Vi överlevde festen:)

Robert och jag startade festen hemma med god middag, entricoté, kroketter och berneisesås samt en flaska vin:) Sedan blev det en del Singstar innan taxi mamma hämtade oss och körde oss till festen. Vi hade super kul hela kvällen och natten och åkte inte hem förns halv tre. Då kom mamma och Walter och hämtade oss, vi köpte nattmat och sedan hem! Det ända jobbiga var det där med handmjölkningen...men det funkade och var helt klart värt det!:)

Walter och mormor hade också haft det jätte bra! Det enda problematiska var att han inte ville ta flaskan! Trodde det skulle gå bra eftersom det hade funkat bra en gång tidigare, men när han blev tillräkligt hungrig gick det till slut ändå. Blir nog lättare sen när han äter mer riktig mat, då kan han till och med sova över:)

Igår var det skyltsöndag. Jag var så pass pigg att mamma, Walter och jag åkte ner en sväng. Vi kollade första advent fyrverkerierna över stan, innan vi tog en tur till IKEA som har firat 25 år under fyra dagar. Där köpte mamma ytterliggare 2 orkideér till oss! Vi fick en dagen innan också:) Så nu står 3 underbart vackra orkidéer i våra fönster:) Tack mamma!

Har börjat julpynta lite smått och nu ska vi sätta oss och plocka in alla kort i album! Skoj! Hoppas ni alla andra haft en bra helg!

En av orkideérna:) Plus två av blommorna vi fick i present av vänner när Walter hade kommit, de har hållit sig bra! Och så självklart vår fina stjärna! Prinsen syns också i bild:)

Och här en närbild på sötungen!:) Så fort han ser kameran ler han! Han är redan en liten linslus;)


Fest ikväll!

Japp, så är det! Ikväll ska jag festa för första gången på över ett år!! Känns nästan lite läskigt!:) Haha, som om jag har glömt bort hur man gör:P
Igår när vi var på Bolaget tyckte Robert att jag betedde mig som nån som just fyllt 20 år och fått handla där för första gången! Haha!

Walter kommer vara hos sin mormor hela kvällen så vi vet ju att han kommer ha det bra:) Trots det kommer det nog bli lite jobbigt att vara ifrån honom... har ju tidigare bara varit ifrån honom ett par timmar som längst. Kommer ju helt klart bli jobbigast för mammaMalin, han kommer nog bara tyckta det är roligt att vara med mormor hela kvällen! Aja, ska försöka att inte tänka så mycket på det utan verkligen slappna av och bara ha roligt!
Han kommer få mat i form av ersättning, det har han fått en gång tidigare och det gick ju bra. Jag däremot lär ju få handmjölka några gånger:)

Trevlig helg alla! Nu ska jag fortsätta lyssna på gamla 90-tals partylåtar och vara lite nostalgisk:)

2 feberfria dagar!

Jepp, nu är vi friska igen! Igår och idag har vi båda varit feberfria, hurra!

Igår var jag tvungen att ta mig till banken samt försäkringskassan. Trots det fick jag ingen feber även om jag kände mig ganska slut efteråt, inte så konstigt kanske. Mamma och jag hittade bl.a en jätte söt skallra till Walter så den fick han i för tidig julklapp av mormor sin. Tror inte han förstår det där med julklappar i år i alla fall:) Känns extra bra att den säljs till förmån för barnhemsbarn och handikappade i Ryssland:)


Koncentration...


Randigt ska det va!:)

Idag var Robert, jag, mamma och Walter dels till banken och öppnade ett sparkonto till lillen, sen till NetonNets nyöppnade butik här i V-ås och därefter storhandlade vi på Maxi. Trötta men hyfsat pigga kom vi hem och Robert gjorde hamburgare med pommes medans jag matade Walter. Sen har det mest blivit mys i tv-soffan.

Trevlig helg på er alla!

Pissfeber...

Tack för era krya-på-er-hälsningar:)

Igår hade ingen av oss någon feber att tala om. 37,3 efter att ha varit uppe i princip hela dan är ju ingenting. Men imorse vaknade jag med 37,5 igen...svetten bara rinner så fort jag rör mig och ingen ork alls har jag. Men men, hoppas på att det försvinner lika fort som det kom! Hoppas alla ni andra är piggare:)

Jag slapp inte...

