Oj vad tiden går!

Nu har jag inte bloggat på flera dagar igen. Har varken orkat eller haft tid.

I måndags lagade jag något väldigt gott och nyttigt jag måste dela med mig av:) Jag hade ingen matidé så jag frågade min vän Christoffer över msn om han hade någon idé. Så räknade jag upp lite ingredienser och av dem gjorde han en hel middag! Jag kokade röda linser, en gul lök och brokolli tillsammans med en halv buljongtärning. Sedan mixade jag allt så det blev som en soppa. Och till det serverade jag kokta ägg och smörgåsar och mjölk. Och det blev jätte gott! Till och med (måste skriva t.o.m för han är faktist lite kräsen:P) Robert åt glatt och tyckte det var riktigt gott! Gjorde det hela ännu roligare!

Annars gick hela helgen åt till att plugga inför min omtenta nu på lördag. Så även kvällarna den här veckan. Dagarna har tillbringats på Allmän Odlingen på Bakt.lab och det har varit riktigt kul! Extra kul var det idag när vi fick slut kl 14 pga att de hade arbetsplatsträff!:D

Igår invigde Robert sina nya inlines! Och det var tur att jag tvingade på honom min hjälm för det var ganska skakigt i början, men mot slutet började han hitta tekniken, så det där ska nog inte bli några problem att lära sig:) Ska tilläggas att han dock aldrig ramlade men det är bäst att vara på den säkra sidan:)

273684-174
De första stapplande stegen:)

273684-172
Poser ;)

273684-173
Just me:)


Årets första maskrosor!

På återseende! kramkram

Vårtecken!

Igår när jag cyklade till praktiken kom två svanar flygandes över mig! De flög i riktning mot Nydalasjön, får se om man får tid att ta en promenad dit under helgen, de simmar säkert omkring där någonstans.

273684-165
Kortet kunde ha varit taget av mig för de flög precis så här åt samma håll, men kortet har jag hittat på nätet.

Nästa säkra vårtecken kom på vägen hem från praktiken. De hade sopat cykelbanorna runt Pedagoggränd! Tyvärr inte där vi bor, men det är nog på gång här också!

Och en som är glad för det är Robert! Han fick nämligen sina inlines i torsdags! Så nu åker han bara runt försiktigt här hemma och undrar hela tiden när de ska sopa utanför oss! Nästa fredag kommer mamma och Chris upp hit och hälsar på. Då har de mina inlines med sig. Sen bär det av med mammas bil för inhandling av hjälm till Robert, för sån måste ju självklart på huvudet om man ska ut och åka!

273684-166
Roberts nya och riktigt snygga inlines!

Nu är det dax för mig att sätta mig och plugga Sjukdomslära till min omtenta nästa lördag...inte så inspererande när solen skiner ute men ännu jobbigare o sitta under sommaren, så det är lika bra o sätta igång!

På återseende!

Vår i Umeå!

Ja, våren har faktist kommit hit nu!

273684-168  273684-167
5:e mars 08                                              16 april 08

273684-161273684-162

273684-160
Snyggingar i solbrillor;)

   
Klicka för större bilder.

1. Proffsfotografen in action!:D
2. Umeås kyrka, visst är den fin!?
3. Årets Majblomma som vi köpte av en liten kille under promenaden.

Äntligen är det fredag igen! De senaste dagarna har jag varit ganska trött och därmed ganska tyst här på bloggen. Första veckan på bakt.lab har gått bra, började bli kul först i torsdags, eftersom de första dagarna mest gick åt till att titta och observera. Men de senaste två dagarna har jag fått göra en del och då går tiden direkt mycket fortare!
Ikväll blir det lugnt hemma med Robert framför "Så ska det låta" så klart! Imorgon blir det till att gå upp och lösa Melodikrysset eftersom jag numera inte bara tävlar mot mig själv utan även mot Duvan (greendove.blogg.se):)

Trevlig helg allihopa!:) På återseende!

Vi har blivit med soffa!:)

Igår fick vi köpa Roberts kompis Henriks soffa! Äntligen har vi nånstans att stoppa ner våra vänner när de kommer på besök. Sen tidigare har vi två jätte sköna recliner-fotöljer och en "fladdermus-fotölj" vilket inte är fy skam, men är man fler än tre blir det till att ta köksstolarna som inte alls matchar fotäljerna i comfort direkt.
Soffan är dessutom en bäddsoffa! Hur smart som helst när man inte har så mycket plats och ens mamma snart kommer på besök!:)

273684-157
Funkar tydligen finfint att spela gitarr i också:)

På återseende och trevlig tisdag alla! Tack för alla era kommentarer, lika kul varje gång någon skriver!:)

Ett ljus för Engla...

...och alla andra bortrövande och utsatta barn.
273684-156
Idag kl 21.00 lyste ljuset i vårt fönster.

Hej mitt vinterland!

Imorse när vi vaknade hade snöplogen fullt upp med att ploga bort den cirka 1 dm djupa snön som hade fallit i natt! Vad är det här!? Vi ska ju ha vår nu! Men som tur är har det varit strålande sol och blå himmel hela dagen vilket gjorde att vädret kändes helt okey när allt kom omkring. På eftermiddagen när jag gick hem efter min första dag på bakt.lab så hade snön på vägar och trottoarer smält bort och allt kändes verkligen vårigt! Våren är ändå på väg!! Till och med i Umeå! Yeay!

