Hemma, eller?

Nu torde vi vara i Malins ursprungsstad (törs inte riktigt lita på det ännu). Det var en hel del hinder, de flesta iform av Greker och deras sätt att förhålla sig till tider och priser.

Vi började med att checka ut klockan elva från hotellet och tänkte att en nätt väntan på 15 timmar och 30 minuter inte skulle vara så besvärlig, vilket det visade sig att det inte var heller. Vi fördrev tiden med att sitta på stranden och plugga, bli anfallna av "stinkare" (en sorts insekt) samt att hitta på repliker till vad vårat kompispar sa till varandra (de vet bara inte om att vi är kompisar).

image40

image41


Sedan for vi ner på stan och åt varsin toast och la oss under ett olivträd i parken. Malin pluggade och jag arbetade på att störa henne så lite som möjligt. Det var nog större framgång på hennes sida. Så jag gick på upptäcksfärd i Naxos "old market", mycket vackra och trånga gränder finns det där.
image43

image44


Men efter ett tag blev vi less på detta, så vi for och åt. Och efter maten skulle det kanske sitta gott med en drink... Eller fyra.... Tiden flöt på fint och vi gick till hamnen och såg en färja vi trodde var våran. En grekisk tjänsteman upplyste oss att så inte var fallet. Så vi satte oss ner på kajen för att invänta våran färja när vi började snacka med ett tyskt par som skulle med samma färja. Efter en stund kom vi fram till att allt prat gjorde oss törstiga så vi gick till en bar och drack några Mythos (en grekisk öl Betyg: 4/5).

image45

image46


Så tillslut kom färjan, en timme för sent, men det skulle de köra ikapp på

natten, så vi bordade färjan och tänkte att vi iaf hade 2 timmar på att ta oss till flyget om båten inte lyckades köra ikapp någon tid. På båten fick man sköta sin inkvartering efter egen manér, vilket ledde till att folk sov här och var på golvet, på stolar och i trappor. Hade det blivit en nödsituation så hade vi nog slagit greklands rekord på 76 (?) omkomna i en färjeolycka. Vi somnade iaf till slut in....


....och när jag vaknade möttes jag av synen av en väldigt trött Malin som hade kämpat med en sjösjuka hela natten. Vi frågade en sjöman om när vi skulle vara framme, och vi fick svaret att det inte skulle dröja mer timmar än 2, d.v.s. att vi skulle vara framme vid tio som var den utsatta tiden. Men nein! Vid klockan 10:00 så såg vi fortfarande inte Aten. Vid 11:00 skymtade vi staden och vid 12:00 så kom vi av båten. Vid detta laget var vi riktigt stressade, ty vi hade en timme på oss att ta oss till flygplatsen och checka in. Vi fick tag i en taxi som följde grekisk tradition att trycka in så många som möjligt in i taxin som har samma destination. Vi fick dela taxin med en dansk familj.

Vi var framme på flygplatsen ca 10 i ett, alltså 10 minuter innan sista incheckningen då taxi chauffören tog tillfället i akt att kräva oss på 35? per sällskap med förklaringen "you know, airport is expensive" fast taximetern stog på 20?, väl medveten att vi inte hade tid att tjaffsa så vi fick vackert batala den fete, slemmige, utpressande, blodsugande samhällsparasiten. Men vi hann med flyget iaf, sådär en timme senare satt vi på planet till Danmark, ett civiliserat land med lås på toadörrarna och toaletter som klarar av att spola ner pappret också.

Framme i Danmark hade vi en 6 timmar att vänta på STHLM flyget, som vi spenderade med att shoppa på taxfreen till största del. Jag införskaffade mig en POLO Double Black, en flaska Absolut red någonting och en hög godis, Malin köpte DKNY - Be Delicous (eller hur det nu stavas) Eau de toilett och en deo av samma märke.


image47

Ahhhhh, skönt att vara framme i Sverige, borta bra men hemma är absolut bäst.

Vä framme i STHLM kom Malins mor och hämtade oss, trötta men nöjda med att sova på något annat ställe än ett Hostel. Vi planerade att åka dagen efter, d.v.s. Torsdag, till Umeå, men vi missade planet så vi stannar här i Västerås till på Måndag.

image48

//Malin & Robert

Sol, bad o varma vindar.

Snart har da en hel vecka pa Naxos forflytit. Speciellt de sista dagarna har rasat i vag men vi har iaf tagit till vara pa varje minut har. I torsdags var vi pa utomhusbio och sag Harry Potter and the order of the fenix. Var valdigt mysigt att sitta utomhus med stjarnorna som tak och ata popcorn.

