Just nu...

...håller jag på med förberedelserna inför kvällens sittning:) Här får ni en liten tjuvkik om vad jag håller på med, men slutreslutatet får ni senare:)

Ikväll är jag dessutom en av de 15 lyckliga som är med i utlottningen av en rosa bärbar dator hos Duracellmamman! Håll tummarna för mig!

Kramar!


Tävling hos Edvinsmamma!




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
2 presentkort a´200 kronor från Fridolina
 Var med och tävla HÄR du med!"


Magbild vecka 18 (17+3)

Fina magen! Här går det undan:)

♥ Vecka 18 (17+3) ♥

Stor-shopping!

Idag tog Robert och jag en sväng på stan. Framförallt för att köpa mig en ny mobilladdare då den förra helt lagt av och jag varit utan mobil ett par dagar.
Så en ny laddare blev det. Plus lite annat så klart;)
Klicka för större bilder:
Bland annat blev det lite nya grejer till sittningen som är på lördag.


En mexikansk gravidbola. Det är en liten kula man ska ha nere på magen och som pingar lite låg och som bebisen ska höra och bli lugn av:) Och så är den fin också!
 

En ljusstake som jag länge har önskat mig och som jag idag till min stora glädje hittade! Dessutom i svart istället för vitt vilket jag blev extra nöjd över.


Sen blev det en handväska också! Min andra riktiga handväska under mitt 25-åriga liv så det tyckte jag att jag kunde unna mig:)

Blev en sväng på bokrean också. En Stora Barnboken, en bok med wokrecept och så köpte Robert en bok om teckning.


En mycket lyckad dag, med minus ett och solsken! Och den första dagen på en vecka som jag gick ut utanför dörren:)
En nylagad rätt i nya receptboken har det också redan hunnit bli och det blev sååå gott! Restaurang-klass!

Ny tävling igen!




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett presentkort värt
500 kronor från Sophies Closet.
Var med och tävla HÄR du med!"

Kan nån förklara?

Kan nån förklara fenomenet rethosta på natten? Från det att jag la mig tills klockan var 6-6.30 har jag vaknat huuur många gånger som helst och bara haft rethosta. Klockan 6 tänkte jag ge upp och gå upp men då somnade jag om och sov huuur skönt som helst till kl 10. Likadant natten innan det och natten innan det.

Hur kommer det sig att rethostan vet vad klockan är??

Vecka 18!

Ja, idag går vi in i vecka 18! Numera känner jag bebisen minst en gång om dagen om inte flera!:) Jätte mysigt! Speciellt härligt att känna den fara omkring där inne var det efter att jag haft hög feber. Man undrar ju liksom hur den lilla mår där inne när mamma är sjuk. Men h*n verkar inte har påverkats nämnvärt.

Nu ska jag kika vidare på Beck! På återseende!

En till tävling:)



"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:-
hos Minipeople.seMuppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Tävla, tävla:)



"Jag tävlar om ett ekologiskt gosedjur
hos Kidstuff.nu
Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"


Fler tävlingar!



Tävlingen finns HÄR

Tävling!



Tävlingen finns HÄR
Avslutas den 22/2 klockan 23.59

På benen igen...

Ja, fy sjutton va sjuk man kan bli så fort! Natten till onsdagen började jag hosta. Onsdagen var jag sängliggande men fortsatte repetera inför fredagens tenta så mycket jag orkade. Sov och läste lite om vartannat och trodde verkligen jag skulle kunna tenta på fredagen. Men febern låg stadigt runt 38.
På torsdagen var febern uppe över 39 och då är jag sjuk! Orkade självklart inte läsa utan sov mig mest genom dagen. Och nånstans mellan frossan, muskel-och ledvärken och febern insåg jag att det blir ingen tenta imorgon. Har väl aldrig blivit så besviken över att inte kunna skriva ett prov! Kändes så jäkla snopet! Fan!
På fredagen var febern nere i 38 igen men jag kände mig helt slut så klart. Och igår lördag var febern som borta igen! Däremot har en sjujäklans förkylning hoppat på mig. Jag hostar tills jag spyr (mysigt, jag vet) snorar, har JÄTTE ont i halsen o.s.v så nu konsumeras det mängder med näsdukar, halstabletter och tekoppar.

