Mobil till skötbordet!

Under kvällen har jag pysslat ihop en mobil till Walters skötbord. Köpte små fingerfigurer på IKEA som jag sen gjorde en mobil av. Tycker det blev rätt bra:) Kul att pyssla lite och billigt blev det!


Igår hälsades Walter välkommen i tidningen av oss!

Igår var Walters födelseannons i lokaltidningen, både i VLT och i NSD!

Annonserna kan ni läsa här:
http://vlt.se/helalivet/babybilder/1.547887

och här:
http://www.nsd.se/familjeliv/valkommen_till_varlden/

Måste få berätta:)

Idag log Walter sitt första riktigt medvetna leende mot mig!! Blev nästan fånigt glad och ropade på Robert men hann missade det precis.
Idag vände sig Walter för andra gången från mage till rygg, denna gången i sitt babygym! Jag hann dessutom filma vändningen så nu har vi det på film:) Verkar vara söndagar han gör såna här grejer på! Förra söndagen (vid 2 veckors och 1 dags ålder) vände han sig ju för allra första gången.

Nu ligger han och sover så sött på soffan, våran prins! 

Dagen på ön

Idag åkte Robert, jag och Walter ut till mamma/mormor på ön över dagen. Vi gjorde inte mycket där ute, fotograferade hela lilla familjen, åt lunch och vilade innan vi åkte in till stan igen.




Man hade ju kunnat önska finare väder och en lite gladare Walter:) Kanske är både mer sol och glada miner från honom nästa helg, så vi kan ta fler bilder, annars är korten väldigt fina som de är tycker jag!:) Mina fina älsklingar!!

I natt ville inte Walter sova mycket...det var amning typ varannan timme i så där en 30-45 min åt gången, så mamma fick inte mycket sömn...sen har han varit kinkig och ledsen till och från hela dagen. Mammas lilla sötnos...känns lite jobbigt när man inte vet vad som är fel. Ända gångerna han varit nöjd är när det har hänt nånting runt omkring. Som när vi åkte båt, i bilen, när han åkte kärra upp till stugan, när han får mat osv. Men nu har han äntligen somnat lugnt och har sovit ett par timmar, med ett avbrott för mat så klart;) Tyvärr somnar inte mamma lika lätt och fort (trots att jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen) så nån sömn har inte jag fått... men men, hoppas att han sover bättre i natt.


Här har han äntligen somnat sötnosen:)


Ser nästan ut som om han försöker klamra sig fast på utsidan av magen...han kanske längtar in till sin varma, mysiga livmoder?:)

BVC besök, öppna förskolan och stan!

Idag har vi varit på vårat andra BVC besök. Lillprinsen väger nu 5180 gram, är 55,4 cm lång och har huvudomkretsen 39,4 cm! Han är STOR vår kille! Och STARK!:) Följer sina kurvor bra:) Vår barnsköterska sa också att jag måste ge mig själv tillåtelse att vara trött. Har fortfarande inte riktigt återhämtat mig varken kroppsligt eller sömnmässigt (kanske inte är så konstigt när man ammar) sen förlossningen. Men jag tycker ju att jag borde både hinna och orka mer än jag gör... Lgh är inte i ordning än, bilder borde framkallas, man ska tvätta, diska, städa osv... Men jag ska försöka lugna ner mig. Sluta stressa helt enkelt. Jag har ju hela hösten på mig:P

Öppna förskolan som har sina lokaler ihop med BVC hade sin Babygrupp idag när vi var där. Jätte trevlig personal som fick oss att verkligen känna oss välkomna! Var med på deras sångstund och fick en del information om höstterminen. Vi har redan anmält oss på babymassage som börjar den 16:e sept. Walter var yngst av alla idag, de andra 3 barnen var 6-9 månader, men det kommer nog fler nästa gång, terminen har just startat:)

Sen for vi ner på stan en sväng. Fick min första föräldrarpenning, men den kom på avi och inte direk in på kontot tyvärr...men kön på banken fick oss att vända i dörren. Det tar vi imorgon istället. Blev en ny amningsBH till mamma Malin iaf, och det behövdes verkligen! Man måste ju liksom tvätta den ena ibland....

Sen köpte jag faktiskt den nya höstkappan jag spanade in i tisdags. Kommer bli super snyggt och varmt till höstiga promenader med barnvagen:)

 

Lillen behövde ett par strumpor och på Åhlens hittade vi ett par vita och ett par svarta. Dessutom slank det ner en ny tröja i storlek 74-80 (9-12 mån). Men våran stora kille kommer väl kunna ha den tidigare om jag inte gissar fel:)

Därefter åt vi glass och åkte sen och köpte 100 kilo betong till till trappen ute på ön som Robert håller på och gjuter. Vi ska dit i helgen och fortsätta nämligen. Trevlig kväll alla:)

Resten av alla Walters fina presenter!