273684-140
                                                      Tidigare i år på promenad utefter Umeåälv.
På återseende!

Dags för uppdatering!

Ojoj, nu var det ett tag sen jag skrev någonting här, och det verkar som om vissa saknar det:)
Under praktiken bara svischar dagarna förbi och det känns inte som om det händer något speciellt alls...

Under veckan har det varit mest, äta, sova, praktisera, sova... inte så spännande med andra ord. Men sen fick Robert svar från ett av sommarjobben...det i Kiruna. Så han ringde o kollade med det i V-ås, men där stod han som reserv...Inte så goda chanser att få det med andra ord. Så vi ställde in oss på en sommar med 9 veckor ifrån varandra:( Men i fredags (dagen han skulle svara ja till Kiruna-jobbet) ringde de från Västerås och han hade fått jobbet! På ABB! Gissa om det var två som var VÄLDIGT glada här hemma under fredagen, lördagen, ja hela helgen och det kommer säkerligen sitta i ett bra tag till!

273684-151


   


Klicka på bilden för större bild.

1. Min fina Tiger-kappa och min kjol jag köpte i vintras.
2. Innan utgång med tjejerna förra helgen.
3. Singstar-förfest här med Henke innan korrefesten i Roberts gamla korre förra helgen.
4. Singstar är SÅ kul! :D

Hade visst hänt en del sen sist:) På återseende!

Jag har en kock till sambo!

Idag har Robert lagat en ny och egenkomponerad maträtt, vi kallar den "Robets rödachili gryta med ingefära och krispiga grönsaker"! Huuur gott som helst, och med riktig styrka! Det var lätt i klass med riktig restaurangmat!

273684-150
Maträtt som Robert lagade här om veckan, mycket wok blir det;) O gott är det!

Har dessutom en glad nyhet att berätta, jag klarade nämligen min förra tenta i Mikrobiologisk metodik! Börjar sakta men säkert jobba mig ifatt, så snart så:)

I fredags ringde dessutom en person från Västerås sjukhus från blodcentralen/klinisk kemi och erbjöd mig sommarjobb! Trodde aldrig att bara två ansökningar skulle resultera i jobb! Nu blir det ju inte så att jag kommer jobba där eftersom jag redan har fått jobb på Strömsholmsdjursjukhus, men det är ju ändå kul att veta att man är eftertraktad.

Trevlig vecka! Min vecka kommer bestå av fortsatt praktik på Virologen veckan ut.

På återseende! /Malin

Spårlöst!

Ikväll såg jag och Robert premiären av Spårlöst på fyran. Jag älskar såna program så det passade mig bra:) Men usch så känslig jag har blivit! Den senaste tiden, eller snarare det senaste året har jag blivit alldeles tårögd åt precis alla såna där situationer, när folk får barn, när de återser sina nära och kär o.s.v.

Jag tror det har med åldern och hormoner och grejer att göra... Och jag som alltid har sagt att jag inte ska bli som alla mammor på skolavslutningarna som satt och snörvlade, men det ser ju inte bättre ut! Tänk så det blir:)

Programmet var för övrigt riktigt bra!
På återseende!

Blodgivning!

Idag efter att jag slutat vid lunch (går bara halvdagar på onsdagar pga av egna-studier-tid) gick jag förbi blodcentralen på sjukhuset. Fick inte lämna blod sist jag var där pga för dåligt blodvärde, men idag var det bättre än någonsin!
Fick dessutom en fin t-shirt som ersättning! Och fika så klart:) Men den bästa belöningen är faktist att känna att man har gjort något väldigt viktigt för någon annan! Kanske för dig själv, någon i din familj eller någon helt okänd!

Så i och med det är inlägget vill jag slå ett slag för blodgivning! Den är verkligen livsviktigt, och det gör varken ont eller tar tid. Det är faktist bara trevligt att gå dit för alla är så trevliga att man nästan inte vill gå därifrån!:)
Så alla som någonsin har funderat på att bli blodgivare, ta er i kragen och gå dit, ni kommer inte ångra er!

273684-152


På återseende!

Helgen!


I fredags skrev jag sista tentan innan praktiken. Och jag tror faktist den gick bra:) Fick dessutom tillbaka min förra tenta, så helgen blev den första på lääänge som jag faktist var och kände mig helt ledig! Underbar känsla!
Det firades med pizzabak på lördagen och kakbak (Brysselkex) på söndagen! Mmm så gott!

    

På söndagen klippte jag Robert! Före och efter bilderna kan ni se nedan. Var typ andra gången jag klippte honom ordentligt och måste säga att jag blev ganska nöjd:)

    
   Före                    Efter

Igår började min praktik eller VFU (verksamhetsförlagd utbildning) som det egentligen heter. Jag börjar två veckor på virologen (viruslab) sedan två veckor på bakteriologen (bakterielab). Sedan blir det två veckor på patologlab och två veckor på genetiklab. Efter bara två dagar börjar jag nu få kläm på den delen av labbet jag har varit på, men på torsdag är det dax att byta "station" igen. Riktigt kul är det och man lär sig massor när man får göra det praktiskt! Idag fick jag dessutom beröm av en av läkarna som tyckte jag gjorde fina objektglas, han tyckte jag skulle lära resten på labbet! :D Och jag tror faktist inte att han sa det bara för o vara snäll.

273684-151

På återseende!

RSS 2.0