Flicka, pojke?

Ja, vad är det vi väntar? Det absolut viktigaste är självklart att bebisen i magen är frisk! Men visst spekulerar man lite i vem det är som ligger där inne:)
I natt drömde både jag och Robert att vi fick en liten flicka. Robert drömde att hon hade en rosa/vit kläning på sig med en rosa rosett i sitt ljusa hår. Jag drömde däremot att jag tog upp henne och hon hade mycket och alldeles mörkt hår på huvudet. Hade själv det när jag föddes:) Sen ammade jag henne:) Hihi!

Så nu är vi ännu mer nyfikna faktist! Kollade lite smått på bebiskläder idag när vi var på stan, men vi kommer inte köpa något innan vi varit på ultraljudet så vi vet att allt ser bra ut. Men det är ju alltid kul att kolla på alla små minisockor och minitröjor och drömma lite:)

Nu ska jag kika vidare på Körslaget!
Kramar!


Mysig fika!

I onsdags tog jag bussen ner på stan och träffade två klasskompisar, Jenny och Emma, och var och fikade på mysiga Schmäck. Kvällen till ära spelade Kleti och Pleti live och de var riktigt duktiga! Fyndiga texter till bra musik:) En mycket trevlig och lyckad kväll! Synd bara att man inte gör liknande saker oftare men nu har vi sagt att vi ska passa på och bli bättre på det under våren, den sista vi har här i Umeå tillsammans!!
Emma hamnade tyvärr inte på nån bild, men här kommer några andra:

Jag och Kleti och Pleti i bakgrunden. 

Finaste Jenny:)

Kleti och Pleti

Önskar er alla en trevlig fredagskväll och kommande helg!

Magbild vecka 14 (13+3)

Här kommer den utlovade magbilden, eftersom det idag är onsdag:)



Kramar!

Snurrig

Redan i vecka 8 fick jag världens blodtrycksfall när jag reste mig upp. Och det har jag fortfarande. Får tänka mig för och alltid resa mig lugnt för annars svartnar det för ögonen bara några meter bort.
När jag går, tex hem från skolan, måste jag alltid be mina kompisar att ta det lite lugnare eftersom jag blir väldigt andfått och kondisen är lika med noll. Men det är inte nåt konstigt det heller. Det stod i min bok "Från A till Bebis" att bli inte förvånad om det känns från den ena veckan till den andra som om du har tappat all kondition. Och det känns det verkligen som!
Idag tog äntligen jag och Robert en promend efter att vi inte kommit ut på bra länge. Vi gick inte särskilt långt eller länge men efter halva streckan var jag alldels snurrig i huvudet och flåsig som om jag sprungit. Kan ju vara mitt järnvärde som inte riktigt är vad det borde, men det kollar de väl när vi ska till barnmorskan om 3 veckor.

Är fortfarande lite snurrig faktist, fast jag tagit det lugnt. Ska nog lägga mig och vila en stund nu.

Någon som känner igen sig föresten??

Kramar


Vecka 14!

Redan inne i vecka 14 (13+0)! Veckorna börjar rulla på nu. Och mig gör det ingenting!:D



Mår som en prinsessa! Lite små stickningar i magen i bland men det är knappt nånting. Däremot är jag fortfarande känslig för lukter! Popcorns lukt funkar INTE! Bara tanken gör mig illamående! Men äpplen däremot är nog min nya favvo frukt! Eller min första craving?

Kramar

Ibland har man flyt!

Den senaste veckan verkar det mesta hända till vår fördel!

Förra veckan i fredags fick Robert äntligen ett extrajobb! Behövs verkligen nu under slutetappen av hans x-jobb och sen när han har blivit färdig.

I förrgår blev så också vår kraschade externa hårddisk klar! Den kraschade 2 veckor tidigare, innan vi hunnit bränna eller framkalla alla London-bilder bland mycket annat viktigt. Men som sagt, nu är den tillbaka och det mesta är räddat! Typ 27 bilder är borta, men vad gör det när det är många tusen bilder och annat på den!? Nada.

