

Vecka 40!

Igår gick vi in i vecka 40!

Min graviditet - BF Fre 31 jul 2009


Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 31 jul 2009
Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hoppas Sparkikus vill komma ut till oss den här veckan! Vill inte gärna gå över tiden... men som Robert säger, ska man bygga kvalitét så måste det få ta tid:)

Bonden ute på vår ö sa när jag berättade att bebis har snurrat ett kvarts varv, att när kalven vänder sig så kalvar kossan inom 10 dagar. Om det stämmer på oss människor borde Sparkikus alltså komma nångång innan söndag! Haha, får se om han får rätt:)

Har bilder med mera från helgen men det kommer senare, nu ska jag ta mig ett skönt bad:)

Grattis mamma på födelsedagen!

Idag fyller min mamma år! Vi kommer därför att åka ut till stugan idag och fira henne där. Sedan är det den årliga Grillfesten där imorgon. Så bli inte oroliga om jag inte skriver här inne på några dagar:) Är ändå antagligen bara ute i sommarstugan och har det bra:)

Idag är det exakt en vecka kvar till beräknat! Trodde aldrig att jag skulle bli så otålig på slutet som jag har blivit! Går bara o väntar på tecken om att det har kommit igång. Igår hade jag iofs ont i nedre delen av magen hela dan...hoppas på att det återkommer idag:)

Trevlig helg på er alla! Kramar

Barnmorskebesöket idag!

Idag var vi också till BM! Vi hade en annan då vår vanligt har semester. Hon mätte SF-måttet till 37 cm, 1 cm större än förra veckan. Jag väger nu 82 kilo, +18 kilo sen plusset med andra ord. Förstår egentligen inte riktigt vad det är som väger...tycker inte så mycket mer än magen har växt på mig, plus en del vätska i kroppen då. Men men, är ju mest bara en siffra:)
Hjärtljuden låg på 125 slag/min och lät starka och fina:) Skönt!
Än har inte Sparkikus fixerat sig, huvudet var ruckbart. Men huvudet kan lika gärna fixera sig precis innan förlossningen, så det säger inte så mycket om hur lång tid det är kvar tydligen.

Vi bokade in en ny tid till den 8:e augusti också. Hoppas vi slipper använda den tiden och att bebis redan har kommit då! Det är vad vi hoppas på!

På eftermiddagen vilade jag några timmar. Har haft värk i nedre delen av magen sen efter lunch. Det molar och hugger på vänster sida. Men jag blir bara glad! Det händer grejer:) Blir besviken när det slutar...så nu hoppas jag att det håller i sig och det får gärna bli mer!

Nåt lustigt som hänt efter att jag vilade är att jag tror att bebisen har snurrat ett kvarts varv! Tidigare har jag alltid bara fått sparkar på höger sida. Som att h*n ligger med ansiktet mot högersida. Nu helt plötsligt sparkar h*n och drar med fötterna/armbågarna på mitten och på vänstersida! Som att Sparikus ligger med ansiktet framåt och ben och armar framåt. Kanske har h*n börjat rotera nedåt?

Presenter till Sparkikus!

Idag kom två stora Sverigepaket från Kiruna och Roberts familj, full med kläder och grejer till Sparkikus!


Nytt spjälskydd med fina Mumin på! Urgulligt!


Bäddset till spjälsängen med Mumin!


Babyfilt med Mumin!


Urgulliga ekologiska påslakan och örngott med djur på! Ett set till vagga/vagn och ett set till spjälsängen.


Pippi Långstrump bäddset till vagga eller vagn, också det jätte fint! Speicellt för ett Astrid Lindgren-fan som mig:)


Döskalletröja i storlek 70/74 för tuffingen:)

Paketet innehöll också 3 lakan till vagga/vagn och 3 lakan till spjälsängen. Ett madrasskydd ifall det händer nån olycka. En massa kläder fick vi också som Robert haft när han var liten. Tuffa 80-tals färger och mönster:)
Tack så jätte mycket Roberts snälla familj!!!

