Fisk i tariyakimarinad!
Igår lagade Robert och jag en ny maträtt!
Vi tinade alaska pollack, skar den i bitar och marinerade den sedan i en teriyakimarinad!
Recept:
1-2 msk balsam vinäger
3 msk sweetchilisås
2 cm riven ingefära
3 msk soya
1 st pressad vitlök
2 msk matolja
1-2 msk sesamolja
Därefter stekte vi fisken i marinaden (hällde dock bort mycket av marinaden, blev för vätskigt annars) och kokade ris till.
Kan verkligen rekommenderas för det blev sååå gott!
Till efterrätt stekte jag äpplen i bitar med kanel och socker och åt det med lite vispad grädde till! Riktigt höstig efterrätt:)
På återseende! ♥
Vi tinade alaska pollack, skar den i bitar och marinerade den sedan i en teriyakimarinad!
Recept:
1-2 msk balsam vinäger
3 msk sweetchilisås
2 cm riven ingefära
3 msk soya
1 st pressad vitlök
2 msk matolja
1-2 msk sesamolja
Därefter stekte vi fisken i marinaden (hällde dock bort mycket av marinaden, blev för vätskigt annars) och kokade ris till.
Kan verkligen rekommenderas för det blev sååå gott!
Till efterrätt stekte jag äpplen i bitar med kanel och socker och åt det med lite vispad grädde till! Riktigt höstig efterrätt:)
På återseende! ♥
Kommentarer
Trackback