I tisdags löste sig vår boende-fråga också! Till sommaren är det planerat att vi ska flytta ner till Västerås. Men det verkade vara svårare att hitta bostad än vi hade trott... Så åkte mamma och kollade på en ny lgh åt sig. Och fick den! Passar henne mycket bättre! Så då kom vi på den brilljanta idéen att hyra hennes lgh i andrahand! Tror det kommer bli så bra!! Då är vi på plats och har självklart mycket lättare att åka och titta på lgh med mera. Dessutom är det ju inte jätte bråttom då hennes lgh redan är en tvåa.

Ni ska veta att ett ton lyftes från mina axlar! Speciellt i och med att boende är klart! Nu är det bara packning och hur vi får ner allt att lösa, men det ska nog fixa sig:)

Hoppas ni alla haft en bra helg so far. Nu väntar sängen! Kramar

Magbild vecka 13 (12+3)

Här kommer bilden på min mage i vecka 13! I fortsättningen kommer jag försöka att ha onsdagarna som magbilds-dag.



Vet inte om ni andra ser någon skillnad än, men jag ser nog en liiiiten skillnad iallafall:)
Kramar!

Bytt tid igen:)

Nu har jag ringt och bytt tid för lyssning av bebisens hjärtljud igen! Nu ska vi dit måndagen den 16:e feb istället för torsdagen. Känns mycket bättre då jag har tentaplugg hela den veckan, och det känns skönt att få det gjort så att jag sen kan koncentrera mig på skolan. Så nu är jag riktigt stolt över mig själv! Gillar nämligen inte alls att prata i telefon, speciellt inte när jag redan känner mig krånglig som har bytt tiden en gång. Men då vågade jag inte klämma ur mig att jag hellre ville ha det i början av veckan.

Frågade dessutom om det jag har känt i magen sen i fredags är normalt. Har känt som korta stickningar eller hugg i nedre delen av magen. Håller bara i sig nån sekund. Hon sa att det var helt normalt så länge man inte har blödningar samtidigt och det har jag inte. Kallades Hotch-kontraktioner eller nåt liknande och beror på att livmodern är en muskel som drar ihop sig ibland antar jag.
Robert blev så orolig när jag sa att det sticker i magen. Men när hon använde exakt samma ord kändes det mycket bättre:) Så nu kan han också vara lugn.

Stor kram på er alla, hoppas ni får en fin tisdag! Här snöar det och det har det gjort sen igår:)


Kisseriet

Enda sen jag blev gravid har jag varje natt vaknat två gånger och varit tvungen att gå upp och kissa!
Men så natten till fredag, natten till lördag samt natten till söndag vaknade jag bara en gång! Vilket framsteg och va skönt det var att nästan få sova en hel natt!
Och imorse vaknade jag av min väckarklocka! Alltså inget spring på toa en endaste gång! Hoppas det har lugnat ner sig nu för man blir trött av o vara uppe och springa på toa nätterna igenom.

Nu ska jag fortsätta kolla på Idrottsgalan! Hejar för övrigt på de två handikappidrottarna som är nominerade till Jerringpriset! Heja heja!


Vecka 13!

Idag går vi in i vecka 13 (12+0)! Dessutom är vi nu i 4:e månaden:) Känns skönt att de 12 mest kritiska veckorna nu är över.

Igår var jag på stan med min bästaste Jenny och köpte mina första mammakläder! Blev 4 tröjor och ett långt svart linne. Köpte dessutom en fin skrivbok där vi ska sätta in bilder och skriva text om vår graviditet! Sen när underverket är född får det bli en ny bok, den här ska bara handla om vägen dit!

På kvällen blev jag bjuden på tjejmiddag hemma hos Jenny tillsammans med två tjejer till från klassen! Blev en mycket trevlig kväll och jätte god mat!:)

 
Sandra & Jenny

Jag & Johanna

Hallonsorbé och varma blåbär och hallon!

Sötaste kissen Bagheera!

Och här är han i mitt knä! Jennys andra katt Baloo är minst lika söt och mysig men igår fastnade han inte på nån bild.

Vår graviditetsbok!

Kramar!

Fredagsmys!