Först svar till Mia. Det är jätte kul att komma i sina vanliga kläder igen:) Jag gick upp 18 kilo under graviditeten och har hittills gått ner 12 kilo, utan att egentligen göra nånting särskilt förutom amma och tagit några få promenader. Mycket av mina kilon var dessutom vätska i kroppen på slutet, så mina domningar (Karpaltunnel syndromet) i mina händer är nästa borta! Grattis till din kommande lilla bebis! Har du någon egen blogg?

Tänkte visa resten av alla fina "Välkommen till världen" presenter Walter har fått! Orkade inte det den första veckan, så bilderna på dem kommer nu istället:) Klicka på bilden för att se dem i större format:)

  Tiger-dress från släktingar på min sida:) Walter gillar Tiger, han har ju ett Tigergosedjur som han fått av oss:) Storlek 62.
    Pirat-tröja, två t-shirts och ett par tofflor som han fick av Familjen Karlsson (min kusin med familj:)) Allt i storlek 9-12 månader.

   Två stycken bodys vi fick i Baby-bagen från BB:) Storlek 62 samt 56.

   Kläder från Roberts syster med familj. Body, byxor och mössa storlek 68. Fina manchester-byxor med ren på. Storlek 62.

   Sherifftröja med luva och byxor med Rebel på benet! Storlek 62-68. Och ett par röda söta strumpor men de är favoriter och ligger redan i tvätten! Plus talboken Levande Bränd. Allt från Jenny och Davve i Umeå:)

  Bamse som handdocka av mammas jobbarkompis Eva och hennes dotter. De vi också fick spjälsängen av:)

   Örhängen till duktiga Mamma Malin (också som examenspresent) samt tröja storlek 68 till Walter av Ann-Sofie, min barndomskompis:)
 
 Pappa Roberts nya röda skor. Samt Walters små skor (storlek 21) som jag hittade på en loppis idag. De kostade 20 kr och är av det Svenska märket Vincent. Supersöta, hela och rena!
  Mickey Mouse manchesterbyxor som jag hittade på second handbutiken Brödet och Fiskarna för 15 kr (var 50% rabatt:)) Vår unge kommer bli en liten second hand och ärva-prylar unge! Det tycker vi bara är bra! Men mycket nya och fina saker och kläder får han ju också:)


En bild på underverket i sin fina vagga med Pippi Långstrump sängkläderna från Farmor och Farfar i Kiruna!

Premiär på stan!

Måste först tacka för alla era gullig kommentarer! De får mig verkligen att vilija fortsätta blogga. Var först inte så sugen på att fortsätta blogga så mycket. Berodde nog mycket på hur trött jag har varit sen Walter kom... Men det är så kul när man får uppskattning av sina läsare, dessutom känns det viktigt och roligt för att kunna visa Roberts familj i Kiruna allt som händer här plus alla vänner vi har utspridda över landet. Så det blir nog inlägg här i fortsättningen också:)

Idag tog Robert och jag Walter i vagnen och gick ner på stan. Det blev en promenad på ca 45 min i rask takt. Jätte fint väder har vi haft! Bokade bland annat tid för faderskapsbekräftelse. Det ska vi fixa nästa vecka, skönt o få det ur världen.

Vi hade en ritkigt mysig dag på stan. Åt god lunch, hittade lite nytt till Roberts garderob och amningskupor till mig! Jätte kul shopping...not. Sen köpte vi biggaråer och gick hem igen. Men först hann Walter och jag med vår första offentliga amning. Utanför Clas Ohlson. Gick hur fint som helst:)

Idag provade jag dessutom mina vanliga jeans för första gången sen förlossningen och de passade!! Vilken lycka att ha vanliga snygga kläder igen! Och riktiga skor!:)


Här rullar dagarna på


I fredags den 21/8 var vi på första besöket hos BVC! Vår lille kille vägde då 4940 gram! När vi åkte hem från BB den 11/8 vägde han 4370 gram! Min mamma har grädde i tuttarna säger han:) BVC kvinnan sa att det kan ta 3-4 veckor innan bebisarna kommit upp i sin födslovikt, det grejade Walter plus nästan 500 gram på mindre än 2 veckor!

