Vila i frid

Jag har i flera månader följt Sabinas kamp mot den hemska cancern och imorse förlorade hon tyvärr. Mina tankar går idag till hennes familj och vänner.

http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Sov så gott och hoppas du slipper ha ont mer! Många kramar

Vecka 23 och söndagsfika på Schmäck!

Idag går vi in i vecka 23! (igår enligt UL) Shit va veckorna går fort! Kom på idag att vi har vetat om graviditeten i 19 veckor och det är bara 17 (+-2 veckor) kvar till beräknad förlossning! Och de här 19 veckor har gått jätte fort! Iallafall så här i efterhand;) Så resterande tid kommer väl bara flyga iväg.

Idag tog Robert &jag bussen ner på stan och var och fikade med Jenny & David på Schmäck. En tjej vid namn Sarah Nilsson (Once Upon A Girl) spelade live och hon var jätte bra! Väldigt mysig söndagssysselsättning:) Blev bakadpotatis med texasröra och sen även en pekannöts paj med grädde för mig! Pajen var bland det godaste jag ätit på bra länge!

 


 

Vi köpte även hennes skiva och den var kanon! Hon finns på www.myspace.com/onceuponagirl .

Imorgon börjar mitt examensarbete på Odontologiforskningen på sjukhuset. Lite spänd är man allt... Men blir nog inga svårigheter att somna ikväll iallafall för jag är jätte trött! Godnatt på er alla!

Vinter ute, vår inne

Våren som så fint var på väg även här i Umeå...men nu har snön kommit igen:(



Blommor från ön som vi tog med upp från V-ås! Så härligt när de blommar!
 

Vår inne iallafall:)

Tävling hos Nikita!



Jag tävlar om ett presentkort värt 250:- att shoppa för i
Gangstars webshop
hos Nikita
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas den 17:e april kl20.00
(vinnaren utses genom lottning)

Tävling hos Camiie



"Jag tävlar hos Camiie om ett presentkort värde 300:- hos Carl & Co,

var med och tävla HÄR du med!"


Tävlingen avslutas den 9:de April kl. 12.00

Tävling hos Edvinsmamma!



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 valfri body från Lillabarnkammaren!
 Var med och tävla HÄR du med!"

Vinnaren utses genom en utlottning.
Tävlingen avgörs den 28 april klockan 21.00

Tävling hos Stilettklackarochbarnvagn


För att tävla, gå in på länken nedan:
Stilettklackarochbarnvagn

Tävlingen avslutas söndag 5/4 kl 23.59

Roberts nya jacka!

Igår blev det även en ny jacka till Robert! Och han blev sååå fin!:)



 

Earth Hour

Ikväll mellan 20.30 och 21.30 släcker Sverige alla lysen. Vi kommer också göra det och tvn ska självklart också stängas av. Och för er som följer Robinson så går det i repris imorgon.

Här kan ni läsa mer:
http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article4756726.ab


Igår för 9 år sedan...

Jag missade att det igår var 9 år sedan min pappa gick bort. Så imorse när jag vaknade och kom på det fick jag jätte dåligt samvete! Men som mamma sa, det är ju egentligen ingen dag man vill minnas, så jag tror inte pappa tog illa upp. Jag är inte mer ledsen just på dödsdagen, för det är inte ett datum som gör mig ledsen, utan det kan ju komma egentligen när som helst. Och min pappa minns jag ju varje dag iallafall, vi kommer aldrig att glömma bort honom!


♥ Jag och pappa ♥
Kort på oss från en sån där kortautomat som jag har låtit förstora upp.

Synd bara att lillen aldrig kommer få lära känna sin morfar. Men jag ska försöka berätta om honom iallafall så han får lära känna honom genom mig istället. För jag är helt säker på att morfar redan har full koll från himlen på oss och bebis!
Den här dikten skrev jag våren 2000, några månader efter att pappa gick bort:

Livet kan inte stanna opp, även om det inte alltid är på topp.
Dagen kan vara grå och trist när du någonting mist.
Någon du älskat i många år, på en sekund bara går.
Men hur skulle det se ut, om livet bara tog slut.
Sorgen sätter djupa spår, men tiden läker alla sår när dagar, månader och år går.

