Hemma igen

Nu har vi kommit hem (och faktiskt varit hemma ett bra tag) från läkaren. Han kollade näsa, öron och hals på Walter och trumhinnorna visade tecken på förkylning. Walter tyckte det var läskigt och grät under tiden men sen gick det över fort.
Läkaren ordnade två prover, ett hals prov (negativt) och en snabbsänka och den visade på höjda värden så det blev faktiskt antibiotika. Förhoppningsvis blir han ordentligt frisk nu och kanske även jag på köpet, för läkaren trodde nog att det kunde vara så att bakterierna hoppar fram och tillbaka mellan oss. Under provtagningen var han JÄTTE duktig! Halsprovet tyckte han var lite obehagligt, men vem tycker inte det är obehagligt att få en pinne i halsen? Vi trodde han skulle bli ledsen när hon stack honom i fingret, men inte ett knyst så han! Däremot började han nästan gråta när han fick på plåstret, sötnosen:)

Jourläkaren

Idag ringde vi sjukvårdsupplysningen, bara för att höra oss lite för... Det slutade med en jourtid till läkaren ikväll kl 17.45!
Walter hade ju som ni vet först 3 dagars feber med feber runt 40 grader. När han ser hade hämtat sig och varit feberfri 3-4 dagar blev han förkyld. Snorig och febrig. Detta fick ju även jag och Robert. Efter att han blev bra gick det 4-5 dagar och han fick sen börja dagis i måndags. På eftermiddagen kändes han het och hade 39 grader igen. Men kommande dagar var han sval så därför gick han även på dagis tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Men också igår kväll (fredag) hade han 39 graders feber igen. Kände att det inte kändes helt rätt att febern återkommer och funderar på om han kan ha någon infektion av något slag, kanske urinvägsinfektion? Så därför ville vi rådfråga för att vara på den säkra sidan. Och nu har vi alltså fått en tid. Inget verkar just nu särskilt akut, men det känns skönt att det kollas upp. Det var Robert som ringde och sköterskan var visst väldigt trevlig och förstående, det känns tryggt:) Idag ligger febern på 38,3 alldeles nyss men annars är lillkillen pigg.

Läget

Har förstått att det inte gått att kommentera på mina senaste inlägg...mysko.

Så här är iallafall läget med oss:

Jag och Robert jobbade förra fredagen vilket kändes kul. Det var bara det att jag under förra helgen fick sprängande huvudvärk och en täppa som verkligen satt fast! På måndagen blev det till att sjukanmäla sig igen, ringa läkaren och så fick jag nässpray utskrivet för bihåleinflammation. Så nu har jag klarat av min allra första sjukskrivning (är man sjuk mer än 5 dagar måste man ha ett intyg på det). Jag har i princip sovit hela veckan, druckit mycket och tagit min nässpray. Under onsdagen började det lossna och under torsdag och fredag har jag snytit ut något som ser riktigt sjukt ut, inte konstigt jag har mått dåligt, haft feber, världens tryck i ansiktet och sprängande huvudvärk! Nu vet jag varför färgen snorgrönt heter just snorgrönt!
Mamma har tagit inskolningen av Walter på dagis (vilket hon i och för sig ändå fått göra om jag och Robert varit på jobbet) och det har gått jätte bra! Idag och igår var jag faktiskt och hämtade honom halv två, men så var det också det ända jag gjorde på hela dagen. Åh, så mysigt det var att hämta en så glad liten krabat! Han verkar verkligen trivas:)
Tråkigast är bara det att missa de första 2 veckorna på nya jobbet. Men vad ska man göra? Nu har det verkligen börjat lossna så pass att jag känner att jag kommer kunna gå på måndag i alla fall:)

Robert och Walter är friska och ligger just nu och myser på soffan:) Snart dax för lite fredagsmys och i helgen blir det lugna puckar här, jag måste vila och verkligen bli hundra, de enda planerna vi har är att rösta på söndag! Det glömmer ni väl inte bort?

Uppdatering

Jobbet förra veckan gick toppen! Känns som ett riktigt bra ställe och jag börjar redan komma in i det och trivas:) Däremot har det varit ganska jobbigt att vara ifrån Walter samt att pendla morgon och kväll men man kommer in i det också.
Däremot började Walter sjukna om under torsdagen. Han började få feber igen, hosta, snora osv. Som ett brev på posten började också jag bli febrig på jobbet i fredags och i lördags vaknar jag upp genomförkyld!! HELA helgen har gått åt till att stanna inne och försöka kurera oss! Skittrist med andra ord, eftersom helgen före också tillbringades hemma i soffan när Walter hade tredagars feber.
Trodde jag skulle hinna bli frisk för jobbet idag men så blev inte fallet. Huvudvärken, snorigheten och febern vill inte ge sig... Lagom kul att ringa och sjukanmäla sig fjärde dagen på nya jobbet...Not. Och vem tror ni kom hem från jobbet halv tre idag? Jo, Robert. Sjuk även han.
Aja, är väl höstförkylningarna som börjar nu... Bara och knapra lite extra vitlök verkar det som... Nu ska jag gå och fortsätta ha tråkigt i soffan.

RSS 2.0