Imorgon börjar allvaret!

Idag var min allra sista mammadag...måste säga att det känns lite smått vemodigt. Har faktiskt lite separationsångest från Walter... Tror dock att det kommer gå hur bra som helst, speciellt när jag och övriga familjen har fått in rutiner för vår nya situation.
Själva jobbet känns iallafall jättespännande och kul! Nu måste jag lägga mig, klockan ringer redan kl 5 imorgon!!

På bättringsvägen

Idag är febern borta. Skönt! Men däremot har han desto mer prickar:( Över hela kroppen stackarn...men de kliar inte eller så, det ser bara jobbigt ut. Så inge förskola idag och inte heller imorgon. Så det bli mormor som får sköta inskolningen sen, eftersom jag börjar jobba på onsdag!! Börjar allt bli lite smånervös...

Prickig!

Idag vaknade Walter med en massa röda prickar över kroppen! De är inte knottriga utan bara röda. Alla symtom stämmer väl överens med 3-dagarsfeber, så det är antagligen det han har haft. Sin första riktiga barnsjukdom!

Den 40-gradiga febern har gått ner till 37,8, så idag har vi inte gett någon alvedon. Han sover fortfarande mycket, men det är ju bara bra för tillfrisknandet. Tyvärr blir det nog ingen förskola imorgon heller, får se hur han mår till tisdag.

Feberkillen:(

Tack för alla era gratulationer!:) Känns riktigt spännande det här med jobbet!

Walter har fortfarande hög feber... Han ligger runt 40,0 och pendlar lite ner o upp hela tiden. Vi ger honom alvedon och då går febern ner till 37,5-38,5 nånting. Han är lite hängig så klart, men både i torsdags och fredags på dan så har han lekt och hållt igång. Han vill inte äta så mycket, men dricker både vatten och välling, så vätska får han iallafall i sig. Kanske är det 3-dagars febern? I så fall borde det ge sig snart... Hoppas på det. Det är så hemskt när han bara gnyr hela natten och är het som en liten kamin:(

Kl 6 hade han 39,9 graders feber. Då fick han ny blöja och välling med alvedon. Så nu har han somnat om så skönt bredvid pappa sin. Lite mysigt att ha morgonen för sig själv faktiskt, så de får sova där inne tills de vaknar:)

Trevlig lördag allesammans!

Jag har fått jobb!

Japp, så är det! Det blev i princip klart redan under intervjun i tisdag, men efter att hon pratat med chefen ringde hon idag och sa att det var klart! Så redan på onsdag den 1:a september börjar jag! Det är heltid på patologenEskilstuna lasarett.
Allt har gått så fort att jag inte riktigt har hunnit smälta och fatta vad som har hänt. På en vecka har Robert fått tillsvidare anställning, jag fått en intervju (som bara det var stort tyckte jag) och sedan fick jag även jobbet. Samtidigt har vi skolat in Walter på förskolan. Mycket med andra ord.

Nånstans hade jag ändå börjat förbereda mig för en eventull arbetslös höst, men så blir det alltså inte!:)

Det kommer bli till att pendla lite för min del, men med mormors hjälp så kommer pappa Robert och jag att fixa det här!

I natt fick Walter feber och imorse var den uppe i 39 grader. Robert hade tagit ledigt från jobbet för att följa med på 1-års kontrollen på BVC samt för att hälsa på på förskolan idag. Vi gick ändå på läkarkontrollen men skippade ettårs vaccineringarna. De får vi ta när han blivit frisk. Sen gick vi förbi förskolan så de fick träffa Robert och han dem. Därefter har Walter och jag tagit det lugnt här hemma i pyjamas. Febern är fortfarande runt 39 grader... stackars liten.

Pottan!

Idag invigde Walter sin gröna snygga potta med döskalle på, genom att BÅDE kissa OCH bajsa i den!!
Nej, vi har inte börjat pott-träna seriöst, men däremot har vi märkt att han har lite svårt att sitta ner och göra nummer 2 i blöjan, speciellt när han är hård i magen, och vem skulle inte ha svårt då!? Så därför när jag märkte att han började stöna och trycka o ha sig, så var jag snabbt in i badrummet med honom och ner på pottan. Måste säga att det gick långt över förväntan! Och jag tror att Walter själv gillade det också.

Idag lämnade jag honom ensam på dagis 40 minuter för första gången. Det gick riktigt bra. Han var tydligen lite ledsen på slutet, men det var mest för att han var helt slut. Imorgon ska jag lämna honom 1,5 timme själv och han ska också äta lunch där tillsammans med sina kompisar. Hur trött lär han inte vara efter det? Därefter bär det av mot Eskilstuna med en säkert nervös mamma:)

Inskolning och jobb!