Amnings-BH och fler bebiskläder:)

Nu har jag länge gått med en bh som har blivit alldeles för liten igen. Köpte två nya före jul när brösten växte jätte mycket på jätte kort tid, men nu har det blivit dax för en ny igen! Får djupa märken på sidan och under brösten och det är inte skönt. Fick tips om att amnings-bh är väldigt sköna och dessutom kan man lika gärna investera i en sån nu för det behövs ju ändå snart:)

Så en vit på Lindex för 169 kr blev det:)

Sen "råkade" vi ju gå förbi bebiskläderna där inne också. Bara för att "kolla" lite. Haha, och ut gick vi med 4 nya plagg till lillen!:D


Allt började med att jag såg den här lilla söta bruna mössan med nyckelpigor på för 50 kr. Sen såg jag dressen och det matchade ju perfekt, och då gick det inte att gå därifrån utan alltihop!:)


Världens sötaste lilla dress! Storlek 62 för 179 kr med tillhörande byxor.


Med världens finaste innetyg! Så jag tror den är menad att vara vändbar.


Kolla så gullig den är inuti!


Med turkos/bruna byxor till.

Och en Rolling Stones body storlek 74 för 99 kr. Valdes av Robert, han ser det ju som "sin" uppgift att göra lillen till en hårding:)

Däremot har min telefon pajat... eller pajat o pajat... det står bara "Sätt i sim-kortet" och ingenting hjälper, hur vi än sätter i det och slår på telefonen. Typiskt nu när jag nyss har köpt nytt batteri och laddare till mobilen, kunde man ju ha räknat ut...

Men den kanske är som kameran... som slutade funka normalt nån vecka innan vi skulle till V-ås och jag såg tusenlapparna till en ny flyga iväg. Men så gav jag den en smäll och den började funka igen! Ibland löser sig saker med lite våld:) Nu är det bara telefonen kvar o fixa, har ingen större lust o lägga ut pengar på en ny just nu....

Trevlig fredag på er och glöm inte "Så ska det låta" ikväll! :) Det gör inte vi!

Fikat med tjejerna igår:)

Igår blev det fika på stan med 5 tjejer från klassen. Väldigt trevlig kväll med mycket tjejsnack och en del bebisprat så klart:) Emma hade turen att få känna Sparkikus:) Och vår kompis Henke, som kom förbi innan jag åkte, fick känna han också:)


Moa, Ida, Jag, Emma och Sandra. Jenny stod bakom kameran och fastnade tyvärr inte på bilden.

Nu är världens bästa sambo till ICA för att handla choklad till mig:) Är så sötsugen att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Han erbjud sig alldeles själv, min riddare i nöden;)

Ikväll ska vi kika på Antikrundan kl 20 och sedan dokumentären om monstret Fritzel kl 21.

Magbild vecka 22 (21+3)!

Så var det onsdag igen:)


♥ Vecka 22 (21+3) ♥

Bebismagen har växt ca 1 cm sen förra veckan. Och en liten rand börjar framträda från naveln och nedåt. Nu är det aktivitet där inne så gott som hela tiden. Så fort jag sitter still mer än 30 minuter känner man volter och sparkar och det är urmysigt:)

 Däremot har jag fått antibiotika mot en asymtomatisk urinvägsinfektion som de upptäckte förra veckan. Jag har enterokocker i urinen som bara är känsliga mot Furadantin. Hoppas verkligen de är borta efter kuren som är slut på lördag. Ska lämna nytt odlingsprov på måndag. De hade aldrig behandlat om det inte var så att jag är gravid, detta för risken för komplikationer.

Ikväll ska jag ner på stan och fika med tjejerna i klassen:) Hoppas ni alla får en trevlig onsdag! kramkram

Tävling hos Edvinsmamma!



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 presentkort a´500 kronor från Kiddoz!
 Var med och tävla HÄR du med!"