Ja vad gör man? Det är bara o göra om skolplanerna lite och ta nya tag. Inte vad jag hade räknat med precis, men sjuk kan man ju bli. Börjar bara undra som min vän Ida skrev i ett sms " Du verkar ha någon slags tenta-sjukdoms förbannelse." Och ja, jag kan inte annat än hålla med.

Magbild vecka 17 (16+3)!

In så stor skillnad den här veckan emot förra. Men här får ni bilden iallafall:)


♥ Vecka 17 (16+3) ♥

Den senaste veckan har vi både fått höra våran lilla i magen plus känt den sparka 5-6 gånger! Så det har hänt mycket den här veckan ändå:)
Kramar

Sjuk:(

Så himla typiskt mig! 2 dagar innan min tenta blir jag sjuk under natten! Har hostat hela natten, ni vet när det rosslar men inte kommer upp nåt. Har ont i huvudet, feber och är allmänt hängig. Blödde näsblod tidigt imorse också.
Jag som hade läget under kontroll inför min tenta på fredag. Skulle skriva klart sammanfattningen idag innan lunch var det tänkt, men nu blev det inte så.
Ligger istället i sängen och läser in det som jag har hunnit. Resten får jag försöka läsa in från kompendiumen även om jag inte lär mig lika bra på det viset. Så tur i oturen att jag ändå hade hunnit så pass långt som jag har...

Men det är typiskt mig det här. Förra året i januari blev jag sjuk i 40 graders feber i 5 dar, de dagar jag hade på mig att plugga inför den tentan. Vilket jag självklart inte hann och det slutade med att jag istället för att ha en omtenta innan hade två. Och nu är det likadant. Har redan en omtenta i bagaget, men det ska INTE bli en till! Dricker massor av juice (om det går att dricka mer än jag redan gör:)) te och tar alvedon. För på fredag ska jag skriva tenta och jag ska bli godkänd!:)

Jag vet att det är onsdag också. Så magbild kommer, men lite senare.
Hoppas ni andra mår bättre:) kramar

Tävlingar!

Fler tävlingar! Hoppas jag har turen på min sida:)


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Zillstar
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!





 "Jag tävlar om ett presentkort värde 200:- hos barnbutiken PirajjaMuppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå"

Tävling!




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett
tufft set från Kitsch
 Var med och tävla HÄR du med!"

Framtiden ser ljus ut:)

Den här notisen hittade vi i tidningen Metro Student Magazine som kom här om dagen. Ser ju lovande ut på jobbfronten för både mig och Robert:)


Nu har vi hört våran bebis!!!

Mitt leende går från ena örat till det andra just nu! Kl 14 var vi hos BM och fick lyssna på bebisens hjärtljud! Åh, vilket underbart ljud! Jätte härligt att få höra att det faktist är nån där inne! Robert spelade in det med vår kamera, så nu kan man lyssna om man blir osäker på om man har drömt alltihop eller inte:) Bebisens hjärtljud låg på 147 slag/min.

Var också en allmän undersökning av mig som sist.

Hb idag 123, sist 124.
Jag hade gått upp 2 kg, från 64 till 66 idag.
Mitt blodtryck var 120/65 sist och idag var det 116/63 vilket är riktigt bra:)

Alla provtagningar förra gången var negativa och det var min urinodling också.

Nu måste jag vila en stund, man blir liksom lite trött efteråt, även fast jag inte tyckte att jag var särskilt nervös...men det var jag nog ändå:)
Kramar!

Tävling!

Jag är med i Evelinas tävling som slutar ikväll 23.59:)

Juice, apelsiner, äpplen!!!