Promenaden till stan

Vi fick en helt underbar dag på stan, Robert och jag! Först började vi med att träffa Ulle, en gammal kompis till mig med hennes kille samt hans dotter. Vi gick och fikade på Global Living (my favorite!) Tyvärr hade de ingen pacannötspaj, dock mycket annat gott! Sen gick vi en sväng på Claes Olsson där det blev en liten födelsedagspresent till mamma, Apoteket där vi köpte napp och nappflaska och sen hittade Robert mer kryddor i en utländsk affär. Innan vi gick hem köpte vi 2 liter svenska jordgubbar och 1/2 kilo biggaråer på torget! Mums va gott det var! Kändes nästan som att vara på semester idag! Inga tider att passa och underbart väder:)
 
Vi gick ner på stan och hem, en ganska bra bit att gå faktist. Satt bara stundtals på cykeln. Allt för att få igång förlossningen:) Än är det fortfarande helt lugnt. Men man vet ju aldrig;)


Robert i telefon på Djäkneberget


Jag och underbaraste! Svartån i bakgrunden.

Magbild vecka 39 (38+4)!

Här kommer veckans magbild! På rätt dag dessutom den här veckan:)


♥ Vecka 39 (38+4) ♥


Och framifrån!

Imorgon är det dax för besök hos BM igen! Känns som vi nyss var där... eller att mamma var med sist (när Robert var i Kiruna) men det måste alltså vara 4 veckor sen! De sista dagarna innan bebis kommer kommer nog alltså gå ganska fort ändå.

Promenad till stan

Nu blir det en promenad med cykeln och Robert ner på stan! Är kanonväder här idag! Cykeln får följa med så att jag kan sitta på den om jag skulle få ont eller liknande.
Hoppas på att hitta pecannötspaj med grädde nånstans på stan... Är sååå sugen:)

Trevlig onsdag på er alla!

Begravning

Idag har vi varit på begravning av min farfar. En väldigt ljus och fin begravning men självklart var det jobbigt också. Är alltid jobbigt när någon dör men han var både gammal och väldigt sjuk på slutet, och då kändes det som det nog var ganska skönt för honom att få somna in. Att få träffa farmor igen:)

Under eftermiddagen och kvällen har mamma varit här och hjälpt oss att komma i ordning. Vi har väl jobbat drygt 2 timmar men det hände mycket på den tiden! Så skönt att börja se en ljusning bland alla kartonger med mera.

Snart Allsång på Skansen! Och idag är det 10 dagar kvar till BF! Vi hörs!

Som mensvärk...

Ja, precis så känns det idag. Vaknade med värk i magen, värk i nedredelen av ryggen som strålar ner i benen. Precis som mensvärk! Men det var så länge sen jag hade det att jag nästan glömt hur det känns. Värk mellan benen har jag också och dessutom är jag dålig i magen... Måste vara förvärkar detta alltså. Men det är inte så farligt, mest kul att det börjar hända grejer:) Men tillräkligt för att jag ska känna mig lite ynklig och har därför inte gjort nånting idag förutom gått från sängen till soffan och somnat om där:)

Men nu är det dax att åka och hämta Roberts mobil som varit inne på lagning och sen ut och hämta mamma som stannade på ön. Nu vill hon in och eftersom vi har turen att få låna hennes bil så får vi hämta henne. Hoppas ni alla har en fin måndag!

Nya fynd till bebis!

Det fanns några grejer till som vi kände att vi ville ha klara inför bebis ankomst. Har svarat på några annonser på Blocket ang. babysitter, babygym och bärsele men inte haft turen att få det.
Så igår kväll upptäckte jag en annons som sålde både Babysitter, Babygym, Bärsele Babybjörn, Badbalja, Hoppgunga och Gåstol. Nu var inte badbalja jätte viktigt, men det kanske behövs det också. Hoppgunga hade vi inte haft en tanke på och gåstol har vi inte tänkt använda till vårt barn. Men vi fick alltihop för 500 kr! Allt var i jätte bra skick och hoppgungan är sprillans ny med lappen kvar och i förpackningen! Bättre kunde det inte bli!

