Fynd!

Igår gjorde jag och Robert riktiga fynd! Det händer allt som oftast att folk ställer in hela och fina möbler med mera i soprummet eftersom få här har bil och inte kan ta sakerna till återbruket eller Myrorna. Säkert till glädje för många som saknar en stol eller ett bord. Igår var det min och Roberts tur att glädja oss!:) Hittade en jätte fin hylla i grått, misstänker att det är en Billy från IKEA! Passar perfekt i vårat badrum som dessutom går i grått!
Fyra jätte söta muggar med kattungar stod där också! Hela och ser inte ens använda ut! Så efter diskning är de nu mina!

Klicka för större bilder:


 

273684-217


Tack ni/du som "gav" oss dessa saker. Om ni har lust är ni välkommna in på en kopp te i mina nya muggar!

På återseende! ♥

Brännbollspremiär!

Idag blev det en sväng på inlinesen innan vi åkte till skolan för att spela premiärmatchen i brännboll inför Brännbollyran som börjar här i Umeå på fredag! Vår klass har självklart ett lag "Hips To Be Square", där vi kommer klä ut oss til pensionärer! Vi hittade några tjejer som också tränade men var för få för att få till någe spel, så mot dem lirade vi:) Kul som bara den!

Ikväll har vi grillat, bara jag och Robert, och haft en riktig myskväll. Delade en flaska rött vin också, eftersom jag ändå inte börjar förrän kl 13.15 imorgon:) Vinet kan verkligen rekommenderas! Har druckit rödvin ca ett år nu och detta var det bästa hittills!

273684-216


Nu är det snart dax för Parlamentet och sen blir det kanske en film:)

Hoppas ni alla haft en underbar helg! ♥

På återseende!

Happy!

Just så känner jag mig nu! Lycklig och glad!

Igår kom då den dagen som var den sista på praktiken. Jag som väntat sååå, men ändå kändes det lite vemodigt att gå hem... Jag gillade verkligen Cytogenetiken... Men efter klädinlämning gick jag och köpte en glass och satte mig i sjukhusparken och bara njöööt! Och det kändes bra!

Efter en skön sovmorgon, åt vi frukost i lugn och ro, tog en dusch och sedan for vi ut med våra inlines. Åkte ner på stan där det idag anordnas Kulturnatta. Fick se en massa folk, alltid lika kul att kolla på:), lyssna lite musik och äta en räkbaugette. Blev också en ny sjal till mig:)

273684-213  273684-215
Robert i full action!                                   Min nya lila sjal och en ny tröja på rea förra veckan.

Nu är vi hemma och vilar lite innan vi ikväll ska gå till Danne och Sofia och fritera bananer och kolla Schlager finalen!:D Hoppas ni har en fin lördag också!

273684-214

På återseende! ♥


Åh, så vacker!

Den här fina låten hade min kompis Ellen lagt upp på sin blogg och jag var bara tvungen att göra likadant! Den är ju SÅ vacker! ♥ Luther Van Dross-Dance With My Father Again

Klicka på Play-knappen så startar låten:



Imorgon är sista dagen på Genetiken, det vill säga, den sista dagen på hela den här praktikperioden! Det har varit kul men ack så skönt det ska bli med "bara" vanlig skola i två veckor!

På återseende!

Tonfisk-och kikärtswraps!

Idag gjorde jag tonfisk-och kikärtswraps till middag, bara till mig själv eftersom Robert inte äter tonfisk. Än;)
De blev jätte goda! Dessutom vet jag hur man kan göra de lite godare till nästa gång, genom att ha färsk chili och färsk paprika, idag fick det duga med paprika & chili-pulver. Istället för tortillabröd använde jag tunnbröd som jag rullade.

Här kommer receptet till 4 portioner:


1 burk tonfisk i olja, ca 225 g
1 burk kikärtor, ca 400 g
2 dl crème fraiche paprika&chili
1-2 krm salt
4 stora tortillabröd
1 ask blandad sallad, ca 150 g
rödlöksringar

Gör så här

Låt tonfisk och kikärtor rinna av. Grovmosa kikärtorna med en gaffel och blanda med tonfisk och crème fraiche. Smaksätt med salt. Bred ut röran på tortillabröd. Lägg på en del av salladen och lök och rulla ihop. Servera resten av salladen till.

273684-212

Smaklig måltid och på återseende! ♥

Måndag...

Så har då sista veckan på praktik-perioden börjat. Den här veckan ska jag också vara på Genetiken på ett ställe där man analyserar kromosomer, Cytogenetik också kallat. Var spännande och jag hade en intressant dag! På slutet av dagen, efter många olika steg i analysen, fick jag till slut fram kromosomerna som man kunde se i mikroskop! Häftigt! Eller bara nördigt?:p

273684-211
Kromosom

 Förra veckan var jag på GML (Gemensamt Molekylärgenetiskt Laboratorium). Där analyserar man DNA. Intressant det också men nog inte min grej riktigt. Däremot fick jag se när min handledare preparerade ett DNA-prov med radioaktiva isotoper! Lite coolt var det:)

273684-210
DNA-spiral

Usch va nördig jag känner mig ikväll:) Kan bero på att jag bara sov 5 timmar i natt och när jag kom hem var det bara o handla, äta och ha tvättstuga 3 timmar... Dax o hämta den förhoppningsvis rena tvätten. Sen får det nog snart bli sängen för min del...