Ikväll har jag och Robert myskväll framför tvn! Han överraskade när han kom hem från affären och hade köpt en massa goda frukter, så nu sitter vi och bara vräcker i oss en massa nyttigheter:)




Kiwi, färsk ananas, vindruvor, apelsiner, bananer, granatäpplen, vanliga äpplen och päron! Mums!
Hoppas ni har en trevlig fredag:) Kramar

Bebisens första tröja!

Igår fick vi besök av Roberts bror, som ju är blivande farbror till lilla livet i magen!
Han och hans flickvän hade köpt bebisens första present!
Egentligen ville jag inte ha något eller köpa något innan vecka 12 gått, men 2-3 dagar hit eller dit:)
Jätte gulligt av dem och tröjan är sååå söt! Känns bara märkligt att vårt lilla barn ska ha den på sig om si så där en 6,5 månad! Kändes som om jag hade någon annans barns tröja i handen! Märklig känsla!

 
Och den passar ju både på en flicka och en pojke eftersom vi ju inte vet än vilket det blir:)

Nu är tentan skriven också. Kändes helt okey, vi får se om det räckte ända fram eller inte. Men nu ska jag ha en välförtjänt helg och ledighet!! Ska bli skönt:) Trevlig fredag på er!

Kramar

Dagens överraskning!

Idag fick vi blomsterbud hit!
Det var en jätte fin bukett med olikfärgade tulpaner och jag ÄLSKAR tulpaner!
Och det var inte för att jag var ledsen igår som mamma skickade dem. Nej, hon hade redan beställt de dagen innan "för att jag kände att ni behövde blommor". Mamma och jag har en speciell relation till varandra och känner ofta innan hur den andra mår. Och mamma prickade ju nästan min ledsen-dag så hon kände det kanske på sig!

Nu står blommorna och är vackra i vardagsrummet:)

För övrigt mår jag mycket bättre idag, känner mig glad och inga tårar har trillat. Blommorna kanske gjorde sitt också:)

Många kramar!

 

Min dag:

Dagen har mest bestått av plugg inför min tenta på fredag. Har dessutom ringt barnmorskan och bokat om vår tid för lyssning av bebisens hjärtljud då den första tiden krockade med tentan på nästa kurs.

Dessutom har den här dagen bestått av en massa hormoner som åkt berg-och-dalbana! Robert kallar mig "sin egna lilla sprinklers" för att tårarna ibland sprutar på mig åt alla håll.
Idag har jag gråtit:
För att det känns som en evighet tills vi får höra och sen se lilla mini i magen.
För att det känns som om alla får gå på vul (vaginalt ultraljud) förutom vi (har iofs inte frågat, men tycker ju samtidigt inte att vi har nån riktig anledning...).
Sen grät jag för att Robert var så snäll och gullig.
För att jag har en tenta på fredag som hela tiden ligger som ett stressande ok över mina axlar.
Sen grät jag i telefonen när jag pratade med mamma. Mest för att jag inte vågade fråga barnmorskan om vi kunde få hjärtljudstiden flyttad lite tidigare så att jag kan börja koppla av och få veta att allt är bra. Nu fick vi den flyttad till dagen innan tentan, och hur bra kommer det då gå att plugga hela den veckan? Typ inte alls. Så mamma tycker jag ska ringa tillbaka imorgon och fråga om jag kan få göra det på måndagen istället.

Ja, ni hör. Idag har varit en sån där Jag-gråter-och-är-orolig-för-allt-dag. Är faktist en av de första riktiga gravidgråtattacker jag haft. Ja, en tidigare, men det var så fånigt så den har vi glömt:)
Vad som glädjer mig är dock alla fina kommentarer från er läsare, tack så mycket:)

För övrigt tycker jag bara Roberts smeknamn på mina gråtattacker är gulligt:)

Kramar och sov så gott!


Magbild vecka 12 (11+3)

Här kommer den första bilden på min mage! Tycker själv att det har börjat bli en lite kula där! Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder från innan då våran hårddisk är på lagning (och där finns alla andra bilder).


♥ Vecka 12 (11+3) ♥

Äntligen är dagens höjdpunkt här!