Bara hoppas att allt går bra nu och att bebis kommer ut till oss inom de närmsta veckorna. Lite läskigt är det att ha allt klart och bara vänta på bebis, tänk om nåt går fel liksom... Men skulle det göra det, så gör det ju det även om inte allt är i ordning och klart. Och dessutom kan man ju inte gå och oroa sig hela tiden. Genom hela den här resan har vi sagt att vi får utgå ifrån att allt kommer gå bra:)


Babygymmet


Hoppgungan. Med döskalle på dessutom, Robert=glad:)


Babysittern.


Bärselen från Babybjörn.


Här är bilden från annonsen där ni även ser gåstolen och badbaljan:)

Veckan i stugan:)

Idag kom vi hem efter att ha varit ute i stugan sen i söndagskväll. I onsdags hade vi besök av mammas jobbarkompis med dotter (de vi fick den fina spjälsängen av) och igår kom min barndoms bästis Anso med sin mamma och hennes karl ut och hälsade på. Mycket trevligt båda besöken:)

Jag har målat klart grinden som jag började måla när Robert var i Kiruna. Först högtryckstvättade jag den, sen har den fått ny svart färg. (Även grindlyktorna målade jag svarta, de var alldeles ljusgrå efter att blivit solblekta under många år!) Idag kom även blomhinkarna upp igen. Sen målade jag vår cykelkärra också, och den blev som ny den med!

Jag är väldigt nöjd med mitt målarjobb:) Lilla-stugan där Robert och jag bor ligger till vänster bakom de lila blommorna som hänger. Stor-stugan är till höger.


Robert har spikat ihop ett myggnät till dörren i Lilla-stugan där vi bor. Jag svettas något kopiöst om nätterna men de två senaste nätterna har jag iallafall sluppit svettningarna, TACK underbaraste!
Roberts bygga-trappa-projekt går framåt även det. I måndags var vi ut till en ö och plockade sten, och cement är redan köpt. Vi hämtade också hem vår cementblandare som några grannar lånat, så till nästa helg blir det eventuellt dax för Robert att gjuta! Spännande! Men några 100 %-iga planer gör vi inte just nu, vi tar dagarna som de kommer, för man vet ju inte vilken dag Sparkikus väljer att titta ut nu:)


Trappan i torsdags.


Trappan idag, lördag, samt cementblandaren i bakgrunden.


Badade i onsdags!


Jätte skönt var det! 20 grader i vattnet.


Två liter nyplockade hallon! Mums!

Vecka 39!

Idag har vi gått in i vecka 39! Härligt att även de sista veckorna går fort:)


♥ Magbild i vecka 38 (37+6) ♥


Och framifrån!

Magbilderna blev tagna två dagar för sent, men men, är man ledig så är man. Då vet man knappt vad det är för dag!

Svullen och less.

Så här såg mina stackars fötter ut i söndags kväll... inte konstigt att det enda jag får på mig är gummistövlar eller mina fejk foppatofflor...



Härom dagen testade jag mina ringar... de kom till halva fingret innan det tog stopp. Tycker själv inte att händerna ser så svullna ut, men tydligen är de ju det... märks ju om inte annat på domningarna som sitter i som vanligt.

Efter mina förvärkar i lördags (de höll i sig drygt 12 timmar) så har det inte hänt något mer. Tyvärr. Har inte klagat så mycket på graviditeten innan tycker jag, men nu börjar jag faktist bli lite less... Jag har inte ork till nånting (sover på dan 1-2 timmar varje dag och däremellan är jag trött), svullen, domnad, sover illa, tung och klumpig, kan inte ha varken kläder eller skor. Nu får bebis mer än gärna komma ut till oss! Dessutom hade jag lovat mig själv att jag inte fick börja längta efter bebisen för mycket innan vi kommit till BF. Men nu längtar jag! Flera gånger varje dag! Men så är det ju bara drygt två veckor kvar faktist:) Och har jag väntat så här länge kan jag vänta lite till:)

Igår kväll var Sparkikus jätte aktiv! Magen ändrade form hela tiden, h*n for runt, sparkade och hade sig. Dessutom kör bebis ut en fot eller liknande på höger sida under revbenen så det står ut som en knöl! Börjar nog bli trångt där inne och igår kändes det som om h*n försökte tränga sig ut genom magen! Blir bebisen mer aktiv när det närmar sig förlossning?