Vinnaren utses genom en utlottning.
Tävlingen avgörs den 19 april klockan 20.00

Helgen i Västerås!

Nu är vi hemma igen efter vår visit i Västerås. Vi kom dit i torsdags kväll och då blev det kinamat och bakelse till efterätt:)

På fredagen åkte vi ut till guldsmeden Bronsil och beställde min examensring! Tror det kommer bli en jätte fin ring i guld med fyra diamanter! Längtar tills den 3:e juni mer än av en anledning nu:) Därefter åkte vi till mammas bästa kompis och köpte hennes tvättmaskin så nu har jag och Robert egen tvättmaskin i lägenheten vi ska bo i! Känns jätte lyxigt och kommer vara så bekvämt sen när man har en liten dreglis att tvätta efter:) Sen köpte vi även mammas kompis 120 säng och fraktade ut den till sommarstugen på ön och till det lilla huset där Robert och jag bor. Så i sommar slipper vi sova på madrasser på golvet, även om det funkar kommer det bli bra mycket bättre. Härligt att komma ut till stugan också! Vädret var kanon och fåglarna kvittrade:) På vägen hem var vi också förbi och kikade på mammas nya lägenhet och det var som hon sa, att jag skulle bli lite avis, men den passar mamma perfekt! Är jätte glad för hennes skull:)


Vårtecken i mammas rabatt på balkongen:)

¨
Jag och Scooby på släpet efter fyrhjulingen på isen över till ön. Scoobys lilla tunga tittade visst ut också:)


Mamma och Robert på isen:)

På lördagen var det äntligen dax för Martin och Camillas bröllop! De var jätte vackra i kyrkan och festen blev kanon bra! Maten var toppen god och alla gäster hade trevligt:) Hälften av gästerna var släktingar på någotvis så det var trevligt att träffa alla:) Bröllopsparet hade skrivit en beskrivande mening om varje gäst i sånghäftet och min var "Dragspelande "labbråtta"" Haha, tyckte den passade perfekt! Roberts var "jooo, men visst" inte helt fel den heller:)


Robert, jag och lilla kulan:) Innan vi for till bröllopet.

 
Min fina mamma och jag! Mamma hjälpte mig med frisyren och den blev sååå bra:)


Robert och mamma:)


Camilla och Martin som nyblivna herr och fru utanför kyrkan.

Söndagen var lugn men en sväng ut till IKEA hann vi iallafall med. Vi fikade där samt kollade lite smått på bebis-prylar, alltid lika mysigt:)

Min söta lilla vovve Scooby i lekartagen:)

Eftersom jag inte kunde uppdatera i söndags med ny vecka så gör jag det nu. Nu är vi i vecka 22!

Hoppas ni alla haft en minst lika bra helg som vi:) Nu är det den sista veckan i skolan, sen börjar mitt examensarbete på sjukhuset!

Magbild vecka 21 (20+3)!


♥ Vecka 21 (20+3) ♥

Magen

Vecka 12: Midja 76 cm. Mage 86 cm
Vecka 13: Midja 76,5 cm. Mage 86 cm
Vecka 14: Midja 76 cm. Mage 86 cm
Vecka 15: Midja 78 cm. Mage 89 cm
Vecka 16: Midja 79 cm. Mage 89 cm 
Vecka 17: Ingen mätning, låg sjuk.
Vecka 18: Midja 79 cm. Mage 89,5 cm
Vecka 19: Midja 79 cm. Mage 91 cm
Vecka 20: Midja 80,5 cm. Mage 92 cm
Vecka 21: Midja 82 cm. Mage 93,5 cm

Midjan har alltså ökat 1,5 cm och bebismagen har också ökat 1,5 cm! Och det på bara en vecka! Det har gått fort de sist veckorna!


Fina fina bebismagen:)

Nu är det dax att packa! Imorgon åker jag och Robert hem till Västerås och får några välbehövligt lediga dagar. Vi ska bland annat gå på bröllop på lördag!! Min syssling gifter sig med sin flickvän! Ska bli sååå kul då jag bara varit på ett bröllop innan och då var jag väl så där en 5-6år, har bara svaga minnen från det alltså. På frredag ska vi också iväg och beställa min examensring:) Blir spännande då jag inte alls vet hur jag vill att den ska se ut.
Kramar!