I helgen premiär sov vi ute i stugan! Robert, Walter och jag åkte ut i lördags och sov kvar till söndag. Gick jätte bra! Han verkar trivas lika bra som mamma alltid har gjort! Och tro det eller ej, men i söndags när Walter var 2 veckor och en dag vände han sig från mage till rygg på vår kökssoffa!! Känns lite tidigt, men vi var 3 stycken som såg det! Han är stark också vår lilla biff!

Här kommer lite bilder. Först de sista bilderna när Walter fortfarande var i magen:)


Jag äter viltkebab under Medeltidsdagarna i Arboga! Onsdag 5/8.


Robert, jag och Scooby fick låna mammas bil och åkte dit, underbart väder och härlig dag!


:)


På torsdagen den 6/8. Efter sista besöket hos BM ute på Björnön. Här hade mina värkar börjat bli regelbundna:) Man ser att han ligger på höger sida, då magen är sned åt det hållet:)


På pappas bröst sover jag bäst:)


Här ligger Walter i sitt babygym igår. Han lyfter underdelen med benen i luften samtidigt som han lyfter huvudet! Men när han inte kommer nånstans blir han till sist jätte arg! Han är envis, en riktig kämpe!


Pappa gapar...


Walter gapar efter!


Walter ligger i vaggan. Den är runt 80 år och även jag låg i den när jag var nyfödd:)


Robert började gjuta trappan i helgen:) Går framåt!


En påfågelöga tog sig in i huset, men jag släppte så klart ut den igen. Visst är den vacker!?





Walters lilla vänster fot! För alltid bevarad! Han hade plast på foten innan vi gjorde avtrycket så klart. 


Nyfiken:)

Kramar från oss alla tre!

Förlossningsberättelsen!

Här kommer äntligen vår förlossningsberättelse! Och den är lång!

Förlossningsberättelse – När Walter kom till oss 2009-08-08 kl 05.25.

Torsdag 6/8. Natten mot torsdagen den 6/8 började jag få oregelbundna förvärkar mellan kl 01-07. Kunde dock sova men vaknade ibland av dem. Somnade sen en timme mellan 9-10. Vi var på vårt inbokade BM-besök kl 12. Fick veta att bebisen nu var helt fixerad! Fick också veta att om inte förlossningen kommit igång före den 15:e aug skulle vi ringa in till förlossningen då. Vi hoppades att nåt skulle ha hänt innan dess. Därefter åkte vi med mamma ut till Björnön och åt glass, var ju verkligen kanonväder ute! Runt 14-tiden börjar värkarna komma med 5 minuters mellanrum och hålla i sig ca 35 sek. De börjar bli regelbundna med andra ord!

Vi åker hem, äter mat och slappar framför tvn. Försöker sova, men det går inte. Klockar värkarna. Ringer in till förlossningen kl 20 bara för att fråga lite, de tycker vi ska avvakta och det tycker vi också. Vid halv elva kommer värkarna med 5-7 min mellanrum och varar 45-60 sek. Vi kollar en film, som för övrigt var riktigt bra, men de sista 20 min av filmen känner jag bara ”Kan den inte ta slut snart så jag kan ringa förlossningen igen!”

Fredag 7/8. Kl 01 ringer jag förlossningen igen. Undrar om man kan få komma upp på en koll, för att se om något har hänt. Om inte annat behöver jag få något om jag överhuvudtaget ska få någon blund i natt. Vi tar med oss BB-väska och Roberts fryspizza, trots att ingen av oss tror att vi kommer få bli kvar.

De kör en CTG-kurva ca 15 min när vi kommer in. Därefter kommer barnmorskan och förklarar att vi inte ska bli besvikna om vi får åka hem mm. Sen gör hon undersökningen och det visar sig att jag redan är öppen 3-4 cm! Till och med hon bli överraskad och det blir vi också! Livmodertappen är nästan helt utplånad. Hon gör en hinnsvepning så allt ska sätta mer fart. Så det blir inskrivning och jag får byta om till stora nättrosor med en stor blöja i samt en vit rock. Hon tyckte vi gjort ett bra jobb hemma och vi kände att ”det här går ju bra, det var ju ingen match de första 3-4 cm”. Vi är ganska säkra på att det kommer bli bebis nångång under dygnet, han har ju ändå nästan 24 timmar på sig. Skulle bli ett tufft födelsedatum 090807… Hinner dock tänka att jag får fel, har hela tiden trott att bebisen ska komma den 8/8 och det har jag också skrivit på vår anslagstavla…