Har väntat hela dan på att klockan skulle bli 20.00 så Top Model 11 börjar! Älskar Top Model och har följt alla säsonger från start tror jag!
Nu är det snart dax igen efter reklamen (som för övrigt tar alldeles för mycket av tiden!) så det är bäst jag går så jag inte missar något:)

Årets första:

semla ska jag äta nu!

Efter en massa plugg behöver man något som belöning och som piggar upp!
Det var mamma som frestade med sina semlor som fick mig att gå till affären och införskaffa egna:) Och som tur är för mig så gillar inte Robert semlor och de säljs ju bara i tvåpack, så det finns ju inget annat att göra än att ställa upp även för den andra lite senare;)

Hoppas ni alla har en bra tisdag:)

Här skulle det ha varit en bild på en semla men det verkar inte vilja funka...Men ni vet ju hur de ser ut:)

Siamesiskatvillingar på tv

Såg just dokumentären på tv4 om ett par siamesiskatvillingar. Verkligen intressant! Hur de lyckades samarbeta med mera. Älskar verkligen dokumentärer och handlar de sen om ämnen som människokroppen kan jag lova att jag sitter bänkad!

För övrigt mår jag bara bra, bebisen också vad jag vet:) Mitt graviditetsillamående var inte alls särskilt farligt. Kom i slutet av vecka 6 och försvann i slutet av vecka 9 när jag var hemma på jullov. Höll alltså i sig i så där en 3 veckor. Fortfarande klarar jag inte av vissa lukter, speciellt vitlök, så Robert har frivilligt avstått sin annars trogne följeslagare salamin. Annars blir det inte mycket pussande och gosande och det vägde väl tyngre än salamin;)
Däremot är jag hungrig JÄMT just nu! Kan knappt bärga mig till lunchen på förmiddagarna och middag vill jag äta redan kl fyra när jag kommer hem. Sen slinker det ner en hel del frukter däremellan och ikväll är det mandelkubbar och mjölk som har gällt:)

Kul att se att mina läsare har ökat sen vi släppte vår stora nyhet:) Och tack för alla era kommentarer, de gör mig väldigt glad:)

Kramar och gonatt! 

Plugg och sorg

Nu har jag äntligen kommit igång ordentligt med mitt pluggande! Har tenta på kursen "Laboratorie Medicin I" på fredag. Är som vanligt svårstartad i början men nu känns det faktist ganska bra:)

Däremot fick jag idag reda på att en tjej som jag lärt känna på familjeliv inte längre har någon bebis i sin mage:( Den dog dagen de gick in i vecka 9... Vi har följts åt sen vi båda plussade samma dag och det var kul att maila med någon där man kunde jämföra symtom med mera. Blev riktigt ledsen för deras skull och tror det känns värre just för att man själv har ett litet skört liv i magen. Tydligen mådde hon helt okey nu och det kändes bra att hon ändå lät positiv och skulle ta nya tag:)

Kramar

Idag går vi in i vecka 12!

Efter den här veckan är den mest kritiska perioden för missfall över. Ska bli skönt om en vecka med andra ord...


Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Hoppas ni har en bra söndag:)

Vårat första BM-besök!

Igår var vi då på inskrivning. Vi har fått en jätte bra BM som vi trivs med redan:)

Den 20:e februari ska vi dit igen och få lyssna på hjärtljuden! Blir spännande!
Och den 5:e mars ska vi till sjukhuset och få gå på vårat ultraljud!! Oj va jag längtar! Kan inte bara veckorna gå lite fortare:)

Tack för alla fina gratulationer också, blir så glad över att läsa allt fint ni skriver:)

På kvällen kollade vi film med finaste Jenny här. Mycket att prata om och ta igen efter ledigheten och mysigt var det:)

Annars mår jag bara bra. Tröttheten efter London-resan tror jag slog till idag. Vi tvättade hela jul/nyårs tvätten och sen var jag trött! Robert ska snart ut och svänga sina lurviga men jag ser faktist fram emot en lugn hemmakväll framför Körslaget, som jag har missat 2 avsnitt av p.g.a. resan.

Kramar och ta hand om er:)

Bakgrund och PLUSSET!

