Dikten

Den här dikten skrev jag våren 2000, bara någon månad efter det att min pappa gick bort. Sedan satt vi in den i lokaltidningen på årsdagen. Dikten skulle egentligen ha varit med igår, men mamma fick åka till biblioteket i Västerås och leta i arkivet efter den idag, eftersom vi inte hittade den hemma. Tack för hjälpen mamma:) 

Livet kan inte stanna opp, även om det inte alltid är på topp. Dagen kan vara grå och trist när du någonting mist. Någon du älskat i många år, på en sekund bara går. Men hur skulle det se ut, om livet bara tog slut. Sorgen sätter djupa spår, men tiden läker alla sår när dagar, månader och år går.


På återseende! Och trevlig fredag alla läsare:)


Idag för 8 år sedan...

Den 27 mars 2000 gick min pappa bort. Känns som en evighet sen men samtidigt som om det var igår. Det har varit jobbigt och är det fortfarande då och då. Våren är alltid en lite kämpigare tid för mig och kommer nog så vara... Numera tycker jag inte att det är jobbigt att prata om min pappa längre utan tycker snarare att det är ett bra sätt att minnas honom som han var!:)

Tycker verkligen om den här bilden på mig och pappa när jag var liten. Vi tog den i en sån där fotoautomat som fanns lite här och var förr, och sedan lät jag förstora upp just denna bild. Den är så fin för vi ser så glada ut:)

273684-145
                                                                     ♥ Jag och pappa Rolf ♥

Uppdrag granskning och Beach 08!

Robert och jag har börjat träna! Inte illa! Men inte för beach 08 kanske, utan bara för att komma igång och bli lite mer tränade. Det skadar ju aldrig;) Vi har skrivit ett program med övningar som vi utför på golvet här hemma så som armhävningar, situps, knäböj, rygglyft med mera. Tar ca 40 minuter vilket är ganska lagom. Vi kommer köra det varannan dag, men även varva med promenader vid fint väder. Stora förhoppningar har vi iaf:) Och redan har vi kommit igång ganska bra, körde vårat andra pass idag, och nu efteråt känns det riktigt riktigt bra!

Nog om det.

Såg ni Uppdrag granskning idag? Handlade om hur utvecklingsstörda har fått utstå "kontrolltagning" när de inte gjort som personalen på boendet har sagt till dem. Man tror inte att det är sant i dagens Sverige 2008! Rena bestraffningar för att små, svaga utvecklingsstörda ungdomar hellre ville lyssna på musik än kolla på tv och därmed blev bestraffade! Och då kan nämnas att aga från föräldrar förbjöds i Sverige 1966. Och att skolagan förbjöds 1958...


Våffelbjudning!

Ikväll på våffeldagen har Robert och jag haft våffelbjudning här! Jenny och Stefan kom hit vid sextiden och sedan åts det våfflor så magen blev rund! Med tillbehör så som glass, grädde och sylt så klart! Mycket gott och väldans trevligt att umgås med sina vänner mitt i veckan så här! Fram för fler umgås-med-sina-vänner-mitt-i-veckan-kvällar!
Nu är det tack och gonatt för idag!
På återseende!
Kreativiteten flödar!

Den här veckan har verkligen flygit förbi! Roberts föräldrar och lillebrorsa kom hit i söndags och sedan sprang dagarna iväg. Vi har gjort en massa, ätit desto mer, och umgåtts allihopa. Idag åkte de hem igen så ikväll blev det en slappa-framför-tvn-kväll ensamma. Vi har också pysslat lite grann, Robert har suttit och tecknat, Malin har målat på sin tavla och så har vi lyssnat mycket på musik, sjungit, spelat gitarr och till och med dansat foxtrot! :D Blev självklart inspirerade av veckans höjdpunkt, Så ska det låta! Så så mycket slappande blev det visst inte;)

Något smakprov på dansen får ni inte, men dock på Roberts verk:)

273684-142

273684-143
Roberts försök att rita Malin som en ninja;)

På återseende! Malin & Robert


Kvinnans bästa vän - M-koppen!

Tänkte här på min blogg slå ett slag för en fantastisk uppfinning, nämligen m-koppen eller mens-koppen som den också heter.

Köpte min för cirka ett år sedan och blev jätte nöjd direkt! Jag märker knapp av att jag har mens, slipper skaviga och varma bindor eller tamponger, och dessutom bidrar man inte till sopberget som alla engångsmensskydd gör. Den är dessutom ekonomisk eftersom den kan återanvändas i flera år!