Vi får sen bada om vi vill och det vill jag. Badar i deras jätte stora badkar i en och en halv timme mellan halv tre och fyra på natten. Värkarna börjar bli värre och jag går upp. Blir visade till vårat rum, nummer 7, samt får lavemang. Barnmorskan frågar om jag har funderat på smärtlindring. Säger att jag inte har bestämt nåt särskilt utan gärna vill veta vad de rekommenderar.
Får tillgång till lustgasen men den får jag inte alls att funka, är mycket lättare att uthärda värkarna genom att andas igenom dem. Får frågan om jag vill ha akupunktur. Kan ju inte skada att prova. Får en nål i huvudet som ska göra mig ”slö, slapp och likgiltig” som barnmorskan sa. Konstigt vad man minns vissa saker bra! Vet inte om den gör varken till eller från. Kan inte slappna av det minsta iallafall och börjar bli väldigt trött. Sov ju knappt natten innan och har nu haft regelbundna värkar över 12 timmar. Får en morfinspruta i vänster lår kl 06. Det gör ont, inte skönt! Somnar i alla fall men vaknar redan 06.50. Behöver kissa. Tar mig ut i korridoren där toaletten är. Golvet gungar och alla människor också. Låser in mig på toa. Kom på sen att det var ganska dumt, kunde ju faktiskt ha svimmat där inne. Gör det jag ska och sen spyr jag som en räv! Fy va dåligt jag mår av det där morfinet. Är visst en biverkning, illamående. Får sen veta av mamma att min pappa inte heller alls tålde morfin och alltid spydde av det.

Ligger sen och slumrar till och från fram till 11.20. Fortfarande bara öppen 4 cm. Allt ser bra ut, vi avvaktar.

Runt kl 13 kom mamma till förlossningen. Vi frågade tidigare om hon ville vara med och det ville hon. Dock jobbade hon natt när vi åkte in. Men under fredags eftermiddagen kände Robert att han gärna ville ha lite avbyte. Så mamma kom och var också med ända tills bebisen till slut kom ut. Kändes väldigt bra för oss alla att hon var med.

14.00. Öppen 5 cm. Fick en värmeflaska på magen då alla mina värkar BARA sitter i nedre delen av magen. Just nu skulle jag ge vad som helst för att lite av värkarna ville sätta sig i ryggen så man i alla fall kan få massage… Ungefär här börjar jag prata om epidural…

15.20 mår jag dåligt igen och spyr fast jag knappt har något att spy upp. Har inte kunnat äta nåt sen torsdags kvällen. Snart ett dygn sen.

15.30 gör BM hål på hinnorna så att vattnet går. En skalpelektrod sätts fast på bebisen huvud för att lättare kunna övervaka bebisens hjärtljud. Så nu har man en tråd mellan benen som sitter fast i nån grej som sitter fast på magen. Man känner när bebisen rör sig och tråden kittlar där nere.

16.45 får Roberts sin första ”känga” av mig. ”Smaska inte så jävla mycket”. Vid värkarna var det väldigt skönt när Robert höll mig på pannan så jag hade något att luta mig mot. Vid just denna värk hade Robert just ätit Polly och jag tyckte han stank choklad och smaskade mig högt i örat. Ljud och lukter blir konstigt förstärkta under värkarna kan jag lova!

17.00 kommer narkosläkaren. Ryggmärgsbedövning var min stora skräck innan, tyckte det verkade läskigare än att ha värkar. Men efter så lång tid av smärta bryr man sig inte längre. Läkaren är jätte duktig, han sätter den snabbt och smärtfritt, minns inte ens att lokalbedövningen gjorde ont, och 17.15 är den igång! Får också en nål i handen, vilket jag också varit lite rädd för, men det går hur bra som helst!

17.50 försöker mamma ta lustgasmasken ifrån mig. Nu har lustgasen blivit min bästa vän då jag har fått in tekniken med att andas i den när värkarna kommer. Dessutom har de mer lustgas i den nu än tidigare så nu känner man av den. Jag blir sur på mamma och får ur mig ”Eva, ta inte min mask!”. Robert svamlar i bakgrunden och får ett trevligt ”Robert, håll käften”.

18.50. Fortfarande bara öppen 5 cm. Jag tycker det börjar kännas hopplöst. De sätter in värkstimulerande dropp.

21.50 Öppen 7 cm! Äntligen händer det grejer!

22.35 Uppe och gick med gåbordet men fick mest ont i ryggen. Får istället sitta och gunga på pilatesbollen. Sitter där 30 min, till 23.05. Skojar och säger att eftersom jag redan har hunnit prova i princip alla smärtlindringsmetoder så fattas det ju bara att det bli sugklocka eller kejsarsnitt också…

Nu börjar värkarna verkligen bli kraftiga! Och 00.23 får jag höra de underbara orden, att jag är helt öppen!! Bebisen har dock inte sjunkit ner helt och jag får ligga på sidan med benet uppe i luften i en ställning. Har hela tiden haft en hemsk halsbränna. Nångång här omkring får jag nåt att dricka som ska hjälpa mot halsbrännan. Hjälper typ en timme, sen är det lika hemskt igen…

02.10 för de in en kateter och tar ut 2,5 dl urin, vet egentligen inte varför jag inte får gå på toa.