I måndags började inskolningen av Walter på dagis. Hittills har allt gått jättebra! Vi trivs redan på avdelningen och förskolelärarna verkar bra. Veckan som varit har vi varit där 10-10.45 och jag har varit med hela tiden. Men imorgon börjar det "på riktigt". Då kommer jag lämna honom korta stunder och i slutet av veckan ska han även stanna och äta samt vila middag. Får se hur det kommer gå...säkert bättre för honom än för hans mamma:)

I tordags fick Robert tillsvidareanställning på sitt jobb!! Samtidigt ringde en kvinna och erbjöd mig min första arbetsintervju! Börjar hända grejer på jobb/ekonomifronten nu, äntligen!! Så nu får ni hålla tummarna för mig på tisdag:)

Bjuder på en suddig bild av Walter i sitt lektält:)

Tittut!

Presenter och jobbresa.

Förra veckan kom ett paket med posten. Det innehöll presenter till Walter inför Piratfesten och kom från farmor och farfar i norrland!:)


Även Walter kan vara ledsen och sur! Här i sin nya snygga haklapp. Och de tre tänderna i nedre käken syns:)


Piratpresenter! Vi lånade allt till festen sen. Inte haklisen då;)


Tuff tröja med haj från Lipfish!

På söndagen åkte Robert till stan och flög på jobbresa till Holland. Så jag och Walter blev själva från söndag till sent natten till torsdag. Extra mysigt när Robert sen kom hem! Han hade med sig en liten tigernalle till Walter och lyxiga chokladtryfflar till mig:) Så i fredags när Walter sov middag åt jag chokladpraliner och läste i soffan. Sämre kan man ju ha;) Man får ju passa på de allra sista dagarna av mammaledigheten.


Mums!

Piratfesten!

Lördagen den 14:e augusti var det då äntligen dax för Roberts och min piratfest på ön!

Totalt blev vi 12 stycken. Alla fick någonstans att sova och vi fick alla plats under altantaket under maten. Finns det hjärterum så finns det stjärterum!
Festen blev riktigt lyckad och det pratades redan nästa dag om vad nästa års tema borde bli:) Det tycker jag är ett bra betyg!

Almö-Lindö visade sig från sin allra bästa sida med spegelblankt vatten, 18 grader varmt hela natten (jag kom i säng efter soluppgången någongång närmare 5 och då var jag inte sist), solen sken, vi badade, spelade krocket och kubb, grillade, sjung och hade det riktigt trevligt:)

Lite bilder:


Familjen Pirat! Walter tillbringade natten med mormor i stan sen, men först fick han också vara lite piratig:)


Piratgänget! 2 stycken fattas som kom lite senare.


Piratkrocket! Krocket med piratregler alltså;)


Lite Karibien feeling får man allt:)


Grillning!


Yaaargh! Vi fann skatten!!

Lite fler bilder finns hos Maria för er som är nyfikna:)

Walters födelsedag!

I söndags hade vi fika för släkt och vänner ute i stugan. I måndags blev det lite kalas med Walters två kompisar Vilmer och Michelle med tillhörande mammor och pappor. Mycket trevligt för både stora och små:)
Han har fått såå fina presenter av alla!

Här kommer bilder på allt, hoppas jag inte har glömt något:

Paketöppning ute i stugan.


Walters 1-års tårta! Självklart sjung vi också för honom. Ljuståget är lite extra kul eftersom Walters mormor varit lokförare.


Leka med en ballong var nog dagens höjdpunkt!


Och såpbubblor är kul!


Walter provar cykelhjälmen han fick av mormor! Barncykelsadel fick han också, men den fick stanna i stan. Nu ska vi ut och cykla killen!

Klicka på bilderna för att få dem större:


Tigger-mugg av Monica, Gurra och Martin. Träbil av Eva E.


Bil som han fick av farmor och farfar och farbror Niklas när de var här i juli.


Tuffaste födelsdagskortet samt "snigeln" (som man både kan dra, trumma på, stoppa klossar i och lösa en labyrint) av Vilmer, Linnéa, Henke och Maria, Alva och Svea. Skorna i skinn fick han av oss. Finns på skoor.se.


Lektältet fick han av oss! Det är redan en favorit, iallafall av mamman:)


Två fina tröjor, tuff stjärnbody och en alldeles egen (leksaks)mobiltelefon! Från Michelle, Roman och Annika.


Döskalle t-shirt och Sverige fotbollströja av farbror Daniel och tant Sofia.


Snygg Snobben tröja med tillhörande byxor av Thomas, Wenche och Rebecca!


Pyjamas av Eva E:)


Body med gröna sköldpaddor på av Inge och Rosa:)


Döskalle tröja från Ann-Sofie!


Skjort med finbyxor och fluga av farmor och farfar.


Ettårs korten. Det första kortet på bilden fick han från snälla Ida i Umeå:)


Duplo från farmor och farfar.


Barnvagnsskylt från farbror Daniel och Sofia.


Speldosekanin, man drar den i svansen så spelar den. Från gammelmormor i Pajala. Nallen i hörnet fick av av mormor tidigare i våras.