Promenad och Shopping till bebis!

Idag har vi haft en helt underbar dag här i Umeå! 7 grader varmt och strålande sol! Robert och jag tog en promenad förbi Strömpilen och köpte glass, sen fortsatte vi efter älven och hamnade till slut på stan! Där åt vi lunch på Subway och köpte lite smågrejer vi skulle ha. Sen skulle vi "bara" kolla på lite bebiskläder men vi kom hem med en hel kasse!






Robert nyklippt för dagen:)


"Vår" lilla bäck som vi brukar fota på våra promenader. Det börjar bli VÅR!!!


Vattnet rann från broarna.


En liten pikétröja i storlek 50/56 till lillen. 30 kr istället för 90, tyckte det var ett klipp!


En "björn"overall. Hur mysig och mjuk som helst! Storlek 68. Kostade 130 kr istället för 230 kr. När vi köpte den kändes det verkligen riktigt på riktigt för första gången! Det var som om man kunde se den lille i den:)


Fint fluffigt, mjukt foder i bomull.

 
Bebisens första filt! 99 kr på KappAhl. Tycker deras bebiskläder med de små myrorna, bina och grodorna är hur söta som helst! Finns en liten mössa, body och pyjamas i samma tyg och det var svårt att välja. Men en filt växer han ju inte ur dirket:)

Dagens besök hos barnmorskan!

Allt gick bra hos barnmorskan idag för mig, Robert och bebisen:) Tänkte delge er lite siffror, mest för min egen skull för att sen kunna komma ihåg.

v.9
vikt: 64 kg
blodtryck: 120/65
Hb-värde: 124

v.17
vikt: 66 kg
blodtryck: 116/63
Hb-värde: 123
Fosterljud: 147 slag/min

v.21
vikt: 69 kg
blodtryck: 114/63
Hb-värde: 111
Fosterljud: 133 slag/min

Skriver inte upp glukosvärdet då det alltid ser bra ut:)

Eftersom mitt Hb-värde (järnvärde) har dippat en del så blir det till att äta järntabletter varje dag fram till nästa besök om 5 veckor. Då kanske jag blir lite piggare också:) Dessvärre fanns inget att göra mot min onda svanskota, vilket jag iofs visste. Men idag har jag verkligen ont i både svanskota, ischasnerv och jag tror jag börjar få foglossning...redan? Går som en anka varje gång jag suttit still, bara för att jag blir så stel och öm. Kanske bara är lite trött och gnällig just idag... Så nu ska jag ta mig ett varmt bad så känns det nog bättre sen:)

Hemma väntade en present från min bästis sen jag var liten:) Ann-Sofie (Lillmusse;)) hade skickat mig en bok om barnuppfostran och den verkar riktigt bra! Tack vännen!!
 


Stor kram på er alla!

Vecka 21!

Idag går vi in i en ny vecka! Inte klokt vad veckorna går!
Imorgon är det besök hos BM igen, med kontroll av mitt blodtryck, järnvärde, glukos, urin och bebisens hjärtljud♥

Bebisen är ca 24 cm från huvud till stjärt och väger ca 420 gram.

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 1 aug 2009
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tävling hos Tant Ulrika!



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Sovtex hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Tävlingen avslutas söndagen den 5 april kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning!

Tävling hos Muppsan!



"Jag tävlar om ett Fluffy Marshmallow´s set från FluffbabesMuppsan´s blogg, tävla HÄR du oxå"

Tävlingen avslutas den 30/3 kl. 21.00

Symtom och andra gravidgrejer:)

Ända sen nyår har jag till och från haft väldigt ont i högra sidans ischasnerv. Inte så pass att jag inte kan funka normalt eller så, men inte så bekvämt alla gånger när man ligger i sängen eller går. Jag överlever helt enkelt:)

Det senaste är däremot att jag har fått ont i svanskotan! Speciellt efter att jag suttit länge på lektion eller framför datorn. Gör ibland så ont att det gör ont att gå, ungefär som när man var liten och hade ramlat och satt sig på svanskotan. Men sen vips är det borta igen... Nån som känner igen sig? Hör väl till graviditeten antar jag....?