Jag tror jag har fått en craving!! Hahaha, eller inte riktigt kanske. Känns inte som om jag inte överlever om jag inte får det, men däremot VILL jag bara ha apelsiner och juice HELA tiden! Får liksom inte riktigt nog:) Så vi tror det är en liten nyttig bebis där inne som bara vill ha frukt:)

Ni som varit gravida, vilka cravings hade ni?
 

2 år igår och 17 veckor idag!

Våran 2-årsdag firades med middag på MAX igår!? Kanske inte låter så romantiskt och mysigt men det blir ju vad man gör det till! Sen gick vi på bio och såg Benjamin Buttons otroliga liv. Jättebra film, och riktigt mysigt hade vi där i biosalongen:)
Vi hade nämligen att välja på: Dyr middag och inget mer, eller billig middag och bio. Så då blev det så klart det sista alternativet:)

Idag går vi också in i vecka 17! Halvtid närmar sig:) Och imorgon ska vi ÄNTLIGEN till bm igen och få lyssna på bebisens hjärtljud! Då blir det mer verkligt, både för mig och Robert. Tänk att det var 6 veckor dit sist vi var hos bm och nu är det snart dax! Yeay!

London-resan

2 år!

Idag firar jag och min kärlek 2 år tillsammans! Väldigt lämpligt blev vi dessutom tillsammans på Alla Hjärtans Dag:) Två flugor i en smäll så att säga;)

Vi ska fira med mat på stan samt bio till kvällen.

Sen i onsdags, när bebis gjorde sig påmind för första gången, har det sen varit lugnt i magen... Men imorse kl 4 när Robert gick upp för att jobba, och jag självklart vaknade till, var det någon mer som var vaken:) Kände tydligt hur någon snodde runt och slog volter där inne! Sån underbar känsla!

Glad Alla Hjärtans Dag mina läsare:) Kramar


♥ LOVE ♥

Jag har känt vår bebis!

I förrgår tyckte jag mig känna något röra sig i magen... Men det var lite svårt att veta om det var bara var luft eller riktiga rörelser från bebis.

Men nu! I flera minuter har jag suttit här framför datorn och känt på samma ställe hur det buffar lite!! Det är inte luft, för luft rör på sig, känns på ett annat sätt och brukar dessutom låta. Men de här rörelserna håller sig på ungefär samma ställe, buffar lite mjukt och känns absolut inte som luft!

Blir alldeles svag i armarna! Jag har känt våran bebis!!! Vilken lycka!! Och jag är ganska så säker på det. Även om det kanske känns lite tidigt... trodde det skulle dröja nån vecka till. Men känt, det har jag!!:D

Magbild vecka 16 (15+3)

Nu kommer den efterlängtade bilden:) Ännu en vecka har alltså redan gått!!

 
♥ Magen vecka 16 (15+3) ♥

Promenad och SNÖ!

Imorse hade vi 20 grader kallt när jag gick upp! Burr! Men nu på eftermiddagen var det bara runt 10 minus, strålande solsken och blå himmel, underbart! Vi tog till vara på vädret och tog en promenad jag och Robert:)


Vi ♥

Klicka för större bilder:

  

Parkeringen på Ålidhems centrum. Tror plogisarna börjar få problem med vart de ska lägga all snö....


Lite senare kommer den utlovade magbilden som jag vet att ni längtar efter, men ni får hålla er till tåls;)

Mardrömmar!

Jag har alltid drömt väldigt många drömmar i princip varje natt, som dessutom är livliga och väldigt verkliga. Ofta kan det vara ganska jobbigt och otäckt men vissa gånger är det ganska mysigt och kul. Speciellt de gånger jag drömmer om min pappa och det nästan känns som om jag träffar honom igen, de drömmarna tycker jag verkligen om:)

Det sägs att man drömmer mer och livligare när man är gravid vilket jag inte vet om det stämmer eftersom jag som sagt alltid drömmer mycket. Däremot har det nog varit lite fler läskiga på sistonde. Men drömmen i natt tog ändå priset!
Jag drömde att jag fick missfall!:( Usch, var så verkligt, blodet rann och alla var så okänsliga. Ringde akuten som sa att jag fick en akuttid kl 02.00 på natten, men jag var så trött att jag somnade och missade tiden. När jag sen fick komma dagen efter gav de mig två piller och sa bara att: Ät de där så får du bort allt! Förstår de inte att bebisen är stor i magen! Då vaknade jag och var tvungen att väcka Robert som sa att bebisen visst mår bra:) Kunde till slut iallafall somna om:)

Snart ska jag på födelsedagsfika:) Kramkram

Vecka 16!