Lite borjar man sakna Sverige ocksa. Speciellt den svenska maten, har finns nastan ingen vegetarisk mat overhuvudtaget, och att leva pa pommesfrites och tsatsiki funkar ju inte i langden, men igar hittade vi faktist ett riktigt bra veggiestalle till Malins fortjusning! Sen vore ju en sval o regnig dag framfor tv:n inte helt fel, men sana kvallar lar vi ju fa mer an nog av i Umea sen i host...

Har kommer lite blandade bilder, hall till godo:

image32
Blamarket pa hakan fick jag efter att vi busade med vara madrasser i tisdags, sant som hander:)

image38

image33

image34
Tva av vara 6 drinkar den har kvallen. Ar svart att lata bli o kopa nar det ar sa gott och bara kostar 40 kronor styck! Dessutom ar de ju sa fina!

image35
Robert fotar vara damer och deras palmer pa stranden...Man far latt storslagna ideer efter 3-4 drinkar:p

image39
Robert framfor Naxos igenkanningsmarke. Vi vet egentligen inte riktigt vad det ar...

image36

Pa aterseende! //Malin & Robert

Naxos, ljuvliga Naxos.

Det var en schysst kontrast mellan sunkiga bakgator i Athen och ljuvliga vita stenbyggnader med bla dorrar har i Naxos. Ingen dalig "studio" vi fick tag pa heller. 30 euro per natt och person gav oss balkong, kokvra, dubbelsang, privat badrum, tv och aircondition, 30 meter fran stranden och 150 meter fran centrum pa Naxos stad.

De forsta tva dagarna har vi tillbringat i det kristallklara vattnet, med stora ider om allt  vi skall gora, om en stund, bara en liten stund till i vattnet :P

image29
Bye bye Athens!

image30

image31
Drink pa Flamingo i Naxos stad.

/Malin & Robert

Forflyttning i eftermiddag

Kl 17.30 idag gar var bat till Naxos fran Pireus hamn har i Aten. Ska faktist bli riktigt skont att lamna Atens hektiska gator. Forhoppningsvis ar det ocksa lite svalare pa havet vilket inte vore helt fel.

Nu ar det bara det sista o packa innan utcheckning och sedan blir det nagra timmar o sla ihjal i skuggan i hamnen.

Pa aterseende!


Mitt kungarike for en toalett.

Idag for vi till hamnen och kopte batbiljett till Naxos for imorgon. Sedan gled vi till Zea Marina och kollade skrytbyggen och sma fiskebotar i en salig blandning. Malin, sjofolk som hon ar, blev lite mer intresserad an mig, men trakigt var det inte.

image27
Zea Marina

image28
Lilla Kaegglan:)

Sedan nar vi paborjade resan till staden igen, via tunnelbanan, sa borjade det mullra i min kista och jag blev varse vad en grekisk sallad som enda mal mat dagen fore kan gora. Trodde att jag kunde halla mig till var hallplats, men blev efter halva resan tvungen att kliva av for att hitta en toa eller en grand. Lattare sagt an gjort.... Grekerna verkar inte besitta kunskapen om vattenklosetten for det var inte ett latt uppdrag att hitta en.
Vi fragade pa en harfrisorsalong men de kunde ingen engelska och inte heller teckensprak och de andra affarerna vi sag var stagda for siesta(?). I samma veva borjade Malins mage att strejka och ville producera den med. Det blev heller inte battre att Malin kunde bara sitta still om laget inte skulle bli akut och jag kunde bara rora mig for att inte fornedra mig sjalv. Men man ar ju ingenjor sa man loser problemet. Stationerar Malin pa en trottoar och letar efter en grand. Hittade ingen grand men daremot en godis/brodbutik dar tva trevliga kvinnor forbarmade sig over mig. Lattad letade jag efter Malin som troget som en hund satt kvar pa trottoarkanten och vantade. Ledde henne, med en del raster, till godis/brodbutiken och kopte som tack for hjalpen lite brod, blev informerad av tjejerna, medans Malin arbetade, att Naxos ar en riktigt fin o. 

//Kaegglan & Malin


Fredag....i Aten.

Vi borjar denna rapportering med att revidera lite felaktig information angaende sondagen; Vi har andrat sondagens resmal fran Kreta till Naxos da det inte fanns nagra rimliga hotell kvar pa Chiro samt att hotellet vi bokat var pa en helt annan o, en cirka 50 nautiska mil darifran (Eller ca 5 timmars farjefard darifran) :P. Aja, sa det blir Naxos, 4 natter pa ett pensionat vid saint Georges strand och sedan 4 natter pa on Paros. Sa vi far ge upp varan stravan att inkrakta pa Jennys semester och forsoka ha roligt pa egen hand :P

Just det ja, det var dagen jag skulle beratta om.....sa forsok inte fly, detta inlagg ar inte over. Idag gick vi ner pa stan med flera uppdrag, dessa var att inhandla de obligatoriska presenterna till diverse familjemedlemmar och vykort. Sedan spracker man resebudgeten med presenter till sig sjalv. Resultatet? Jajjamen, vi lyckades efter en sisadar 5 timmar pa stan, sicket slit :P men det var det vart. Fyndat rikligt faktiskt. Men for att inte forstora overraskningarna sa ni far gissa er fram till vad det kan vara.

