Första advent och pepparkaksbak!

Idag på första advent bjöd vi över våra vänner Henrik och Emma för pepparkaksbak! Vi hade fått en stor deg hemmagjord pepparkaksdeg av Roberts mamma så nu har vi pepparkakor för hela julen:)

Trevlig och mysig söndagsunderhållning:)

 
Robert var förste glöggansvarig:)


Henke gillade glöggen:)


Stora hjärtan med våra namn på gjorde vi också.


Det färdiga resultatet! Kakor som dessutom fick grön glasyr på sig:) Minst lika många fick det inte, så det blev några stycken:)


Ledig!

Idag har jag varit helt ledig! Var till frissan på fm och klippte topparna vilket var jätte skönt! Resten av dagen har jag bara slappat! Inte helt fel;)

Nu är det snart dax för säsongspremiären av På spåret! Vi lär sitta bänkade! Till det ska vi äta hemmagjord tzatziki som Robert har gjort och pommes, mums!Ha en trevlig helg alla:)

Himlen kan vänta

Har just sett del 4 av 8 av SVT:s jätte intressanta dokumentär Himlen kan vänta. Den handlar om några svenskar som mitt i livet blir dödligt sjuka, i bland annat cancer och ALS.

Man uppskattar livet lite extra när man får se vad vissa måste gå igenom varje dag.

Ta till vara på nuet, det kommer inte igen!

Praktiken över!

Då var man då klar med den andra praktikperioden på 8 veckor! 4 veckor på Klinisk kemi och 4 veckor på Blodcentralen/Transfusionsmedicin.
Blodcentralen levde verkligen upp till mina förväntningar och var precis så kul som jag trodde! Jag valde att studera till biomedicinsk analytiker just för att det var BMA som jobbade på blodcentralen och jag tyckte det verkade vara ett kul jobb. Får se om det kanske är där man hamnar till slut:)

På onsdag börjar den nya kursen Labratorie medicin I så dagarna fram tills dess består av redovisningar på arbeten som vi gjort under praktiken.

Snart är det dax för City Akuten! Förra veckan grät jag! Till en serie! Men avsnittet var ju bara sååå sorgligt! Vill inte avslöja något för er som kanske missade förra avsnittet.
Dr Pratt

På återseende!

Myshelg med mamma:)

I helgen har min mamma varit här! Har varit jätte mysigt! Vi har bara ätit gott, tagit det lugnt och haft det bra:) I fredags blev det räkor och tv hemma och i lördags åt vi ute alla tre på kinarestaurang. Söndagen gick också åt till att ta det lugnt och bara ha det bra:)


Mamma och jag i årets första riktiga snöfall!Jag i hjärtat i hjärtat av Umeå!

Btw: Vi har vinter nu!! :D

Fundering...

Om man försöker öppna sin egen ytterdörr med passerkortet till sjukhuset, har man inte för mycket elektroniska kort involverat i sin vardag då? Eller är man bara tankspridd?

Fördomar...

Det slog mig idag när jag var på väg till praktiken: Kanske borde jag byta matlådepåse även fast Systempåsen är den bästa för det ändamålet...? För tänk om det skulle vara jag som svimmade eller halkade, skulle ingen hjälpa mig då?

Läs min kompis Johannes blogginlägg för att förstå (det är ganska långt, men tänkvärt).
http://svackatillpacka.blogg.se/2008/october/95-nu-skriver-jag-en-till-vad-det-nu-ar-man.html#comment

RSS 2.0