Sista dagen på klinisk kemi!

Då sitter man här, sista dagen på klinisk kemi, forskningsavdelningen. Tänk att fyra veckor kan gå så fort!

Igår fick jag alltså vara på onkologiforskning (cancerforskning) vilket var mycket intressant. Fick dessutom följa med ner i ett av djurhusen där mössen för djurförsök förvaras. Och det var faktist ganska bra att få se. Man tänker när man hör ordet djurförsök på skadade djur som haltar runt, är sjuka och verkligen lider. Men här var det iallafall tvärtom! Mössen hade det jätte bra, fick tillsyn minst en gång om dagen med mat och vatten och burarna rengörs en gång i veckan. Dvs, de hade det bättre än vad jag kan tänka mig att många husdjur har...Idag har jag fått vara med och lyssnat på en redovisning på engelska av en vetenskaplig artikel. Trodde det skulle bli svårt att hänga med i engelskan men jag blev förvånad över hur mycket jag ändå förstod!

I eftermiddag ska jag på en föreläsning om HPV virus (humant papillomavirus) som är en stark riskfaktor för livmoderhalscancer. Blir intressant!

Jag hör själv hur avancerat det börjar låta det här...trodde väl aldrig att jag skulle springa omkring och lyssna på forskare, få vara med och se deras forskning och dessutom faktist förstå en del! Men jag är ju fortfarande bara vanliga Malin, även om jag numera känner mig hemma i både den akademiska världen och "den vanliga"!:)

Ha en trevlig torsdag! kram♥

Kort vecka!:)

Den här veckan är jag på olika forsknings avdelningar på universitets sjukhuset här i Umeå. I måndags var jag på klinisk kemis forskning och fick lite mer inblick i cancercellsodling. Idag fick jag vara med en gammal lärare på tandsjukdomsforskning typ (det har ett finare namn men jag minns det inte nu:)) Han forskar om orsaker till tandlossning. Det var iallafall riktigt kul idag då jag fick hjälpa till en massa och extra kul när vi fick fina resultat på slutet!:)

Imorgon blir det praktik på en annan cancerforskningsavdelning. Och på torsdagkväll flyger jag hem till Västerås! Blir tre härliga, helt lediga dagar, med mamma, vovven och kissarna:)

Kramar♥


Impulsparty och fotboll!

Helgen sprang iväg som vanligt. I lördags tog vi oss ner på stan en sväng, köpte vin och åt på Max. Hade inga större planer för kvällen men det slutade med att vi tog våra vinflaskor, vårat ps3 och Singstar och gick till Henke! Där blev det en riktigt bra förfest och sedan utgång på E-puben och lite senare Corona! Hade verkligen skitkul på Corona vilket inte hör till vanligheterna!

Söndagen gick i illamåendets tecken...men jag hade ju bara mig själv o skylla... Efter lite vila packade Robert och jag fotbollsträningskläder och for ner på stan där vi träffade Danne. Sen lirade vi fotboll med Johanna och hennes kille Jonas plus 5 till, i 2 timmar! Visade sig att jag hade hyfsade fotbollsskills dessutom! Hur kul som helst!:D
Kvällen avslutades med cola och pizza innan vi tog bussen hem igen! Ett riktigt bra avslut på en bra helg:)

Hoppas ni haft en bra helg!?

På återseende!


Nån måtta får det va!

Vissa traditioner håller jag på. Till exempel hör adventsljusstakar hemma ENDAST under jul och ENDAST då!
Redan i början av september!? upptäckte jag att några i huset bredvid har sin i fönstret. Den är dessutom TÄND!

Jag undrar om de tänder den för att de inte har någon annan lampa eller om det är för att irritera folk som mig som har så pass mycket tid över att jag har tid o sitta här o klaga?


Nej, nu ska jag återgå till mitt melodikrysslösande!:) Trevlig lördag alla!