03.30. Bebisen är nu i rätt position och det är dags att provkrysta!

03.50 tömmer de mig på 1,5 dl urin till men krystvärkarna är som bortblåsta. Kommer inga värkar alls. Tror min kropp blev rädd när den hörde ordet krysta och stängde därför av ett tag…

04.45. Nästan en timme senare får jag sätta mig på pilatesbollen igen för att få igång värkarna. När jag reser mig upp bär inte benen och jag dråsar ihop. Men mamma och barnmorskan var ganska snabba och fånga upp mig, men rätt läskigt när inte kroppen lyder. Berodde på att jag inte rört på mig på länge plus att en massa ryggmärgsbedövning hade runnit ner i benen. För tidigare kunde jag gå som vanligt. Sitter på bollen bara 15 minuter för nu börjar det trycka på! Den sista värken klarar jag inte att hålla emot utan måste trycka på! Skriker till mamma och Robert att trycka på knappen för här får jag lite panikkänsla. Man känner att det är skillnad på en vanlig värk och på en krystvärk. Anledningen till paniken var att jag inte visste om jag fick trycka på, men jag var tvungen.

05.10. Tio minuter senare ligger jag i sängen igen. Läkaren är också där och har tydligen satt dit en sugklocka. Nu sätter krystvärkarna igång och 15 minuter senare, kl 05.25 kommer han den lille! Vet inte hur många krystningar det krävdes men runt 5 stycken så där. Mellan varje värk sprängde det verkligen mellan benen men på nåt vis lyckades jag slappna av emellan och barnmorskan, sjuksköterskan och läkaren tyckte jag var jätte duktig som klarade av det så bra. Blev förvånad själv över att jag klarade av det faktiskt! Alla i rummet sa hela tiden ”kolla så mycket hår bebisen har!” Jag ville ju också se så jag tog i allt jag kunde och helt plötsligt var han ute! Han skrek på en gång, vilket var jätte skönt! Men just då glömde jag bort att oroa mig, var så inne i det jag höll på med. Däremot var navelsträngen så kort att han inte kunde komma upp på bröstet på mig. Han kom precis över till magen bara. Men vad gjorde det, han låg ju äntligen på mig! Glädjetårarna sprutade på mig och jag var bara sååå lycklig! Och det var som alla hade sagt, all smärta bara försvann direkt!! Robert klippte navelsträngen och då fick jag upp honom högre. Han började direkt leta efter bröstet! Och så fort bebis hade kommit ut försvann halsbrännan jag haft under hela förlossningen och har sen dess inte kommit tillbaka, rätt fantastiskt! Robert kollade och det var en liten grabb som vi hela tiden hade trott. Vi såg direkt att det var en liten Walter som kommit till oss!

Runt 06 sydde barnmorskan mig då jag sprack lite under förlossningen. Det blev 4 inre och 4 yttre stygn. Men de kändes inte alls då jag fortfarande var ganska bedövad efter epiduralen.

Trots att vi var 28 timmar på förlossningen innan vår lille Walter valde att titta ut upplevde jag det hela väldigt positivt. Skulle redan kunna göra om det faktiskt Vi hann med 4 pass byten och all personal var helt underbar! De som tog emot oss på natten när vi kom var samma personal som sen fick vara med när Walter föddes eftersom allt tog sån tid. Vi fick sen komma upp till BB, avdelning 87, och där var personalen minst lika bra som på förlossningen. Där blev vi kvar 3 nätter. Den andra natten fick Walter sola solarium då han fick lite gulsot. Men nu är han bra igen!

Amningen funkar kanon bra! Imorgon ska vi på första besöket på BVC, ska bli spännande och se hur mycket han har växt sen han vägdes på BB i tisdags förra veckan. Här är familjelyckan total!!

Grattis till Walter!

Som idag har sin allra första namnsdag! Det firades med vår nya fina bordsflagga på bordet! Walter betyder mäktig krigare. Nu är det ammningstime!

I veckan:

I fredags firade jag och Robert 2,5 år tillsammans! Det firades inget speciellt, vi har ju redan gett varandra den största gåvan man kan få!