Forovrigt anser jag att Kartago bor forstoras. Nej, jag har faktiskt en sak att fortalja, Malin inhandlade en mycket fin fotlank som har dragit till sig blickar hela dagen.

Och sa, ar snart detta inlagg slut, men forst nagra bilder fran Aten;
image21image22image23image24image25

//Kaegglan *Denna gang har Malin bara fixat med tva ord*

2 varma dagar i Aten!

image17
Robert och jag Innan avresan i Vasteras, Sverige.

Sa har da tva dagar av var semester forflytit. Tva valdigt varma dagar (runt 33-34 grader varmt) men man vanjer sig fortare an man tror.

Igar var planen att se oss runt lite i Atens centrum men hamnade till slut hogst upp pa Akropolis! I efterhand visade det sig att det friaintradet berodde pa Grekernas nationella helgdag, Maria himmelsfard, vilket vi tjarnades 120 kronor var pa!:) Lite tur ska man ha ocksa.
Blev middag med bland annat tsatsiki innan vi begav oss hemat, ganska tidigt, men valdigt trotta efter forsta dagens alla intryck och upplevelser.

image20
image18

image19


Idag torsdag den 16 augusti, tog vi oss till havet. Ah, vad det turkosblaa havet ar underbart! Minst 25 grader varmt och sa salt att man utan problem kan flyta. Nagot, antagligen en minibrannmanet, brande mig i knavecket under det allra forsta doppet, men det var inte varre an att branna sig pa en brannasla. (Robert brande sig pa foten, men det raknas inte for Malin, for att jag inte fick nara "bulor" med rott runt. /Kagglan) (Robert ar en gnallis:))

Att aka tunnelbana var forvanandsvart latt, men att aka buss desto svarare, men vi kom till slut fram dit vi skulle at bada hallen.

Nasta anhallt ar nu bokad. Pa sondag tar vi farja ut till Kreta dar vi borjar trippen med 3 natter i Agia Marina, ca 1 mil fran Chania.

Pa aterseende! /Malin och Robert

Framme i Aten!

Goddagens, Kaegglan maste styra upp det har.  Framme i  Aten nu.  Efter lite trixande hittade vi en fin, inte sa liten, taxichaffis, som insisterade pa att ata chips medans han navigerade runt pa gatorna. Efter en kort stund sa han att vi var framme och kastade ut oss pa gatan. Det syntes inte till nagra hotell sa vi borjade leta efter en ny taxi da vi plotsligt upptackte varat Hotell. Vilket vi i skrivande stund ar i, medans vi vantar pa att nagon ska bli utkastad om ca en timme....

//Kaegglan *Malin varken dementerar eller bestyrker berattelsen ovan, och hon haller inte med om den grammatiska uppbyggnaden heller*

Idag bär det av till Grekland och Aten!

Om bara några timmar lyfter planet mot Grekland med förhoppningsvis Robert och mig i:)
Ska försöka uppdatera bloggen vid tillfälle, annars får ni en fin redogörelse när jag kommer hem.

Mys med Scooby sista kvällen...
image16

På återseende!

Hemkommen från Storsjöyran!

I söndags kom jag hem från Jenny, Östersund och Storsjöyran. Hade några mycket trevliga och roliga dagar där i Jämtland:) Vill ni läsa mer om Yran och se fler bilder, rekommenderas Jennys blogg starkt: http://jennyolivia.blogg.se

Men först måste ni kolla in mina bilder:) "En bild säger mer än tusen ord"


image14
Redo för en kväll på Yran! Just den här kvällen fick vi den fina komplimangen: "Är ni systrar?" :) Och lite lika är vi nog...

image15
Popcorn när de är som bäst! På festival! (och bio så klart)

image11
Underbara DiLeva! :)

image12
Så här kul kan man ha i ett öltält på Yran!

image13
The Pipettes! Var nog den bästa konserten och showen på hela yran! Hade länge sett fram emot att få se dem och de gjorde mig inte besviken! Lyckades till slut ta mig allra längst fram, även om det var svårt att trängas med alla nyförälskade killar (alla blev nämligen störtkära i tjejen till höger, och visst, hon såg faktist riktigt bra ut;))


Detta var självklart bara ett smakprov av allt vi gjorde och såg, men jag vill ju inte trötta ut er mina trogna läsare;)
På återseende!


RSS 2.0