Gravidkrämpa och förlossningsdröm!

I tisdags var Robert med mig till arbetsterapeuten. När vi flyttstädade i Umeå började mina fingrar domna bort, speciellt under natten och morgontimmarna när jag sov. Tummarna, pek-lång och halva ringfingrarna domnade som bort och det blev "myror" i dem. Veckan efter, vid första besöket hos nya BM här, nämnde jag det. Hon bokade direkt en tid till arbetsterapeuten eftersom den kvinnan snart skulle på semester och BM sa att det kan komma att bli värre de kommande veckorna. Jag tyckte det kändes lite onödigt, så farligt var det ju inte, överlever ju liksom:) Men jag är glad att vi gick dit! Blev värre sista veckan. Besöket kostade 100 kr och så fick jag låna dessa två skenor:Det jag har kallas Karpaltunnelsyndrom. Det är vanligt hos gravida och beror på att en nerv kommer i kläm när händerna svullnar. Jag ska ha skenorna när jag sover för att nerverna i handleden inte ska komma i kläm. Håller handlederna raka hela natten. Två nätter har jag haft dem nu och det funkar verkligen! Sååå skönt att slippa vakna av dessa domningar. Vakna på nätterna gör man ändå som gravid så nu får jag faktist sova mer:)

I natt drömde jag min första förlossningsdröm! Fick helt plötsligt en jätte värk, samtidigt som det låg en massa folk i samma rum (killar också?). Obehagligt. Då kom barnmorskorna in med bebisen som hängde på en ställning med navelsträngen fäst vid mig. Den var såå söt och jag bara grät och ville ha den hos mig! Men det fick jag inte! Knepigt, sen vaknade jag.

Kommentarer
ღ Marlene skrev:

Vi också! ;) Hehe..

Tycker det är roligare ifall man vet för då kan man göra det mer "pojkigt" eller "flickigt" :)

2009-06-18 @ 15:00:29
URL: http://ihuvudetpamarlene.blogg.se/
Haedil skrev:

Snygg blogg du har :)

2009-06-18 @ 15:21:09
URL: http://crazyhumor.blogg.se/
Haedil skrev:

Vsg :)

2009-06-18 @ 15:42:58
URL: http://crazyhumor.blogg.se/
Johanna skrev:

Med det var ju det jag och Eva-Mari sa när vi var och åt på Costas, att du har karpaltunnelsyndrom :) Vi diagnostiserar ju sådana på neurofys. Kram!

2009-06-18 @ 17:00:53
URL: http://hannisey.blogg.se/
Josse skrev:

Vad bra att du fått hjälp, hoppas det känns bättre nu!

2009-06-18 @ 20:35:18
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se
Anna skrev:

Vad skönt att slippa domningarna! Just nu har jag blivit förkyld, men annars mår jag bra. :) Känns verkligen skönt. Nu är det bara frågon om bebisen kommer att komma tidigare eller om man ska behöva vänta ihjäl sig och gå över två veckor. :)

2009-06-21 @ 20:07:39
URL: http://annastickar.blogspot.com
Cintya skrev:

Det där är jätte vanligt att få under en graviditet,kan bero mkt på alla hormoner. Jag har också en sån skena hemma men konstigt nog så hade jag det flera månader innan graviditeten och första månaden jag blev gravid men det är inga problem alls nu. Mina händer domnar kanske någon gång nu men väldigt sällan och visst kan jag känna mig svullen och att det gör lite ont ibland men det är inte så farligt. Ta nu väl hand om dig =) kram

2009-06-22 @ 10:49:14
URL: http://becomingmother.blogg.se/
Nettan skrev:

Vad glad att det hjälpte, jag fick karpaltunnelsydrom sov inget knappt sista 6 veckorna. Dom ville sätta i gång mig så mycket vätska hade jag i kroppen ler men jag vägrade jag ville föda vanligt och få känna hemma att det var pågång. Men gud vad ont det gjkorde i händerna på nätterna jag sprang ut å stoppa dom i snön, vaknade å skrek på nätterna,,, men nu hr jag världens sötaste tös

2009-07-03 @ 10:36:00
URL: http://mrsnatten.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0