Idag går vi redan in i vecka 16! Bara 24 veckor kvar alltså om allt går bra:)

Tänkte lägga in graviditetesräknaren från familjeliv.se men det vill inte riktigt funka att lägga upp bilder idag...aja.

Det snöar fortfarande här i Umeå. Har snöat dygnet runt i flera dagar nu och det är massor av snö överallt! Plogbilen går varm och hinner knappt klart innan det är dax att börja om igen! Minus 13 grader har vi, i förrgår var det 17! Så lite bättre, men idag bara viner vinden och snön runt knutarna! Inte så mysigt med andra ord...ska bara hämta tvätten snart och sen blir jag nog inne och myser resten av dagen:)

På återseende!


Återsparksittning!

Ja, nu har inbjudan till BMA:s återsparksittning, som anordnas av ettorna, kommit! Den 28:e feb går den av stapeln på härliga NH (Nationernas Hus). Ska bli riktigt skoj!
Vad som inte känns lika skoj är temat... "Red over the top" Kan någon förklara för mig vad man ska göra då? Kanske någon som har något bra förslag....?

Att ha ett "enkelt" tema på Insparksittningen tycker jag är schysst då många nyss kommit till staden, man har inte så mycket grejer eller pengar och hittar kanske inte så bra i stan så man kan fixa en bra utklädnad. Men på återsparken tycker iallafall jag att man kan ha ett lite roligare tema.

Vi hade "Disneytema" på vår återspark. Jag har även varit på sittningar med tema "Klä dig efter din hatt", då idéerna kunde vara oändliga. "Kom som du inte är" var också ett bra tema vi har haft.

Ett bra tema tycker jag kännetecknas av att man kan slå på stort om man gillar att klä ut sig och har tid men där man även kan komma enkelt om man helt enkelt inte gillar sånt eller inte har råd.

Men "Red over the top"? Det är vår nästsista sittning och jag kan erkänna att jag hade hoppats på ett bra mycket roligare tema... Vår utspark i vår kommer vara en "Finsittning" med långkläning och grejer vilket känns kul när man ska fira att man är klar.
Mitt förslag på de senaste sittningarna har varit bokstaven S. Mailade även mitt förslag till ettorna men det fick tydligen inget genomslag. Då kan man ju komma som "Sig Själv", Shrek, Sjörövare, Spears, Shejk...o.s.v o.s.v.
Aja, nu har jag fått klaga av mig lite... blir säkert en bra sittning i vilket fall. Men idéer tas tacksamt emot:)

 
"Kom som du inte är" Hösten 07. Jag är hippie och Jenny som man:) Självklart med platåstövlar och utsvängda orange manchesterjeans;)


"Disneysittningen" Våren 07. Jag som Björnbuse:)


"Sällskapsresan" Hösten 08. "Rata rata ra":)


"Klä dig efter din hatt" Våren 08. Jag som militär:)

Liten jämförelse...

Nu när vi fått tillbaka vår kraschade hårddisk tänkte jag lägga upp en liten jämförelse. Först en bild på magen som vi tog bara nån dag efter plusset och sen senaste magbilden i vecka 15...

 

Nu är ju inte bilderna likadant tagna eftersom vi kom på den ultimata vinkeln och förstoringen efter ett tag, men man ser ju rätt tydligt skillnaden iallafall;)
Önskar er alla en trevlig fredag! Kramar

Debatt

Sen jag blev gravid har jag fått mycket starkare åsikter! Speciellt Robert har märkt av detta;) Har några veckor nu kollat på Debatt på SVT och tycker det är riktigt intressant! Varför gillade jag inte såna här program tidigare?