Däremot åkte vi på Walters första tur ut till stugan! Där var det många som ville uppvakta honom och oss:)


Klädd för avfärd! Med min tuffa napphållare jag fått av pappa:)


Walter fick åka kärra upp från båten i sitt babyskydd.

En del av alla Walters presenter de senaste dagarna. Kommer bilder på resten av alla fina kläder, men inte just ikväll. Klicka på bilden för större bild:

     
Bild 1. Fin filt från familjen på bondgården på ön. Plus att han fick en napp och bra stjärtsalva.
Bild 2. Body storlek 62 och filt från Polarn o Pyret från Ninni och Roger med familj. Filten är redan en favvo!
Bild 3. Tre bodys från Inge och Rosa med familj. De två som ligger (storlek 62) och den Walter har på sig (storlek 50):)
Bild 4. Body från familjen på bondgården (62).
Bild 5. Body för 9-12 mån från familjen Karlsson.
Bild 6. Den jätte mjuka fleecefilten Walter fick av sin mormor på BB! Mamma och pappa fick kort, blommor, jordgubbar och vindruvor:)


Vår anslagstavla. På söndagar brukar jag skriva i vad som ska hända under veckan. Jag har sen februari/mars nångång känt på mig att bebis skulle komma den 8/8...så jag skrev Bebis kommer!? på lördagen den 8/8. Och jag fick ju rätt!! Jag minns att jag hann tänka under fredagen att "Jaha, då hade jag fel". Men sen tog ju allt längre tid än vi trott så det ändå blev 8/8!


Mys:)


Premiärturen med vagnen igår:)


Pappa och vagn.


Walter trivdes!




Premiär för babygymmet idag!

Nu är det dax för herrarnas 100 m final i friidrotts VM! Får ej missas!!

Walter en vecka!

Jag vet att ni längtar efter uppdateringar men den här veckan har det verkligen inte funnits varken ork eller tid till det. Blir nog bättre med tiden.
Jag har iallafall börjat på en förlossningsberättelse men den dröjer lite till, finns mycket att skriva om när det hela tog 28 timmar!

Walter blev föresten en vecka gammal idag! Och imorse när jag rengjorde hans navelstump så lossnade den! Trodde inte att den skulle ramla bort så fort!

När vi kom hem i tisdags hade jag gått ner 8 kg. Idag har jag tappat ytterliggare 4 kilo så nu är det bara 6 kilo kvar till ursprungsvikten! Och det känns i kroppen må ni tro! Man känner sig piggare och lättare i kroppen, så skönt! Och Karpaltunnelsyndromet i mina händer börjar bli bättre. Har fortfarande lite känningar av det, men det kommer nog försvinna utan men:)

Tänkte iallafall bjuda på lite bilder från de magiska dygnen samt dygnen efteråt med vår lilla skatt! Klicka på bilden för större bild.


Sista bilden på magen innan vi ringde förlossningen på natten mot fredagen den 7/8. Slapp få en enda bristning på magen under graviditeten! Inte för att det hade gjort så mycket, men det var skönt o få slippa:)


Inskriven! Kl 01.30 7/8.


Bad-time!


Här mår jag pyton! Mamma baddar min panna. Hon kom till förlossningen på fredags eftermiddagen då både jag och Robert ville det. Och bli inte avskräckta nu, jag ser för sliten ut här, jag vet. För det är värt allt på slutet!


Försöker hålla humöret uppe:) 8/8 så nu kan det inte vara långt kvar!


Första bilden på nya lilla familjen!


Frukostbrickan vi fick in efteråt. Jag klarade däremot inte av att äta så mycket tyvärr....


Stolta pappan!


Den blå pricken i mitten den 8 aug är Walters lilla prick!


Första besöket på BB av Walters mormor!


Mys med pappa:)


Så här sover jag bäst!


Sötnosen!


Walter har en fläck på huvudet med vita hårstrån!


Dramaqueen! Våran lille kille fick lite gulsot och fick därför sola en natt på BB.


Här solar han också. Han ser ut lite som en robot!


Älsklingen i sin älsklingsbody!


Första promenaden i BBs vagn. Mamma, jag och Walter gick till centralhallen och fikade på måndagen. Robert var hem och duschade och bytte om.


Hemfärd på tisdagen i fina babyskyddet!

Nu ska jag passa på att äta medans Walter är mätt:) På återseende!


Nu är vi hemma! Alla tre!:)

Åh, tack alla för era kommentarer och gratulationer! Förstår att ni måste vara huuur nyfikna som helst!

För ja, Sparkikus har kommit nu!


Walter Nils Gerhard

Efter 28 timmar på förlossningen kom han till oss lördagen den 8/8 kl 05.25. Han vägde 4560 gram och var 50 cm lång.