Tack igen för allt fint som vår Walter fått! Det kommer användas flitigt alltihop!

Grattis!

Grattis till vår lille Walter som blev 1 år igår! Vi hade kalas ute i stugan med besök, tårta, ballonger och så paket så klart! Bilder kommer senare.


Här kommer grattisannonserna vi satte in i Västmanlands länstidning respektive Västeråsaren:


http://vlt.se/helalivet/grattis/1.914463-0000278831-01-familj

Grattis vår solstråle Walter på din 1-årsdag den 8/8! Vi älskar dig! Många pussar och kramar från Pappa & Mamma.
http://www.direktpress.se/vasterastidning/Familj/Barngrattis/

Ett stort grattis också till min vän Ulrika som födde en liten Eddie den 8/8-2010. Nu blir det dubbelkalas!:D

Våran bilresa till Östersund!

Fredagen den 23:e juli lånade vi mammas bil och for till Östersund. Resan upp tog 9 timmar med rastningar. Rätt långt för vår lille som tidigare åkt max 1,5 timme i bil sammanhängande. Men han var jätteduktig och höll humöret uppe. Det var bara de sista 2 timmarna han började bli less, men med pappa bredvid som lekte och gjorde grimaser stod han ut den sista biten också.


Walter sträcker på benen.


Fikapaus vid Hakkegård. Där fick jag se Ola också, inte varje dag man ser en kändis:)


Robert och Walter.


I Östersund. På fredagen hann vi också träffa vår kompis Sara och var ute och åt med henne på Stråket.


Vi alla 3:)

Vi bodde på ett nyöppnat vandrarhem och hade det riktigt mysigt. Vi hade med Walters resesäng och i den sov han riktigt bra! Bättre än han just nu gör här hemma... men det är en annan historia.

På lördagen var vi på Jenny och Davids fantastiskt fina bröllop! Vädret var underbart, maten helt fantastisk och det avar sååå roligt att träffa dem, plus vår vän Ida:)


Finklädda för bröllop.


Vackraste!


Älskar den här bilden, med den vackra utsikten och allt:)


Finaste tjejerna, Ida, Jenny och jag:)


Finaste vännen och min son:) Är de inte söta tillsammans så säg?:)

Jag hade lite ångest för hemresan för Walters skull...han grät bara vi satte honom i barnstolen trots att vi skulle korta bitar, men han slutade snabbt. På söndagen grät han också, men tystnade fort och grät inte på hela resan hem!


"Här hade jag det bra":)

Någon som blir glad?

För här kommer ett inlägg!
Bättre sent än aldrig finns det ju något som heter... kanske att jag fortsätter också. Har den senaste tiden kommit på mig själv med att tänka "det där ska jag blogga om" så man vet ju aldrig:)

Vi har haft en helt underbar sommar, som gått alldeles för fort! Walter gör framsteg varje dag! Och på söndag den 8/8 blir han 1 år!! Helt otroligt vad tiden har gått!

Robert har haft 2 veckor semester som gick alldeles för fort de också. Han började i måndags igen... Men förra helgen gjorde vi en liten minisemester tillsammans. Vi bilade alla 3 till Östersund på fredagen och träffade en kompis, Sara, och var ute och åt med henne. På lördagen var det min bästa vän från Umeå, Jennys och hennes Davids stora dag, de gifte sig! En helt fantastisk dag! Och dessutom fick vi träffa finaste Ida också:) Bilder och mer om vår minisemester kommer i ett annat inlägg.

Roberts familj har varit här också:)
Med dem var vi till Sundbyholms slott, Sigurdsristningarna, Ramnäs glasbruk, Skultuna mässingsbruk och Vallby friluftsmuseeum. Vi hann också ta med dem på Power Meet, gå på stan och även en sväng ut till stugan.

Igår fick jag min legitimation från Socialstyrelsen så mer klar som biomedicinsk analytiker kan man inte bli nu! Eller, ja nu är det ju bara jobbet som fattas men det ska nog ordna sig det också:)

Den 16:e augusti ska vi börja skolain Walter på dagis! Tänk så stor han blivit! Han var ju nyss en liten, liten bebis...

Här kommer lite bilder från sommaren:)


Walter i sin fina skrinda som vi köpt med pengar från hans gammelmormor, gammelfarmor och gammelgammelfaster! Ankan fick han i sin allra första fiskdamm på midsommarafton.


Plaska i baljan på altan i stugan var skönt i sommarens hetta.


Mamma och jag spelade dragspel som alltid på midsommarafton.


Walter på Power Meet i sin nya tuffa bandana.


Power Meet


Kollar in forsen i Ramnäs.


Walter får se sin första paddunge.


Kollar in gässen på Vallby friluftsmuseeum.


Mamma Malin på styltor:)


Roberts familj. Robert, Walter, Sonja, Åke och Niklas.

RSS 2.0