Robert är lika snorig, hostig och nysig idag som igår. Jag hade ont i kroppen och tog därför febern... sist jag kollade låg den på 38,5... Robert tog också febern då och han har lika mycket. Skit att båda ska bli sjuka samtidigt! Mamma kom förbi med lite beställningar på dan, så som bröd mm, så vi slipper svälta iaf. Inte för att man är hungrig, men ändå... Nu ska jag vila vidare. Höres!

För ett år sedan...

Idag för ett år sen fick vi veta att Walter hade flyttat in i min mage! Då visste vi ju inte att det var just Walter som var där, bara det att vi förhoppningsvis skulle få bli föräldrar cirka 9 månader senare! Tänk vilket mirakel livet är!!

Idag åkte mamma, jag och Walter till min pappas gamla faster Agnes. Hon fyller 91 i januari, men är piggare än många ungdomar! Hon ser nästan ingenting, men hon bakar, tvättar, städar, lagar all mat själv och kokar äppelmos! Hon lekte mer med Walter än vad jag och Robert ibland orkar göra:) Tyvärr kunde inte Robert följa med då han kände sig lite krasslig i morse och inte ville riskera att smitta ner nån. Och när vi kom hem var han sämre:( Nu har han en hel hög med snorpapper framför sig, näsdroppar och nyser stup i kvarten. Mina sjuklingar! Hoppas jag slipper...

Måste bara berätta vad jag lagade för gott igår! Älgfärsbiffar med fetaost, potatismos, champinjon/rödlök/palsternacks-pytt, kokta morötter, gräddsås och lingonsylt! Till efterrätt gjorde jag hemmagjord chokladmousse! Riktigt gott kan jag lova!

Nu ska vi kika klart på filmen! Hoppas ni får en fin start på nya veckan imorgon!

Babymassage, föräldrarträff och promenad!

Det är så mycket som händer just nu! På ett bra sätt! Så jag uppdaterar lite i efterhand:)

Förra veckan var vi på den sista babymassagen på Öppna förskolan. Om ni har chansen att gå på babymassage med eran bebis så ta den! Det har verkligen var jätte mysigt, bra för integreringen med bebisen samt kul att träffa andra mammor och pappor med sina små:)


Walter ger massagen tummen upp!

I onsdags var vi på den andra föräldrarträffen. Då fick vi lära oss göra puréer själva, men Walter var ännu lite för liten för att provsmaka, men snart så! Ska bli kul och spännande att ge honom riktig mat! 
Efter föräldrarträffen mätte och vägde vi honom på BVC innan vi gick hem. Han var fortfarande lika lång, 64 cm men nu vägde han 8430 gram. Han är alltså säkert över 8,5 kilo idag! Stora killen!:)



I fredags tog jag och Veronika, mamma till Isabella, en promenad på 1,5 timme i rask takt. Jätte skönt att vara ute och gå och trevligt med en ny bekantskap! Vi hade så trevligt och så mycket att prata om så när vi kom till min port följde vi med en bit till innan vi vände och gick hem. Hoppas vi hinner med fler promenader innan snön kommer. Walter och Isabella fattade tycke för varandra redan på massagen men i fredags sov de båda två och visste nog inte ens om varandra:)

Walter var föresten med i tidningen idag igen! Den här gången i Västeråsaren. På sidan med nyfödda:) Någon som såg honom där?


Julmarknad!

Idag åkte jag, mamma och Walter till Skultuna och var på årets första julmarknad! Mysigt:) Vi köpte tunnbröd och salami och provsmakade en massa godsaker. Tog några lotter också, men hade inte turen på vår sida... Sen fikade vi i Skultunas fordonsförening! Trevligt, trevligt!:) Mamma hittade även en namnsdagspresent som jag fick i förskott! Ett par örhängen i glas:)


När vi kom hem till pappa igen:)


Örhängena:) Bilden gör dem inte riktigt rättvisa, men på ett ungefär:)

I torsdags skulle vi ha följt med Öppna förskolan till badhuset och badat med Walter för första gången, men tyvärr blev han lite förkyld under natten. Snorig, hostig och lite hängig, så badet fick vi skjuta på framtiden. Däremot tog vi oss ner på stan och åt lunch med min barndomsbästis Ann-Sofie! Hon bjöd mig på lunch:) Det kommer att återgäldas en dag när du själv är mammaledig, jag lovar!:) Tyvärr glömde jag kameran, men det var jätte trevligt o ses!