I vilket fall...ikväll handlade det om den grova polisenjargongen samt hockyvåldet. 

Polisjargongen var egentligen anledningen till att jag skulle titta, vilket också gjorde mig jäkligt upprörd! Men hockeyvåldet är ändå det jag tänker skriva om.
Speciellt en kommentar hakade jag upp mig på, som en av hockeykommentatorerna i programmet sa. Han sa att reglerna i hockeyvärlden är hårdare än ute i verkligheten, men det vet alla om som ger sig in i hockeyn och då får man acceptera det. Men det är ju som att säga att bara för att man bor i en förort, där klimatet är lite hårdare än ute i det "vanliga" samhället så får man acceptera "reglerna" där? Det är ju precis så han säger. Och vem skulle acceptera andra lagar och regler i en förort än i en annan del av staden? Ska man ha olika lagböcker beroende på var brottet begås? Just så är det ju i hockeyn. Bråk och slagsmål där skulle ALDRIG accepteras i någon annan sport, knappt i boxningen, och speciellt inte ute i samhället. Vi har faktist ett ansvar över ungdomar och deras uppfostar och vad ger det här för signaler? Nej, flera av personerna där var riktigt IQ-befriade ikväll. Svårt att diskutera och återge på en blogg kanske, men man blir sjutton riktigt upprörd!!

Magbild vecka 15 (14+3)




♥ Magen i vecka 15 (14+3) ♥

Magen
Vecka 12: Midja 76 cm. Mage 86 cm
Vecka 13: Midja 76,5 cm. Mage 86 cm
Vecka 14: Midja 76 cm. Mage 86 cm
Vecka 15: Midja 78 cm. Mage 89 cm

Sen vi plussade har jag gått upp ca 2 kg i vikt. Får se vad vågen hos BM stannar på vid nästa besök, känns som om den är mer exakt.  

Kramar!

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Jo, det är ingen vanlig dag, för det är Malins födelsedag,
hurra hurra hurra!!

Så är det:) Idag blir jag hela 25 år! Det ska firas med god mat och tårta ikväll med min Robert!
På lördag blir det däremot lite födelsedagsmiddag och lugnt firande med några nära vänner:)

Det ovanför skrev jag på eftermiddagen men tänkte uppdatera efter att mammas blommor, som jag visste var på väg, hade kommit. Men oj va jag blev överraskad! Istället för EN bukett kom TVÅ!! Och sen, runt kl halv åtta plingade det på dörren och mina fina vänner Ida och Jenny stod utanför och sjöng med en bukett röda tulpaner och fikabröd för ett helt kompani med sig! Jenny hade dessutom med sig en present! Från Lush och den passar verkligen måste jag säga. Det är en oljetvål-grej som smälter mot huden och är speciellt mot bristningar när man är gravid!! Åh va jag blev glad när tjejerna kom! De gick nyss, så nu är tårtan uppäten, nästan all fikabröd de hade med sig är slut, jag har 50!! vackra tulpaner här hemma och idag känner jag mig lycklig och glad! Bästa födelsedagen på lääänge!! Tack alla som kom ihåg mig idag!


Buketterna med tulpaner från Mamma samt våra nära vänner i V-ås familjen Frenning och Johansson!

Klicka på bilderna för att få dem större:


Innan fikat med tårta, tulpaner och de 4 korten som kom med posten!


Tulpanerna från tjejerna:)


Oljegrejen mot bristningar:)


Halsbandet jag fick av Robert i julklapp men som var en kombinerad julklapp/25-års/examenspresent!


Och tillhörande örhängen:)

Stor kram till er alla!

Vecka 15 går vi in i idag!

Ja, tiden går verkligen fort!!

Vecka 15

Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 - 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. fetal development at 15 weeksNu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.




Åh va jag längtar efter de första tecknen på det lilla livet i magen! Du får mer än gärna sparka lite på mig redan nu:)
Trevlig söndag alla! På återseende!


RSS 2.0