Det är som en liten silikonkopp som man för in nästa som en tampong. Där sitter den och samlar upp vätskan som man sen lätt tömmer. Har dessutom aldrig känt mig säkrare än jag gör med koppen, den har iallafall aldrig läckt för mig, vilken andra skydd har tendens till att göra ibland...

På hemsidan där man kan beställa den finns mer att läsa, gör gärna det! Sen kan jag nästan garantera att ni också kommer att beställa en! www.m-kopp.se

Tipsa gärna andra tjejer om sidan, även om du själv inte hunnit köpa din än eller om detta inte vad nåt för dig. 

På återseende!

Jag fick det!

Jobbet alltså!
Minns ni att jag skrev om att jag hade varit på arbetsintervju på Strömsholmsdjursjukhus helgen när jag var hemma i Västerås? Idag ringde de och berättade att jag fick sommarvikariatet på deras laboratorie! Åh, va spännande och kul det ska bli! Längtar som bara den! I slutet på veckan skulle den ansvariga ringa och prata lite närmare, tider med mera.

Men först ser jag fram emot praktiken i mikrobiologi och histopatologi som börjar den sista mars. Börjar lika nåt nu! :)

På återseende!

Umeå - konstnärernas stad!

I eftermiddags tog jag och Robert en långpromenad ner på stan och tillbaka på drygt 2 timmar. Under den tiden fick vi se konstverk från både naturen och människorna runtomkring oss. Så nu är det bevisat, Umeå ÄR konstnärernas stad, helt klart! Eller så är folket här ett väldigt kreativtfolk:)

För övrigt så är våren på väg. Börjar porla i bäckarna utefter älven. Men några tussilago har vi inte sett, men det finns redan hemma hos mamma i Västerås:)

273684-136
Snögubbe mellan Pedagoggränd och Fysikgränd.

273684-137
Huset mittemot läkarvillan. Den längsta istappen var
minst en meter.

273684-139
Linslus:)

273684-141
Robert:)

273684-140
Våren är påväg här också!

På återseende! /Malin och Robert


Umeå - konstnärernas stad?

På vägen hem från skolan igår gick jag förbi detta konstverk! Såg ut som någon som tröttnat på sitt pepparkakshus och ställt ut det för beskådan och glädje för oss andra! Men tyvärr finns det alltid människor som inte kan låta bli andras saker och måste förstöra dem... så idag var det bara en smulhög kvar... men det gladde förhoppningsvis fåglar och andra smådjur nu när det är svårt att hitta mat under den tjocka snön.

273684-134

273684-135

På återseende!


Helgen i Västerås!

Imorse åkte jag tillbaka till Umeå och min väntande sambo här hemma. Har haft en underbar helg hemma och har hunnit göra en hel massa under fredagen, lördagen och söndagen. Bland annat åkte mamma och jag till Mellösa och hälsade på min pappas faster och farbror. Båda 89 år men pigga! På vägen dit såg vi det fina slottet som jag tyvärr inte vet vad det heter... I Västerås var vädret dessutom som vår, helt underbart, men kanske lite tidigt. Hos pappas faster och farbror hade till och med vintergäcken slagit ut! (den gula lilla blomman)

På vägen ner till Mellösa svängde vi av till Vingåker. Där finns en STOR outlet butik där jag gjorde kapet, min fina kappa plus halsduken! Det är en Tiger of Sweden men priset var MYCKET under ordenariepris annars hade det varit helt otänkbart att köpa den, men jag är mer än nöjd:)

Två svängar till IKEA hann vi också med, där ett dubbeltäcke har införskaffats efter att jag har önskat mig ett sådant i flera år! Ikväll blir det invigning:)

I fredags var jag dessutom på arbetsintervju på Strömsholmsdjursjukhus, så nu sitter jag spänt och väntar på ett samtal som förhoppningsvis säger att jag får jobba där i sommar! Som sommarvikarierande biomedicinsk analytiker på labbet! Stort!

273684-133
Sååå nöjd!

273684-132
Robert tyckte Scooby såg ut som någon med palistinasjal:P
Själv ser han ut att lipa åt fotografen, jag förstår inte alls varför:)

273684-131
Gröna ängar, redan!

273684-122
Det jätte fina slottet!

273684-123
Vintergäck

På återseende!

RSS 2.0