 
Walter i sin nya fina vagn:)


Trötta killen!

Han är helt underbar vår lilla kille! Och sååå trött idag! Han fick sova vidare i sängen när vi gick upp men när han efter en dryg timme vaknade bar jag upp honom. Nu har han somnat om i soffan, men snart måste jag väcka honom för om en timme ska vi på den andra föräldragruppträffen och lära oss göra puréer:)





Trevlig onsdag!


Slut-nappat!

Kom på att jag har glömt berätta att Walter har slutat med napp! Han hade ju ett jätte stort sugbehov i början och började med napp redan andra natten på BB. Men när han nästan var 3 månader (veckan innan ungefär) så slutade han använda napp! Så fort man stoppar in den i munnen spottar han ut den igen! I och för sig är det ju ganska skönt att slippa springa och stoppa in den när den ramlar ut, men samtidigt så tröstar inte så mycket annat än mammas tutte när han är kinkig. Dessutom tycker jag att barn som använder napp är så himla söta! Men vi har ju världens sötaste iallafall!:)


Hoppgungan

Svar till Anonym:
Tack:) Ja, visst går tiden fort!:) Hoppgungan köpte vi på Blocket, helt oanvänd, men jag tror märket är Mini me:)
Kram

Har ni sett min nya design föresten? Robert har varit snäll och fixat headern:)

Fredagen den 13:e.

Trisse
Juli 2003 - 13 november 2009 

Trisse var egenligen min katt. Jag och mitt ex skaffade honom sommaren 2003. Efter att vi sen gjorde slut kunde inte Trisse bo med mig i mitt studentrum (alldeles för litet för en katt) så då fick han flytta hem till min mamma i Västerås, där han också hade sällskap av mammas katt Molly och vovven Scooby. Tanken var ju att Trisse nångång skulle flytta tillbaka till mig, men eftersom jag hade turen att träffa Robert men som tyvärr är väldigt allergisk mot katter, fick Trisse bo kvar hos mamma.
Han var en riktig utekatt! Var ute i stugan från april till oktober. Och den här hösten när katterna flyttade in till stan, fick de gå ut även där eftersom mamma bor "på landet" och nedrebotten. Trisse var inte alls van med bilar och blev igår överkörd, alldeles nära hemmet. Han hade så klart halsband på sig så de som hittade honom på sin tomt ringde mamma på fm så hon kunde hämta honom.



Vi saknar honom redan! Han var ingen knäkatt som ville mysa, men han var ändå väldigt social, kom alltid fram när man kom hem, "pratade" och strök sig kring benen. Vår lille kisse...


Pulsen i fontanellen!

Igår när jag smörjde Walters skorv i hårbotten såg jag pulsen i fontanellen!! Hårbotten tickade upp och ner! Jätte läskigt såg det ut! Jag blev orolig att något var fel... Men tydligen är allt i sin ordning. Vi googlade och hittade ett seriöst svar från en expert så det känns bra nu.
Någon annan som var med om samma sak?

Dagens Walter

Nu har vi ätit av kladdkakan jag just bakat och den blev alldeles lagom kladdig:) Och julmust drack vi till! Robert är helt galen i julmust, och fast jag försökt stå emot till första advent, så gick det inte riktigt:) Gott var det!



Walterkillen sov föresten 7 timmar i natt igen! De nätterna är inte vanliga, men har förekommit lite oftare på senaste tiden! Mycket uppskattat, men vaknade av att mitt vänstra bröst var sprängfyllt!! Men gärna det för lite sömn:)


Vårt nyaste inköp!