Det var föresten en väldigt konstig känsla att packa BB-väskan i lördags. Som om man skulle ut på värsta stora resan och upplevelsen, men utan att veta när! Kändes skumt... men häftigt!

Kolla in vår lysmask!

I söndags kväll åkte vi ut till stugan. På natten när vi skulle lägga oss såg vi en lysmask! Det har jag gjort typ 2 gånger tidigare i hela mitt liv! Kvällen därpå var den där igen:) Rätt häftigt, eller hur? De brukar dessutom mest synas framåt hösten... det är väl inte höst redan!?


Den lysande stjärten.


Det är bara stjärten som lyser.

Förvärkar?

Idag räknas vår graviditet som fullgången (37+0). För några timmar sen började jag få ganska kraftiga förvärkar...tror jag... Är ju svårt att veta när man aldrig varit med om det tidigare. Men jag sökte på förvärkar och det verkar stämma in på mig. Nedan följer lite av infon jag hittade:

Om du har oregelbundna, glesa sammandragningar som inte känns ut i ryggen eller trycker neråt underlivet så är det med största sannolikhet förvärkar.


Det är normalt att föda upp till tre veckor före den beräknade tidpunkten för förlossning (efter 37 fullgångna veckor) och två veckor efter (efter 42 fullgångna veckor).

Förvärkar startar från olika håll i livmodern och sprider sig oregelbundet över den. Magen blir hård och putar ut, oftast utan att det känns något speciellt neråt underlivet.

Problemet med förvärkar är att de ibland kan vara lite smärtsamma och därför svåra att skilja från för tidigt värkarbete, framför allt om du ska föda barn för första gången.

Har känt av sammandragningar tidigare, tex när vi var på förlossningen och gjorde CTG-kurvan i torsdags. Men förut har de inte gjort ont. Det gör det väl inte nu heller...eller lite kanske:)

Vad man kan ha magen till...

Ibland är det praktiskt att vara gravid också:


Tävling hos Malin!



Jag tävlar om ett presentkort värt 400kr hos
Sweet Funky i Malins blogg.
Var med och tävla HÄR du också!

Tävlingen avslutas den 20 juli klockan 20.00
(Vinnaren utses genom lottning)

Tävling hos Jempajenny!



"Jag tävlar hos
Jempajenny om ett presentkort på 400 kr hos Sweet Funky . Tävlingen avslutas den 14 juli klockan 18:00 genom lottning! Klicka här för att vara med och tävla du också"

Tävling hos Carolina!



"Jag är med och tävlar hos Carolina om ett valfritt Snoozy-plagg från Strössel Barnkläder.
 Var med och tävla du också!"

Tävlingen avslutas Fredagen den 31 juli kl. 18.00. Vinnaren utses genom lottning.
Lycka till!

Tävling hos Fru Evelina!

Vinn presentkort hos Dodde.se hos Fru Evelina!

Tävlingen avslutas 12 juli.

Ny vecka idag, vecka 38!

Idag går vi in i ny vecka igen! Härligt!

I magen:

Kroppsfett fortsätter att ackumuleras men inte i samma snabba takt som tidigare. Om det är en pojke har testiklarna vandrat ner i pungen och om det är en flicka är blygdläpparna fullt utvecklade. Tarmarna är fulla av mekonium eller beck som det också kallas. Det är tarmceller och restprodukter från fostervatten som barnet har svalt, innehållande bland annat hudceller och lanugohår.


 vikt.JPG langd.JPG

3-3.2 kg

48-49 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket. 

Mamma:

En del kvinnor kan ibland uppleva en surrande, nästan elektrisk, känsla utmed benen och i vaginan. Det händer när barnets huvud stöter emot nerver i bäckenbotten när huvudet fixeras. Vissa drabbas av diarré i slutet av graviditeten. Det kan bero på en ökning av hormonet prostaglandin som ska göra att tarmen töms innan förlossningen.