Här kommer mitt första inlägg som jag skrev i den hemliga bebisbloggen jag har haft (http://twobecomesthree.blogg.se). Där kan ni föresten läsa mycket mer, från vecka 4 till vecka 11 som vi är i nu.

I februari bestämde vi oss, jag och Robert, att vi till hösten inte skulle skaffa nya p-piller när de gamla tog slut. Vi har både länge längtat efter barn och när man känner att allt är rätt, varför vänta?

Så kom då äntligen dagen när jag tog mitt sista piller! Efter 8 års oavbrutet ätande trodde jag det skulle ta tid innan ens min ägglossning skulle komma igång ordentligt och bli regelbunden. Man har ju hört att upp till ett år är helt normalt...

Räknade ut att om allt kom igång som det skulle på en gång skulle min ägglossning infinna sig 9 nov. 9-10-11 november kändes det allmän konstigt och uppsvullet i magen. Hade lite molandevärk och väldigt ont i bröstvårtorna under veckan, men när helgen kom var allt som bortblåst.

Min beräknade mens skulle komma söndagen den 23 november. Så på fredagen den 21 nov köpte jag två tester. Vi resonerade som så att vi skulle testa på lördagsmorgonen bara för skojs skull. "Så vet vi hur man gör den månaden det blir aktuellt".

lördagen den 22 nov tyckte jag det kändes onödigt att slösa ett test när jag egentligen inte hade några symtom alls. Aja, vi gick upp och såg det som en provomgång för framtiden. Döm om vår förvåning! Om vart annat trodde vi att vi såg ett plus! Neeej...eller? Jo! Eller neeej... Men jo, efter några minuter såg man ett plus, svagt, men ändå plus!!

Alldeles skakig fotade jag med min kamera för att senare kunna kolla igen.

Därefter gick vi, fortfarande skakiga men jätte lyckliga och totalt överraskade och handlade lite extra god frukost och spenderade sedan hela lördagen i soffan.

När vi vaknade på söndagen kändes allt overkligt. Därför gjorde vi självklart ytterliggare ett test för att verkligen vara säkra på att det förra inte visat fel.

Detta blev positivt direkt och dessutom mycket starkare!


BIM-dagen

Imorgon har vi inskrivning hos barnmorskan. Blir nog en hel del bebisbloggande nu framöver men även annat så klart:)

2008-års resumeé!

Här kommer min sammanfattning av föregående år! En del vet ni redan, men det finns nog en överraskning också;)

Vi hade turen att få tillbringa hela den underbara sommaren i Västerås, och nästan all ledig tid ute i sommarstugan:)




Blev också en sväng upp till härliga norrland och Kiruna!


Insparksittning när vi väl kom tillbaka till Umeå efter sommaren:) Tema: Sällskapsresan.


En av många härliga fikakvällar med Jenny:)


Många Singstar-kvällar med goda vänner:)


Och en hel del promenader runt Nydalasjön!


Året avslutades som ni nog vet i London:


Men det största som hände under 2008 har jag hållit hemligt för er ett tag... och det är det här:


Kramar!

Bilder som blev över:)

Här kommer lite roliga bilder som inte kommit med i något tidigare inlägg:


Grönt julte som jag fick av Jenny innan julledigheten:) Som för övrigt var JÄTTE gott! Tack vännen!


När vi kan försöker vi välja miljövänligt:) Men i fortsättningen vet jag inte riktigt.... på hemvägen igår blev jag så åksjuk på tåget att jag på slutet t.o.m spydde inne på toan:( Efter att ha mått dåligt i 2,5 timme. Mindre roligt vill jag lova...


Ring ring...

  
Pusskalas;)


Rolig skylt på Stansted i London vars vi flög ifrån:)


Mamma och Robert i snöiga Sverige. När vi landade på söndagskvällen var det -17 grader kallt i Västerås, burr!!

Nu får det allt räcka för idag. Nån dag framöver kommer förhoppningsvis en 2008-års resumée.
Kramar!

Lördag och sista dagen i London!