Sen tror jag att jag har börjat få sammandragningar. De gör absolut inte ont. Men magen (livmodern) drar ihop sig och magen blir stenhård i några sekunder innan det släpper igen. Det var inte förens två gravidkompis på nätet frågade om jag börjat få sammandragningar som jag fattade att det var det det var:) Jag trodde det var bebisen som rörde på sig och gjorde magen spänd! Inte så lätt o veta juh:)

I natt har det dessutom stramat och dragit inuti magen en massa. Lite obehagligt faktist. Men kanske inte så konstigt, bebisen växer ju massa och börjar bli riktigt stor. Så det är nog också i sin ordning:)

Ler lyckligt varje gång lillen rör på sig och sparkar där inne. Vi har ju haft turen att känna sparkar sen vecka 16 redan. Beror antagligen på att moderkakan ligger mot ryggen. Två tjejer i min klass har redan haft turen att också känna en varsin spark:)
I vecka 18 såg jag sparkarna på utsidan av magen för första gången! Det var under en lektion om njurcancer och min lärare måste ha funderat på varför jag satt och storlog för mig själv när vi pratade om så allvarliga saker, men svårt att inte se ut som världens lyckligaste då!!

Trevlig helg på er! Kramar


Tävling hos Stilettklackarochbarnvagn!

Stilettklackarochbarnvagn har just nu en tävling, var med du också!
Tävlingen avslutas
Söndag 22/3 kl 23.59

Tävling hos AxelsMamma!



"Jag är med och tävlar hos Axelsmamma om 
1  presentkort  värt 250 kronor från gangstar
 Var med och tävla HÄR du med!"

Vinnaren utses genom lottning.
Tävlingen avgörs den 4:e April klockan 20.00

Tävling hos Carolina!



"Jag är med och tävlar om en värdecheck värd 200 kr från Minifolk hos Carolina. Var med och tävla du också!"
Tävlingen avslutas Fredagen den 20 Mars kl 21.00. Vinnaren utses genom lottning.

Roberts första grej till bebisen!

Idag när jag kom hem hade Robert köpt sin första grej till bebisen:)
Eftersom jag bara vill köpa söta och gulliga saker (enligt Robert iallafall) till lillkillen, så känner han det som sin uppgift att göra killen till en tuffing. Så han har köpt en napphållar med döskallar! Döskallar ska det va! Gärna på allt;)

 

Magbild vecka 20 (19+3)!

Idag är det onsdag och då vet ni vad som gäller:) Lägger även till en bild framifrån idag då magen börjar få den där runda fotbollsformen:)


♥Vecka 20 (19+3)♥


Det röda märket rakt över magen är efter mina mammabyxor:) Som för övrigt var värda varenda krona!

Midjan är som ni ser snart ett minneblott och börjar bli svår att mäta men den har iallafall ökat från 79 cm förra veckan till 80,5 idag. Bebismagen har ökat en cm från 91 till 92 cm.

Tävling hos MUPPSAN!



"Jag tävlar om en stor Hugg-a-planet
från EkolekMuppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Tävlingen avslutas den 25/3-09 21.00

Tävling hos Tant Ulrika!



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MiniPeople hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Tävlingen avslutas söndagen den 29/3 kl 21.00 Vinnaren utses genom lottning.

Min tisdagskväll:)

Jag har helt sanslöst mycket att göra i skolan just nu! Så istället för filmkväll med Robert och en vän till oss blev det till att plugga... Så för att muntra upp mig köpte Robert överraskning till mig i affären. 3 muffins och en massa glass! Han är så snäll och omtänksam min underbara!:) Så nu när jag unnade mig att kolla på Desperate Housewifs så har jag gottat mig ordentligt!:)

 

Men nu är det dax att sova. Gonatt alla!