Igår gick jag och Robert igenom alla bilder vi tagit från det att Walter kom till oss! Så nu ligger en beställning på runt 300 kort som förhoppningsvis kommer nästa vecka:)
Beställde även fler dreggelscarfar igår. Vi är så nöjda med de 2 vi beställde först, men det behövs fler, här går det åt minst en om dagen! Tyckte vi hittat ett bra pris på nätet (30 kr st) men idag på Babyproffsen såg vi att de hade samma scarfar för 29 kr st eller 2 för 50 kr. Så ett tips är att köpa dem där i så fall:)

 

Här kommer en bild på Walter i sin döskalletröja! Första gången han använde den! Men det dröjde bara några minuter innan det var dax att byta då lite mjölk visst kom upp igen:)

Som de flesta av er säkert redan vet vid det här lagat så är det ingen liten kille vi har haft turen att få:) I måndags vägde han redan 8145 gram och säkert lite mera idag alltså.
De gånger vi har turen att få låna min mammas bil (vilket är ganska ofta faktiskt) så har vi parkeringen ungefär 200 meter från huset. Och att bära honom i babyskyddet så långt går nästa inte längre. Ryggen är alldeles förstörd. Och det blir ju inte lättare precis. Dessutom är mammas bil ganska lite (inte anpassad för att rymma barnvagnar alltså), så därför går våran vanliga vagn inte in i den. Så idag åkte vi till Babyproffsen och köpte en resevagn (sulky) till Walter. Den går lätt som en plätt in i mammas bagage! Så nu kan vi gå till bilen utan problem och sen åka ner på ex.v stan, till IKEA eller andra aktiviteter. Förr bar vi honom i bärselen när vi skulle ut på turer, men det orkar vi ju inte heller längre stunder av förklarliga skäl.

Mormor betalade Walters resevagn och vi är henne evigt tacksam! Tack underbaraste mamma/mormor Eva!



Nu ska jag baka en kladdkaka till kvällens tv-tittande! Kramar från oss!

BVC-besök igår

Igår var vi med Walter till BVC. Han var igår 3 månader och en dag! Därför fick han sina första sprutor, en i vardera lår. Och han var så duktig våran lilla! Grät lite efter den andra, men det glömdes fort bort när BVC-Lenas lilla fågel kvittrade för honom:)
Igår vägde han 8145 gram och var 64 cm lång och huvudomfånget var 43,5 cm! Han följer sina kurvor perfekt!

Han fick dock lite feber igår kväll, 38,4 grader, men det kan de få efter att ha fått sin vaccinering. Han var iallafall inte hängig och sov ordentligt i natt.

Nu ska mamma och pojken snart ta sig en promenad ner på stan och fika med Emma:)

Sammanfattning av förlossningen

Nu har jag sett denna lista hos flera bloggare, så jag tänkte försöka mig på min egna:)

När fick du reda på att du var gravid?
Dagen innan jag hade min beräknade mens. Rättare sagt lördagen den 22 november 2008!:)

Blev det en chock?
Nja, en chock i och med att vi inte trodde att det hade lyckats på första försöket, men vi visste ju att chansen fanns där att jag skulle vara gravid .

Hur gammal var du då?
24 år.

Hade du mycket halsbränna?
Massor! Under förlossningen var det ännu värre, men försvann så fort han hade kommit ut.

Spydde du mycket?
Inte en enda gång. Mådde illa ca 2 veckor mellan vecka 7-8 ungefär.

Hade du mycket foglossning?
En del. Desto mer ont i ischasnerven. Och en del kramp i vaderna på nätterna.

Ditt sf-mått som störst?
38 cm.

Har du fått bristningar på magen?
Nej, och glad är jag för det:) Lite runt hålet efter min navelpiercing bara.

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Vi valde att kolla under UL i vecka 19. Såg då ut att vara en liten kille och det var det ju!

Vad hoppades du på?
Vi trodde båda innan att det skulle vara en tjej. Men vi hoppades på en frisk och kry liten bebis.

Gick du över tiden?
Ja, med 8 dagar. Värkarna startade på +6 och han kom ut på +8. Vi var beräknade 31/7 men han kom 8/8!

Hur var förlossningen?
LÅNG! Men ändå helt fantastisk! När vi kom in till förlossningen var jag öppen 4 cm. 28 timmar senare var han ute! Hela berättelsen finns att läsa här. Och lite bilder från förlossningen finns här.

Blev du sydd?
Ja, 4 inre och 4 yttre stygn.

Dragen med sugklocka?
Japp. Men när krystvärkarna väl startade tog det bara 15 min tills han var ute!