Finanskrisen :)

Finanskrisen är ju inte rolig i sig men jag tyckte den här var rätt skoj:)Nu är dax för Bonde söker fru och senare Greys Anatomy! Man är ju slav under alla serier:P

1 år som sambos!

Ja, det plus 20 månader tillsammans firar vi idag! Jag överraskade Robert med 3 röda rosor när jag kom hem. Han blev riktigt förvånad och visste nog inte vad han skulle göra riktigt, det  var första gången han fick blommor, förutom till studenten o så. Men man kan faktist ge sin karl blommor också:) Jämnställt ska det va;)


Hoppas ni alla haft en bra tisdag! Snart dax för Desperate! ♥

Insparksittning 08!

I fredags gick Insparksittningen 08 av stapeln! Temat var Sällskapsresan, och alla hade lyckats klä ut sig till något rörande filmen. Många skidåkare, en med flytväst, en och annan golfare och jag som var Berra Olsson, en av dem som festade lite väl hårt i Nueva Estocolmo (Nya Stockholm). Ni vet, han som somnade med handen på magen:)
Sittningen var riktigt kul och kvällen blev bara bättre och bättre! Jenny, Ida och jag begav oss efter några cider i baren efter sittningen på Villan, till E-puben där vi dansade rumpan av oss!:)

Håll till godo:)


Rata rata ra... Självklart hade jag både mustach och polisonger plus den klassiska tröjan han hade på sig under hela filmen:) Tack för hjälpen med bokstäverna Robert


Gänget från T5 som gick! Moa (som Stig Helmer), Jag, Ida (som en ur gänget "Värsta Svängen, Hökarängen") och Jenny (som turist:)


The Girls!


Berras polisonger och mustach fick stanna på drickshinken på Villan, undrar vad personalen sa sen:p

Hoppas ni får en bra söndag ♥

Senaste köpet!

Idag slutade jag vid lunch och styrde då mina steg tillsammans med Robert ner på stan. Uppdraget var att handlade lite grejer inför sittningen på fredag och jag tror vi lyckades ganska bra. Nu ska jag bara pyssla lite med dem också:) Ni får se resultatet till helgen:)

Dessutom inhandlades det en ny mp3 spelare. Blev en rosa Ipod nano 8 GB. Min förra Ipod pajade förra hösten utan anledning efter många års troget spelande, och jag har sedan dess funderat på om jag ska skaffa en ny. Men idag kände jag att det var dax!:) Och jag är nöjd! Men oj va den är tunn! Nästan svår att hålla i...men man vänjer sig nog.På återseende kära läsare:)

Allt o ingenting

Länge sen man uppdaterade ordentligt. Jag har nu avklarat nästan 1,5 veckas praktik av höstens 8 veckor. Är på Klinisk Kemi där jag kommer vara fyra veckor och sedan på Transfusionsmedicin (blodcentralen) i fyra veckor till. Hittills trivs jag väldigt bra! Förra veckan hade jag provtagning på patienter i två dagar vilket var super kul! Trodde att jag skulle vilja ha patienter och nu vet jag att jag vill det:) Hoppas bara man får ett sånt jobb...

I helgen hade jag en lugnt o skön helg. Promenad och sedan mat och film med Robert på fredagen. Och sedan filmkväll med min bästa Jenny i lördags. i söndags blev det filmkväll med Jenny och Robert då vi såg Sällskapsresan! Vi har sittningen med just det temat på fredag och vi behövde inspiration. Blev glatt överraskad över hur rolig filmen fortfarande är! Nästan bättre nu när det har gått några år:)


Trädkramare:) Under en promenad till stan för två veckor sen.


Jag & Robert :)

På återseende!

Mina nya skor!

Nu har alla tre par nya skor som jag betällde på www.jobi.se kommit! Och jag är mer än nöjd med dem alla!
Har aldrig tidigare vågat beställa skor utan att först prova dem, men jag chansade och blev jätte nöjd:)


Mina nya höststövlar:)


Mina nya inneskor till jobbet:)


Nya promenadskor:)

RSS 2.0