På återseende!

Vad är tid?

Idag har Robert och jag fått massor gjort! Bland annat la vi över all musik samt allt annat från min dator som inte används, till Roberts dator. Där hittade jag den här tänkvärda dikten som jag tänkte dela med mig av. Har inte skrivit den själv och vet inte var den kommer ifrån tyvärr... men bra är den.


Vad är tid?


Hur lång tid är tio år?

Fråga paret som nyligen skilt sig.


Hur lång tid är 3 år?

Fråga en nybakad student.


Hur lång tid är ett år?

Fråga eleven som måste gå om nian.


Hur lång tid är en månad?

Fråga mamman till en för tidigt född baby.


Hur lång tid är en vecka?

Fråga chefsredaktören på en veckotidning.


Hur lång tid är en timme?

Fråga de förälskade som väntar på att träffas.


Hur lång tid är en minut?

Fråga de som nyss missade flyget, tåget eller bussen.


Hur lång tid är en sekund?

Fråga den som överlevt en olycka.


Hur lång tid är en hundradelssekund?

Fråga den som tagit silver i OS.


Tiden väntar inte på någon! Värdesätt varje ögonblick!

273684-210

Tänk på det imorgon! På återseende! ♥


Gulligaste!

Igår fyllde Sofia 25 år och vi var dit och firade. Jag gjorde en paj som jag tog med mig medan de andra grillade. Sedan fikade vi med världens godaste kladdkaka med limekräm uppe på! Ska sno Dannes recept och göra den till midsommar. Så mamma, jag fixar efterätt på midsommarafton:)

Danne och Sofias katt Nemi är ju bara sååå söt! Och dessutom jätte busig och inte ett dugg rädd! Igår fick hon också sällskap av en hundvalp! Tror ni det var någon föll pladask för dem båda? mmm....

273684-205
Jag och Nemi!

273684-206
Nemi och jag busar!:)

273684-207
En liten charmig Show show-kille, vid namn Cisco!

273684-208
Konrads och Sofis hund Cisco! Sååå söt!

På återseende och trevlig söndag! ♥

Personalfesten på NH:)

Ikväll var det då dax för personalfest på Nationernas Hus! Var en väldigt trevlig kväll, med god mat, trevligt folk och en massa fest och sång!
Temat för min bargrupp var som sagt Biltillbehör... de andra bargrupperna hade teman som "Astrid Lindgren", "Monster", "Religoner". Tror ni mig om jag säger att vi var minst utklädda? Men det riktigt roliga var att ALLA faktist hade hittat på nåt! Men nästa gång ska vår bargrupp vara Pirater eller nåt annat tufft så vi också får spexa och leka lite:) Det kom iallafall Niklas och jag fram till.

273684-204
Gjorde ett halsband och örhängen av Ahlgrens godis "Biltillbehör", samt nåt bildäcks-godis, fyndigt värre;p

Anledningen att jag redan är hemma är den att min klasskompis Linda åker från Lycksele till Umeå imorgon enkom för att skriva vår poster. Ska bli riktigt skönt att bli av med den, för vi borde få den färdig. På kvällen blir det sen att fira Dannes Sofia som fyller år, med lite grillning samt bastu:)

På återseende! ♥

Idag är första dagen på resten av mitt nya:

motions liv! För ikväll tog jag den första joggingturen på många år! Var jätte skönt ute (ca 1 grader plus), med en helt underbar solnedgång och System of a down strömmande i öronen. Efter dusch och stretchning är jag nu redo för sängen.

Imorgon är sista dagen på första veckan på Genetiken, sedan är det bara en vecka kvar på den här praktikperioden. Och jag kan öppet erkänna att det ska bli riktigt skönt när den är slut! Visst, det har varit sååå intressant och innehållsrikt och en riktigt bra erfarenhet att få vara på alla olika lab, men efter 7 veckor (8 veckor nästa vecka) av nya analyser, nya människor, nya lokaler och så vidare, säger huvudet och minnet stopp! Nu får inte mer plats. Jag vill ha ledigt.

Imorgon kväll är det personalfest på NH och temat för min bargrupp är "Biltillbehör". Kanske inte det lättaste temat hittills men blir spännande och se hur alla ser ut och vad alla andra bargrupper har för tema.

På återseende!  


15 månader!

273684-202
Skål!

Idag firar jag och Robert 15 månader tillsammans! Det firades lugnt hemma framför tv:n med lite smått och gott:)

273684-203

273684-151
M♥R

Min date med Jenny;)

Trots att jag var helt dödstrött efter praktiken igår for jag och Jenny ner på stan och gick på Café Stationen. Där spelade Digital Revolver samt Andreas Viberg och jag blev glatt överraskad över hur bra de var!
Men bäst var ändå att bara få komma iväg och göra något annat, dessutom med min bästa Jenny och fika med god moussetårta och prata en massa, mmm! Mer om vår kväll finns att läsa och titta på i Jennys blogg:)

Här kommer några förevigade stunder:

273684-199
Rådhuset i bakgrunden. Dessutom invigning av mina nya sandaler:)

273684-200
Glädjehopp för nu är våren här!