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag (så klart) och självklart Robert. Min mamma var också med de sista 15 timmarna. Barnmorskan och en undersköterska. I slutet även läkaren och sen också Walter!

Hade du någon nära med dig?
Robert och min mamma.

Vilket sjukhus födde du på?
Västerås sjukhus.

Hur stor var bebisen?
4560 gram och 50 cm

Vad fick den heta?
Walter Nils Gerhard.

Var allting värt det?
Absolut!

Vill du ha fler barn?
Mer än gärna!


Farsdag med mera

Idag började vi dagen med att fira världens bästa pappa Robert! Han blev jätteglad för Pappa-boken han fick från Walter samt en liten grej från mig:) På eftermiddagen var vi till min pappas grav och tände ett ljus. Trist att det är allt jag kan ge min pappa på speciella dagar men vad gör man...
Efter det åkte vi till Linnéa, Henke och Vilmer och hälsade på! Där hade vi också turen att träffa Maria och Svea!:) Så trots att dagen känts ganska tung, tråkig och jobbig har den även innehållit sina ljusglimtar.

Är man ledsen är det dessutom bara att gå och gosa lite med en glad liten Walter-kille så blir man oftast på bättre humör direkt! Idag matchades föresten kläderna perfekt på gossen!! Han invigde sin tröja "I´m small but I rock" som var det allra första klädesplagg bebisen i min mage fick från sin farbror samt farbrors tjej. Byxorna med en gitarr och texten "Rebell" från Jenny och Davids passade inte precis sämre! Röda strumpor och svart scarf var pricken över iet!


Vet inte om det är Walter som matchar Laban-skallran som han fick från Anna eller om det är tvärtom;)



Walter sover redan i sin säng och det är nog dax för mamma och pappa att också lägga sig nu. Kram och godnatt.

Hoppas ni orkar läsa artikeln:)


Invigning av matstolen!

Igår var vi till IKEA samt MAXI och shoppade! Mestadels saker som Walter behöver.
Det blev en matstol Antiloop med tillhörande bord och dyna. Walter har suttit i den en stund och det gick bara bra:) Vi köpte även hakklapp, tallrik, sked och mugg som ser ut som en groda:) Nästa gång vi ska på föräldrarträffen ska vi laga puréer till våra barn så det är lika bra att vara förberedd här hemma också.



Det blev även en bitring till lillskrutt då han säkert kommer få sina tänder snart. Om inte annat gillar han redan att suga på den:) Vi köpte också badblöjor, för i slutet av november ska vi med Öppna förskolan till badhuset och premiärbada med vår Walter! Blir spännande! Och efter jul ska vi nog börja med Babysim!:)




Blombuketten från Roberts familj till oss innan de åkte. Vi fick den i efterskott efter att Walter föddes. Den är fortfarande jättefin, över en vecka senare!

Hela dan har jag tänkte på Evelina och hennes familj... kan inte föreställa mig den oro de känner just nu... Kan bara be om att allt kommer gå bra för deras lillekille...


Invigning av hoppgungan!

Idag har Walter invigt sin hoppgunga! Och den gjorde succé! Han har i flera veckor velat stå i våra knän när man håller honom under armarna. Sen vill ha stå där och hoppa ända tills mamma och pappa blir alldeles trötta i armarna! Och han är stark i benen kan jag lova! Men idag fick han iallafall prova sin hoppgunga då han nu är så pass stabil i nacken. Och han älskade den! Blir nog en tur imorgon också!:)

Och vet ni vad!? I natt sov han 7,5 timme innan han vaknade för första matstunden! Sen sov vi 2,5 timme till!










Besök av min kompis Sanna!

Idag fick vi besök av Sanna! Walter visade oftast sin bästa sida och smilade in sig även hos henne:) Eller så var det hans sätt att säga tack för den fina jättenallen! Större än honom själv! Kommer nog bli en favvo att ligga och kramas med:)





Idag har vi, förutom besök, bland annat hunnit med och storhandla, bakat sockerkaka, bakat matbröd och åkt ut till mamma med mat. Hon ligger tyvärr sjuk i feber så därför har vi turen att få låna hennes bil:)
Nu True Blood!!

RSS 2.0