Partner:

Har ni inte diskuterat din roll under förlosssningen än är det verkligen hög tid att göra det nu.

Det kan vara smart att laga och fylla frysen med mat. När ni väl är hemma från BB kan det vara skönt att slippa tänka på matlagning.


Trevlig lördag!


Vi har blivit med babyskydd!

Babyskydd är den första bilbarnsstolen man har till bebisen. Och idag köpte vi ett sån! En MAXI-COSI CABRIO och den verkar riktigt bra. Det var även en blå klädsel med, men vi tycker båda att den röda är snyggare så det får nog bli den oavsett kön på bebis. Det var det sista "stora" vi hade att fixa innan bebisens ankomst så nu känns allt ganska lugnt och skönt och bebis får titta ut när den vill:) Igår var vi dessutom och handlade grejer till skötbordet så som blöjor, salva, tvättlappar, bröstvårtssalva, bindor till mig och lite annat smått o gott. Så nu är det i princip bara att packa BB-väskan! Tänk att det börjar bli så nära! Svårt att förstå nästan, men åh va vi längtar!!

Igår köpte vi även parfymfritt tvättmedel så nu är tvättmaskinen i full gång och tvättar alla bebiskläder och sängkläder. Sen ska allt bara strykas och in i byrån igen samt bäddas i spjälsängen. Så mysigt o fixa o dona här hemma!


Utan solskyddet.


Med solskyddet.

 
Söta babyfilten som jag vann och som kom i förrgår:)

Idag är det föresten exakt 3 veckor kvar till beräknad födelse!

Presenter och kläder till bebis!

När Robert kom hem från Kiruna hade han med sig presenter till bebis! Av Roberts mormor, morbror med familj samt en till familj fick Sparkikus ett Laban-bäddset till spjälsängen, en Labangrej till vagnen (ser ut som den mobilen vi har men det är ett spöke) samt en babyfilt med Laban. Tänk vad mycket Labanprylar bebis får!! Grejen till vagnen blir nog någon slags mobil över sängen eller skötbordet eftersom vi redan har en mobil till vagnen. Av blivande farmor och farfar fick Sparkikus lite mer kläder:) Det går alltid åt, hur bra som helst! Och så hade blivande pappan köpt en liten body till sin bebis, urgullig!


Babyfilten! Bäddsetet ser likadant ut.


Bodyn som Robert köpte! Står Älskling på den:)


En body i storlek 50 samt tillhörande sparkbyxor:)


Sparkbyxor i storlek 70.

Idag kom kläderna som Robert beställde härom dagen. Han har velat köpa en Ramones-body i flera månader och nu har vi en! I storlek 9-12 månader. Och ja, den var riktigt snygg! Dessutom blev det en liten tröja i storlek 70 för 20 kr som det var rea på. Var lika bra när vi ändå beställde bodyn och betalade frakten. Och t-shirten är väldigt killig, jag vet, men tjejer kan väl också gilla bilar och traktorer!?:)





På återseende!

Magbild vecka 37 (36+5)!

Missade att ta magbild igår men här kommer den idag istället!


♥ Vecka 37 (36+5) ♥


Och framifrån:)

BM-besök och snabbvisit på förlossningen!

Idag var vi på vanlig undersökning hos vår BM. Alla värden de tog på mig sist var bara bra och Hb-värdet hade stigit till 118, så nu räcker det med en järntablett om dagen (skönt!). Min händer, som ju är sämre och alltid bortdomnade, ska få ha skenorna på sig även på dagtid. Iallafall när vi är hemma. Finns en liten risk att karpaltunnelsyndromet inte försvinner efter förlossningen även om det oftast gör det. Och det vore riktigt drygt om det inte försvann efteråt!