 

273684-201
Jag och Jenny:) Syns under mina ögon att jag var trött, men kvällen blev jätte lyckad ändå.

Nu ska jag sätta fart för snart kommer Jenny hit och fikar med det hembakade från i onsdags och sedan blir det Singstar och party hela natten!:D

På återseende!

Godkänd!

Idag fick jag veta att min omtenta i Sjukdomslära, som jag skrev för drygt 2 veckor sedan, är GODKÄND! Dessutom med bra resultat:) Åh, vad bra det känns! Känner mig fri! Och extra lycklig just nu!

Ikväll har Roberts bror Danne varit här och vi har bakat kardemumma bullar samt rulltårta med chokladfyllning, mums! Snart är bullarna klara, så då blir det nybakad bulle med kall mjölk...:)

Imorgon är det näst sista dagen på praktiken på Patologen. Och på kvällen har jag en date med Jenny;)

På återseende! Kramkram

Söndagen den 4:e maj

Idag var det stålande solsken igen! Så efter frukost och repris av Talang promenerade vi ner till älven. Och vet ni vad, björkarna har börjat slå ut här!! Nu är det vår på riktigt!

273684-193
Björkarnas små musöron:)

273684-194
Solglitter i vattnet precis som på sommaren:)

 273684-168 273684-167
 5:e mars                                                    16:e april     

273684-195
4:e maj

Visst händer det saker snabbt! Jag har alltid velat ha ett bra stället att fotografera där man ser årstidernas skiftningar, med vatten (is), gräs och träd och nu har jag verkligen hittat det perfekta stället!

På återseende! Kramkram

Fortsättning på den härliga lördagen!

Efter melodikrysslösning, som för övrigt inte gick så vidare bra idag, åt vi frukost och begav oss sedan ut på promenad. Blev en bra sväng på över 2 timmar effektiv tid idag. Var strålande väder, klarblå himmel och över 20 grader, i skuggan! Kändes som semester:)
En sväng förbi Robert brorsa och tjej hann vi också med. De har skaffat en liten Nemi, en liten gullig, ullig kattunge:)

273684-189
Jag vid Nydalasjön.

273684-190
Lite is fanns det kvar:)

273684-188
                                                 ♥

På kvällen blev det grillning och sedan film inomhus. 

273684-191
Robert, Sofia och Daniel


I Umeå har vi STOOORA trollsländor;)

Nu är jag faktist jätte trött så nu ska jag nog fortsätta på min jätte braiga bok, Skändad av Khady Koita. Självklart en sann historia eftersom jag älskar såna böcker. Det är bara o säga till när du vill låna den Jenny;)

På återseende alla läsare! Kramkram

Härliga lördag!

Åh, va skönt det är att vakna tidigt när man är ledig!
Har lyssnat på Ring så spelar vi en stund nu och snart är det dax för Melodikrysset! Så nu har jag ritat av krysset från internet och ska snart gå in till Robert och lägga mig i sängen och lösa det tillsammans med honom.

Trevlig lördag på er! Vi har föresten strålande solsken och jätte varmt ute redan!:)

273684-187
Så här knasig blir man av lite solsken när man inte har sett solen en hel vinter!:p

Kramkram

Mamma-helg plus Valborg!

En bild säger mer än tusen ord...

273684-182
Mamma och hennes kompis Chris på besök. Scooby under bordet:)

    

Klicka på bilden för att få den större.

Bild 1. Robert bredvid den nyinköpta grillen som invigdes på lördagen!
Bild 2. Scooby och jag hittade en frisbee under en promenad som var riktigt rolig att jaga:)
Bild 3. Blommor från ön. Gullvivor på sidan om vasen.
273684-183
Roberts nya snygga hjälm! Så nu finns ingen anledning att inte använda hjälm:p

 
Bild 1. Bänken vi lyckades hitta i onsdags och fick sitta och paxa i över två timmar, men det var inte särskilt jobbigt när det var över 19 grader varmt i skuggan och kändes som riktig sommar i solen mot väggen.
Bild 2. Jag njuter av sommarvärmen i kjol, linne och flipflops!:)

273684-176
Grillningsgänget på Valborg! Stefan, Andreas, Robert och Diana (och jag så klart):)

 
Lite Singstar hann vi med också innan vi gick till Campus och kollade på brasan.

273684-178
Majbrasan vid Campus med Universitetets "staty" som heter Norrskenet. Tycker det blev ett riktigt bra kort:) I bakgrunden syns också scenen som var uppbyggd med artister som uppträdde under kvällen.


Första maj. Robert och jag tog en promenad ner på stan och på en av broarna hade de hissat röda flaggor.

På återseende!


RSS 2.0