Vi har nyss kommit hem från BB alla tre, så nu behöver vi landa lite här hemma. Men det kommer komma fler inlägg och förhoppningsvis även en förlossningsberättelse:)

Dax att åka in?

Sen vi ringde förlossningen runt kl 20 så har värkarnas täthet gått från 8 min och är nu nere på 5 min. Nu håller de dessutom i sig runt 1 minut varje gång, ibland lite mer, ibland lite mindre...
Vi har kollat en film och under de sista 20 minutrarna tänkte jag bara "kan den inte ta slut så vi kan ringa in". Men nu vet jag inte... har lite telefonskräck och vill inte verka gnällig. Men det blir nog ett samtal när som helst, det vill säga efter nästa värk. För jo, det börjar bli jobbigt nu. De kan ju inte annat än skicka hem oss med en sovdos om det inte gått tillräckligt långt. Så svårt o veta ju när man aldrig varit med om något liknande förut!!

Åh va glad jag blir över era uppmuntande kommentarer! Hoppas verkligen vi har bebis här nångång under detta dygn, vore underbart!!


Värkarna ökar i intensitet

Nu har värkarna börjat göra ondare. Bra mycket ondare. Dock är det lite längre emellan dem nu, runt 7-8 min. Ringde förlossningen bara för att fråga lite om råd. För hur jag ska kunna sova med dessa värkar förstår jag inte... men de sa att det bara var att höra av sig igen om ett par timmar om det inte har blivit bättre eller om det är likadant. Då kunde vi få komma in för en bedömning och sen få en sovdos.

Så är läget:)

Uppdatering

Tack alla för era kommentarer! Kul att ha nåt att läsa medans man går här och klockar:)
Vi klockade en stund när vi kom hem, men sen blev det en liten paus för lunch. Försökte vila men det funkade inte riktigt...
Så nu har jag börjat klocka igen...kommer ganska regelbundet kan jag tycka. Dessutom börjar de bli kraftigare när de väl kommer!


De sista 2 var 42 respektive 36 sekunder långa och kom med frekvensen 6 min, 16 sek och 5 min, 9 sek.
Och när varje värk kommer sätter jag bara igång räknaren och sen blundar jag. Så då blir jag inte påverkad "att nu borde det komma en värk" och "nu borde den vara slut".
Aja, kanske inte så kul för er att läsa allt det här, men det kan vara kul att kvar senare om inte annat! Dessutom har jag ju nåt att pyssla med:)

Hemma från BM

Efter BM-besöket åkte vi ut till Björnön och åt glass:) Därför vi inte är hemma förns nu.

Allt gick iaf bra hos BM. Sparkikus är nu fixerad och SF-måttet hade ökat ytterliggare 1 cm till 38 cm. Hjärtljuden låg på 125 slag/min och mitt blodtryck var bra. Berättade om mina ganska oregelbunda värkar och hon sa att det kan ta tid innan det kommer igång ordentligt. Svårt att säga. Men den senaste timmen har värkarna börjat komma mer regelbundet. Nu kommer värkarna ungefär var 5:e minut och håller i sig 30-35 sekunder. Än är de inte outhärdiga men de känns när de väl är kan jag lova! Får se hur resten av dagen artar sig med andra ord:) Kan ju stanna upp igen, det vet man ju aldrig...

BM sa också att har ingen bebis kommit innan den 15:e augusti skulle vi ringa förlossningen. Men det tycker vi nog att bebis borde ha gjort! Vi få se:)

Kommer förhoppningsvis fler uppdateringar här under dagen. Sitter och klockar värkarna med varktimer.se istället för med Roberts klocka nu. Men nu ska vi äta lunch!


BF+6 Grejer på gång?

Idag är det BF+6... men nu tror jag att det händer grejer! Men är nog för tidigt att säga, vågar inte ta ut något i förskott...

Har sen ett-tiden i natt haft smärtsamma förvärkar. Har vaknat till och från och från 7-tiden har jag fått andas mig igenom varje "värk" och inte kunnat somna om. Vet alltså inte om det är på riktigt eller om det bara är smärtsamma förvärkar... Men nyss tog jag ett bad, sägs ju att förvärkar ska försvinna av varma bad, det gjorde de inte, men de blev kanske snäppet mildare?

Ja, som sagt, svårt att veta vad det är sånt här. Känns ungefär som kraftigt magknip i nedredelen av magen, som sen klingar av. Detta går alltså i fina vågor men inte så regelbundet som man kanske skulle vilja. Men varken slempropp eller vatten har ju gått än, så därför tror jag ändå att det är falsktalarm, vill ju inte bli besviken...

