Studiebesök på förlossningen

Idag var sista föräldrar träffen vilket var ett studiebesök på förlossningen här i Umeå! I Västerås, där vi förhoppningsvis kommer föda, har de slutat med studiebesök, så det kändes kul och bra att vi hann med att se förlossningen här iallafall. Ser nog ganska lika ut i de flesta städer. Det mest spännande var ju ändå att få prova lustgasen! Man kan säga att det kändes som att bli full! Ganska precis. Och har man inte druckit en droppe alkohol på över 7 månader så måste jag erkänna att det var rätt kul!:) För er som undrar hur det kändes så kändes det ungefär så här:
Först hände ingenting, men efter 10-15 sekunder tog jag bort masken när jag började känna mig lite yr. Och då slog det till som värsta fyllan! Man domnade som bort lite i ansiktet, synen blev lite av tunnelseende, man hörde lite dovare, jag blev ganska snurrig och yr, och jag började skratta!:) Efter ca 20 sekunder var det dock slut på det roliga. Vet inte hur det funkar på smärta, men kan tänka mig att det är riktigt bra.

Så även om det inte var något avancerat studiebesök så kändes det ändå bra att ha sett förlossningen, fått prova på lustgasen och fått lite mer "på benen" så att säga. Ska nog gå bra det där, i slutet av sommaren!:)

Nu är det tack för idag och gonatt! Kram

Kommentarer
Malin Ljunggren-McNulty skrev:

Här i USA får man sällan lustgas. Man kan få epidural eller demorol. Jag fick epidural båda gångerna och det var fantastiskt. Problemet med demorol enligt min läkare är att det är inte så att man inte känner, utan snarare att man inte bryr sig för man blir "hög". Jag blev även igångsatt båda gångerna vilket jag vet inte är så vanligt i Sverige, speciellt om man inte gått över tiden med mycket. Ni får väl ta en liten sväng till nya sjukhuset när ni kommer dit också.

2009-05-15 @ 01:47:45
URL: http://malinljm.blogg.se/
Josse skrev:

Hihi vad roligt att få testa den. Jag har funderat mkt på om den är bra, måste kännas konstigt att bli "full" bara sådär :)

2009-05-15 @ 08:55:34
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se
Josse skrev:

Jo det ska bli skoj med bio, det var ett par veckor sen sist nu. Annars brukar vi vara rätt flitiga bio besökare :)Haha ja man får väl testa, endel säger ju att det var jättebra med lustgas medans andra bara börjar må dåligt av den. Kram

2009-05-15 @ 14:21:53
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se
Mindy skrev:

Godmorgon gumman..Det är lita bättre med mig denna lördag..Skönt att det går mot rätt riktning.Ha en skön lördag.kram

2009-05-16 @ 10:30:27
URL: http://blondis81.blogg.se/
Mindy skrev:

Ha en skön lördag gumman.kram kram

2009-05-16 @ 16:37:08
URL: http://blondis81.blogg.se/
Therese skrev:

vad kul med studiebesök=) det fickinte vi här nrer..lite synd faktiskt.. men avr ändå itne därju så..

2009-05-16 @ 19:48:11
URL: http://www.kanintelevautan.blogspot.com
teddy skrev:

Hihih vad skoj att få en beskrivning på lustgasen. Jag själv har aldrig provat den men kan tänka mig att det blir en bästa vän under förlossningen.

Önskar dig en fin start på den nya veckan.

krams kram

2009-05-18 @ 15:29:54
URL: http://caitlin.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0