Kön och namn!

Som de flesta av er har gissat så väntar vi till största sannorlikhet en liten kille!:) Jag har gjort en liten pil som pekar ut bildbeviset. Om man ser en lite sköldpadda väntar man en liten kille och ser man tre streck eller som en hamburgare så är det en liten tjej. Så vi känner oss hyfsat säkra på att det är en pojk!


Pojknamnet kom vi på när vi var i Grekland i augusti 2007. Vi pratade om vad vi ville att våra kommande barn skulle heta och det var då vi kom på det. Efter det har vi inte ändrat oss. En liten Walter kommer det att bli! Jag vill egentligen stava med V men Robert vill ha W så nu har jag också vant mig vid den stavningen. Tjejnamn var trixigare. Men vi hade bestämt oss för en Tilia om det hade visat sig vara en tjej. Eventuellt skulle vi ha stavat namnet Thilia, men nu ser det ut som om vi får spara det namnet till senare:)

Vecka 20 och Halvvägs!!

Idag går vi in i vecka 20! Egentligen igår enligt ultraljudet men vi har valt att behålla vårt första BF-datum.

Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Det börjar bli en stor bebis där inne:)

Tävling hos Ulrika!



"Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"

Mammabyxor och promenad!

Idag tog Robert, jag och Sparkikus i magen en promenad i det helt underbara vädret! 2 grader varmt och strålande solsken! Först köpte vi oss en varsin glass från GB:s nya sortiment (som för övrigt var riktigt god! men dyr, 23 kr för en Magnum som var mindre än de vanliga) och sen promenerade vi till HM på Strömpilen. Det är där mammakläderna finns! På stan har jag nästan inte hittat nånting alls, men där fanns det! T.o.m Robert reagerade på att det fanns mer där:)
Blev två par mammabyxor och vilken skillnad det var! Har kört med gummisnodd på mina vanliga jeans i flera veckor nu, men det har bara blivit obekvämare och obekvämare. Är helnöjd med mina nya byxor! :D


Grottkonst på 2000-talet!

Sov så gott alla! Hörs imorgon!

Tävling hos Evelina!



Jag tävlar om valfri väggtext från vinylahem.se i Fru Evelinas blogg!
Tävla HÄR du med!

Håll tummarna för mig:) Och var med du också!

Täving hos PetramedAochE



"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sovtex, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"

Tävling hos Ulrika!



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från EKOLEKO hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Tävling hos Carolina!



Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200 kr från Björnkramizar hos Carolina. Var med och tävla du också!"


Nu har vi sett vårat underverk!!

Idag fick vi äntligen se våran lille i magen! Allt såg bra ut vad barnmorskan kunde se. Hon såg att hjärtat hade rätt antal kamrar och slog som det skulle. Två njurar såg hon och en urinblåsa. Två hjärnhalvor och en lillhjärna. Diafragman såg man också:) Över-och underkäke. Två armar och två ben. Fingrarna på ena handen hann vi också se vid ett tillfälle trots att det sparkades och for runt där inne en massa. Barnmorskan kände till och med sparkarna genom grejen hon höll mot magen! Moderkakan ligger där bak, vilket jag har misstänkt då jag känner så tydliga rörelser och har gjort det i flera veckor:)
Trodde inte att man skulle kunna se så mycket som man kunde, men det var riktigt intressant!
Vi blev tidigarelagda en dag till den sista juli, så månadsskiftet juli/augusti är bebis beräknad:) Sen är det ju lika vanligt att den kommer två veckor innan BF som två veckor efter...

Vi valde också att ta reda på könet och bebisen valde att visa det:)

Kan ni se vad det blir för något?:) Benen är till vänster.

Bebis i profil:) Ser ut som om det är kallt där inne och som den andas ut ett kallt rökmoln.


Huvudet framifrån. Huvudet är till höger och de två mörka fläckarna är ögonen:) Man ser även den ena armen som ligger uppe bredvid huvudet:)


Känns så bra allting och jag och Robert känner oss som världens lyckligaste!!