Nu ska vi iaf strax till BM. Ska förklara för henne hur det känns så får vi se vad som händer. Nåt borde det ju vara:) Kom ju på att vi nästan gått en vecka över tiden, så det vore ju inte helt osannolikt att det är nåt på g!

BF+5

Jaha, ingen bebis under natten heller...
Tidigt imorse vaknade jag dock av att jag hade jätte ont i magen, som strålade ner i benen. Visste knappt hur jag skulle ta mig ur sängen för att kunna gå på toa, men jag lyckades till slut. Somnade även om, och när jag vaknade sen var allt som bortblåst igen!! Okey, jag börjar bli lite less nu...

Drömde också om att min kompis som ska ha barn 9 veckor efter oss hade fått sitt barn. Och jag gick fortfarande där med min stora mage. Sen drömde jag att vi hade en son, han var redan runt 1 år, men han var rädd för mig och började gråta så fort jag kom nära:( Blä, kan inte bebis bara komma nu!

Idag ska vi ta en tur med bilen till Arboga, där medeltidsveckan börjar idag. Ska förhoppningsvis träffa en gamla gymnasiekompis som bor där också. Ska bli kul att göra nåt och inte bara gå o vänta här hemma. 

Imorgon har vi besök hos BM igen (som jag verkligen ville slippa gå på) men nu verkar det som om det bara är att gå dit imorgon. Får se vad hon säger och om hur det i så fall blir veckan därpå...igångsättning kanske?

Tack för alla uppmuntrande kommentarer, det hjälper mycket ska ni veta:) Trevlig onsdag på er!

BF+4

Inget nytt på bebisfronten... Vi åkte en sväng med mamma idag för att fördriva tiden. Blev bland annat glass nere i hamnen, gick i lite affärer samt 1 liter jordgubbar som fick följa med hem (och som redan är slut:)).
Kvällen har spenderats med PS3-spelande på nya tvn, Allsång på Skansen och nu en film. Snart ny dag, kanske kommer bebis imorgon?

BF+3

Ännu har ingen bebis kommit ut till oss. Sparkikus verkar trivas alldeles fööör bra där inne i varma och trygga magen:) Men vi lovar att det är minst lika tryggt och mysigt utanför;)
Rör sig och härjar runt där inne gör h*n iallafall:) Alldeles nyss fick jag hårda sparkar precis i takt med musiken på radion:) I säkert 5-6 takter i rad!! Haha, kanske är en liten musiker där inne:)

Nu ska jag iväg och uträtta lite ärenden, men jag är snart tillbaka igen! Tack för alla kommentarer och lyckönskningar! Blir så glad när ni skriver:) Kram


Nog har magen sjunkit!

Eller vad tycker ni?

 
39+4                                                           40+1

BF+2

Ingen förlossning så här långt in på BF+2.
Imorse hämtade vi mamma från jobbet (vi har ju hennes bil ifall det skulle komma igång på natten). Och efter att vi skjutsat hem henne åkte vi hem igen, vilade en stund, duschade och for sen till farfars gamla lägenhet.. Där har vi tillbringat några timmar med faster och kusiner och delat upp saker. Sen iväg och storhandlade när vi ändå hade bil, lyx:)

Nu är matlagningen i fullgång, innan det snart är dax att hämta mamma igen för att skjutsa henne till jobbet. Blir att hämta imorgon igen, men det gör vi så gärna bara vi får låna bilen. Man känner sig som lugnare när man har den.

Har inte känt något speciellt än, förutom att det börjar kännas "tjockt" i magen... tror det kan vara en del sammandragningar plus att bebisen börjar sjunka ner, trycker väldans nedåt ibland!
 
Hoppas ni alla har en fin söndag! Här är vädret helt underbart!


BF+1

Idag är den beräknade förlossningen enligt sista mens... alltså BF+1 enligt ultraljudet som vi ju går efter. Än har ingen bebis valt att titta ut. Men det är ju heller inget konstigt att gå över tiden som förstföderska. Kan ju bara hoppas att vi slipper gå över med så mycket...Men bara bebis kommer ut frisk och välskapt är vi nöjda, sen om det tar 2 veckor extra så får det väl göra det. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge:)

Nåt positivt med att vi får vänta är att vi har all tid i världen att komma i ordning här i lägenheten!:) Man måste ju se det från den ljusa sidan;)
Kommer självklart försöka få iväg ett inlägg innan det bär av mot förlossningen. Annars kommer ni nog på nåt vis bli uppdaterade iallafall:)

Kram på er alla!
 

RSS 2.0