Iallafall, SF-måttet hade ökat till 35 och min vikt hade ökat med 2 kilo sen sist. Väger 81kg nu... BM trodde dock att det var mycket av den vikten som var vatten eftersom jag är en del svullen... Sen lyssnade hon hjärtljuden. Hjärtljuden hördes, men hon tyckte de var lite låga samt oregelbundna. Frågade hur ofta jag känner bebisen röra sig med mera (och det gör jag ju flera gånger om dagen). Men fast jag legat och vilat en stund på sidan tyckte hon att hjärtljuden inte riktigt lät som de skulle, så hon ringde förlossningen dit vi fick komma på en gång. De tog en CTG-kurva (där man mäter bebisens hjärtljud) under 15-20 min. Men det såg bara bra ut! "Bättre kan det inte se ut" sa BM där till oss. Skönt att det inte var något fel! Lite orolig hann man ju ändå bli... men tydligen har de som rutin att göra en CTG vid minsta oro eller misstanke så det kändes skönt att de kollade upp det ordentligt. När jag låg där fick jag en liten sammandragning och en stor. Och det syntes på CTG-kurvan kan jag lova! Den mäter även värkar/sammandragningar. Låg mellan 0-5 mest hela tiden. Vid den lilla steg det till 28 och vid den stora till 45! Då låg även bebisens hjärtljud på 140-150. Annars var det mest runt 120. Men tydligen är det helt normalt att hjärtljuden är mellan 110-150.

Så ni behöver inte oroa er. Inte vi heller:) Har känt bebisen röra sig en massa alldeles för en stund sen:)

Fick en fråga...

Fick frågan om Sparkikus inte är en kille eftersom jag skrev h*n i förra inlägget. Vi har aldrig gjort något könsultraljud utan vi såg bara på rutinultraljudet att det "mest troligt" är en liten kille. Men till 100% kan vi aldrig veta. Och eftersom det i alla mina drömmar alltid är en liten tjej jag håller i så blir man ju fundersam...
Dessutom fick några bekanta till oss barn förra veckan. De hade "sett" en liten snopp på UL men ut kom en tjej! Så Sparkikus får fortsätta heta Sparkikus så får vi se vem som tittar ut:) Könet spelar absolut ingen roll, utan viktigast är att bebis mår bra:)


Det kom ett paket med posten idag...

Kommer ni ihåg mitt inlägg Det kom ett paket med posten igår... Idag kom ett paket från min finaste Ida som jag gick i samma klass med i Umeå! Vilka underbara vänner jag/vi har! Hon skickade 2 små mössor och 2 små bodysar i storlek 56 till Mini! Jag trodde att det var babyfilten som jag vunnit när jag tömde brevlådan idag, men när jag såg Idas avsändare fick jag rysningar över kroppen och blev alldeles rörd! Vilken överraskning! Jag saknar dig Ida!! Och tack så jätte mycket!

273684-99
Jag och Ida på sittningen "Klä dig efter din hatt"!

Jag o Ida!
Jag och Ida på förfesten innan sittningen "Kom som du inte är"!


Mini´s present från Ida! :) H*n kommer bli sååå fin!

Power Meet och Vår helg på ön!

I torsdags kom så Robert äntligen hem till mig igen. På fredagen åkte vi ut till mamma och Scooby i stugan. Åt lunch och hann med årets första dopp!

Robert körde ut till stugan på fredagen.


Vi tog årets första dopp på fredagen! Jag har mammas bikini (något annat passar inte:p)


Passande på grävaren eller hur?:)


:)



Sedan tog vi fyra båten in till stan. La oss vid Elba-kajen och gick upp till vägen där finbilscruisingen startade årets Power Meet! Vi hade med oss stolar (att sitta på marken är inte genomförbart i vecka 37) och satt riktigt bra vid vägkanten. Tur med vädret hade vi också, och vi kom hem till ön vid 22.30 precis innan världens åskoväder drog igång!


Fredagens finbilscruising:)



På lördagen tog vi återigen båten och åkte den här gången till Lövudden. Sen gick vi till Johannesbergs flygfält där Power Meet-marknaden och alla de finaste utställningsbilarna stod.