Tävling!



"Jag tävlar om en valfri t-shirt hos barnbutiken Ida and EmilJag och mina busungars blogg
Tävla
HÄR du oxå"

Imorgon är det dax!

Imorgon är det äntligen dax för det efterlängtade rutin ultraljudet! Som vi har längtat! Det var 9 veckor kvar till UL när vi fick tiden vid inskrivningen i början av januari och det kändes som en evighet dit. Nu är det imorgon!

Hoppas på en god natt sömn, även om jag tror att det kan bli svårt...

Däremot har jag drabbats av halsbränna nu. Jag tror det beror på det gröna teet som jag dricker. Får nog låta bli det ett par dagar och se om det blir bättre eller om jag har fått det pga av graviditeten, är ju vanligt har man hört.

Sov så gott!

Tävling hos Muppsan!



"Jag tävlar om ett presentkort värde 200:-

att shoppa tuffa Gangstar kläder för Muppsan´s blogg, tävla HÄR du oxå"

Magbild vecka 19 (18+3)

Då var det onsdag igen då:)

♥ Vecka 19 (18+3) ♥

Midjemåttet ligger på 79 cm precis som förra veckan. Men bebismagen har växt 1,5 cm från 89,5 cm till 91 cm.

Önskar alla en härlig onsdag! Kramar

Jag vann!!

Åh, va glad jag blev när jag gick in på bloggen nyss och upptäckte att jag vann i Edvinsmammas tävling! Det här gjorde min kväll!!:D

Jag vann en möss och en hakklapp från Kitsch till bebisen!


Tävlingen är alltså avslutad.

Kramar!


Drömmar...

För ett par veckor sedan drömde jag en natt att jag missade förlossningen! Helt plötsligt hade vi våran bebis hos oss bara. Vet inte hur det gick till men jag kände mig så besviken för att jag missat hela förlossningen!

I natt drömde jag istället om ultraljudet. Självklart snurrar det en massa tankar kring UL eftersom det nu bara är 2 dagar kvar!! Drömde iallafall att vi var på ultraljud och Robert började greja med ultraljudsapparaten när barnmorskan gick ut. Så hon blev jätte arg när hon kom tillbaka. Sen var det som om vi inte alls hade varit där men vi hade ändå fått med oss flera bilder på bebisen. Fina bilder i profil:) Men så kom jag på att jag glömde fråga om könet! Kändes så snopet eftersom vi vill veta, om det går.

Ja, lär ju bli fler knasiga drömmar innan torsdag, är ju 2 nätter kvar.


Tävling!



Tävla om smycket hos Piffa och Puffa.

Gårdagens Sittning!

Sittningen igår med temat "Red over the top" blev riktigt lyckad! Folk var fint klädda i rött på alla sätt och vis och de som ordnat sittningen höll i lekar och sånger. Några hade även fixat spex. Maten var jätte god så där blev man också nöjd!
5 tjejer från T6 var vi som gick:)

Lite bilder kommer här för att visa kvällen:)


Moa och Jag på fördrink hemma hos Jenny innan sittningen. Jag i mitt hemmagjorda Bebis-linne:)


Jag i jägarvila! Tävlingen jag var tvungen att vara med i. Brände bra i låren kan jag lova!


Fina Ida!


Jenny och Johanna efter deras dans till "I like big butts and I can not lie". Låten heter nåt annat men då vet ni vilken jag menar:)

Kan meddela också att jag inte var den lyckliga i dator utlottningen:( Men jag hade ju chansen iallafall!


Tävling hos Tess!



Tävla här!

Tävling!



Tävla här!


Vecka 19!

Idag går vi in i vecka 19! Om en vecka är det alltså halvtid! På torsdag ska vi äntligen på det efterlängtade ultraljudet! Ska bli sååå spännande och vi hoppas också på att få se vem det är som gömmer sig där inne:)


Vecka 19:
Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Bebisen väger ca 260 gram och är ca 17,5 cm från huvud till stjärt.

RSS 2.0