Idag gick vi på deras Naturhistoriska museeum samt ett teknikmuseeum. Men att kolla på så mycket och gå på så många museer under en och samma vecka känns. Vi orkade inte riktigt med allt men det vi såg var iallfall intressant. På vägen dit gick vi genom Hyde Park. En sväng förbi Harrods hann vi också med på slutet men vi kollade bara in affären utifrån.


Natural history museeum.

Fredag och Madame Tussaud´s och den BÄSTA souverniern!

Samuel L Jackson hade också tagit sig dit dagen till ära:)


Lika så Robin Williams:


Drottning Wictoria. Som var en av de mest levande dockorna! Såg precis ut som en gammal tant som stod bredvid, läskigt!
 

På Madame Tussaud´s köpte vi den bästa souverniren till oss själva. En glaskub med en bild på oss i, i 3D! Vad tycks?


Fortsättning följer:)

Torsdag och nytt år!

Det nya året firades med en sväng till Towern of London och allmänt strosande.


   

Temsen var bra skitig och detta var ett av fynden man kunde göra dagen efter nyårsafton:


Fortsättning följer:)

Onsdag och Nyårsafton!

Idag tog vi "ledigt" och var bara hemma hos våra bekanta som vi bodde hos. Skönt med en dag att få vila fötterna på. Men till kvällen tog vi oss ändå in till London för att fira med de andra ca 500 000 människorna som hade tagit sig dit.

Vi stod nere vid Horse Gardet med perfekt utsikt mot London Eye. Att tänka på att ta sig ner til Temsen och Big Ben var ganska lönlöst då det flesta hade tänkt samma tanke... Men vi stod bra där vi stod.

  
London Eye med en massa fina färger innan fyrverkerierna drar igång.

  
Svårt att fånga ett sånt här tillfälle på bild, men fyrverkerierna utgick iallafall från London Eye och hade olika teman.

Att sen trängas med en halv miljon andra människor i tunnelbanan var en upplevelse i sig men allt gick bara bra och hem kom vi till slut.

Fortsättning följer:)

Tisdag och Imperial War museeum som gäller:)

Museeum kanske inte låter så kul, speciellt inte krigsmuseeum... Men måste säga att det här faktist var ett av det mest intressanta jag gjort på länge! Vi var där närmare 5 timmar och då gick vi i och för sig igenom allt men att stå och läsa i varje monter är inte att tala om. Är man krigsintresserad är det ett perfekt ställe att vara på och som man skulle behöva minst 2 hela dar på. Dessutom var det gratis!:)





  

Inne i en skyttegrav från Första Världskriget.

 

Efter museet gick på veckans enda restaurangbesök. Fortsättning följer:)


Måndag och dax för London Eye!

Idag åkte vi in till London för uppdraget att åka London Eye! Som för övrigt går 145 meter över vattenytan! Lite svindel fick man kan jag lova.

Först en sväng förbi Picadilly Circus.




Horse Gardet


 

London Eye! Upp dit ska vi!


Snart är vi högst upp!


Jag och Big Ben i bakgrunden:)


Fortsättning följer:)

Söndag i London!

Nu kommer äntligen min uppdatering från London med bilder:)

På söndagen tog vi tunnelbanan in till London och gick dit våra ben bar oss.


Robert framför vår "hem"station.


Vi åkte dubbeldäckare och kollade in andra dubbeldäckare:)


Vi hade tur med vädret och Trafalgar Square visade sig från sin bästa sida.



Utanför Buckingham Palace. Drottningen var hemma eftersom flaggan var hissad.


Söta ekorrar fanns i parkerna. Den här tog till och med upp en nöt, följde efter oss och satte sig sen och posade:) En riktig liten lustigkurre det där:)


Big Ben


Och London Eye!


Fortsättning följer:)

Hemma i Sverige igen!

Igår kväll kom vi gå hem från London igen! Har en dag hemma hos mamma i Västerås innan vi åker upp till Umeå imorgon. Tyvärr tror jag att ni får vänta på bilder tills imorgon då mamma har Västerås segaste dagtor och det är det projekt att bara uppdatera bloggen med text... Så håll ut:)

I veckan kommer förhoppningsvis en 2008-års summering också eftersom det inte blev någon tidigare, så ni har lite att se framemot:)

På återseende!

RSS 2.0