Vår blivande bil! Kärlek på fyra hjul (iallafall enligt Robert:))


Ännu en Mustang! "Kanske snyggaste baksidan nånsin! Inklusive fruntimmer." -Robert 


Hoppande bilar med hydralik fick vi också se:)

På söndagen grejade vi en massa på tomten. Jag körde med högtryckstvätten på altantaket som sedan ska läggas upp igen efter att altanen har blivit målad. Och taket blev som nytt efteråt!


Robert påbörjade projekt "Bygga ny trappa". Den gamla gjorde min morfar och med åren har jorden planat ut alla plattor så det mer liknade en rutchkana. Så nu har Robert grävt upp alla plattor och det var många fler än vad som syntes!


Robert har just börjat.


Hålet efteråt. Alla plattor och pinnar som fanns i jorden.


Under en av plattorna hittade han ett datum. 4/11-35. Trappan var alltså 74 år!! Kul att morfar skrev ett datum när han byggde trappen:)

Nu ska vi fortsätta packa upp här hemma i lgh, men ett inlägg eller två kommer nog lite senare idag:) Hej så länge!

Vi mår bara bra:)

Tack för alla era kommentarer! Förstår om ni börjar fundera på om nåt har hänt... ledsen att uppdateringen här på bloggen har varit så dålig... Robert kom hem från Kiruna idag och jag har varit ute i stugan med mamma i en vecka. Bara njutit av det härliga vädret och pysslat med lite allt möjligt där ute. Man åker inte så gärna in till stan när det är närmare 30 grader i skuggan.

Men som sagt, vi mår bra allihopa, Robert, jag och Sparkikus i magen:)

Vi är nu i vecka 36, går in i vecka 37 i övermorgon. Veckorna går fort och vi längtar tills den lille tittar ut:) Jag mår bara bra och det är lite jobbigt i värmen, men inte så jobbigt som jag trodde. Det jobbigaste är att fötterna svullnar en del, men absolut jobbigast är svullnaden i mina händer så att de domnar bort. Innan var det mest på natten, vilket nattskenorna tog bort, men de senaste 1,5-2 veckorna är jag konstant bortdomnad i fingrarna. Faktist lite småobehagligt att bara skriva på tangentbordet:P Men jag ignorerar det den mesta av tiden. Inte kan jag sitta still heller:)
Sover gör jag ganska bra för tillfället:) 8-9 timmar per natt (förutom kisspaus 2-3 gånger) och sen blir det ca 1 timmes vila (sömn) på eftermiddagen. Känner att jag behöver det  just nu. Så vi har börjat ladda här hemma för förlossning:) Idag har jag haft många sammandragningar. Vet inte om det är för att Robert kom hem idag och nu kan jag slappna av... för nu får bebis komma precis när h*n behagar:)

Idag började Power Big Meet här i Västerås! STOR bilträff och självklart kommer vi sitta och kolla på cruisingen imorgon. Tyvärr kan jag bara uppdatera bloggen när vi är i stan, och jag kan lova att det blir nya uppdateringar så fort jag har möjlighet. Inga nyheter är goda nyheter, men jag förstår att ni är nyfikna:)

En annan glad överraskning jag fick när jag gick in på bloggen var jag att vunnit i ytterliggare en tävling:) Jag vann en babyfilt hos Creyla, tack så jätte mycket!


Tävlingen är så klart redan avslutad.

Här kommer lite uppdatering i form av bilder från den senaste veckan:) Klicka för större bilder:


Robert med sin systerson Hjalmar på sin systers bröllop på midsommardagen.


Underbara sommar!


Våran kisse Molly svalkar sig i skuggan.


Molly:)


Herr Tiggare nummer 1!


Vår kisse Trisse utslagen i värmen.


Min mamma i januari 1984 (jag kom den 2:a februari).


Jag den 17:e juni 2009. När bebis kommer visare sig förhoppningsvis snart:) 


♥ Vecka 36 (35+5)! ♥


Framifrån:)

Hoppas ni alla har det bra i sommarvärmen! På återseende snart igen hoppas jag:) Kramar

RSS 2.0